Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Időközi választások Uzonban

Uzon Háromszék egyik legjobban fejlődő községe, ahol a prefektussá kinevezett, ötödik mandátumánál tartó Ráduly István polgármester helyére választott tegnap utódot a lakosság. A nagy múltú község vezetéséért Bordás Enikő, az önkormányzat főkönyvelőnője az RMDSZ jelöltjeként, míg Kloos Paula a liberális párt képviselőjeként harcolt.

Hirdetés
Hirdetés

A jó részvételi arány, a tavaly szeptemberi helyhatósági választásokénál jobb számok akár bizakodásra is okot adhatnának az RMDSZ-nek, ha éppen nem színeznék incidensek is a választásokat. Bordás Enikő feljelentést tett a választási iroda elnökénél, illetve a rendőrségnél is, mert az uzoni szavazókörzet közelében, 500 méternél kisebb távolságban italt mértek ki az ellenjelölt által birtokolt és működtetett nappali bárban. A rendőrség kiszállt a helyszínre, és két büntetést rótt ki, egyet a tulajdonosra, egyet a fogyasztóra.

Azt, hogy milyen következménye van annak, ha éppen az ellenjelölt követ el hasonló vétséget, a választási iroda elnöke dönti el, de vele nem sikerült beszélnünk, sem az alelnökkel, mert mint az iroda egyik tagja mondta, úgy tudja, terepen vannak bizonyos incidensek miatt. Bár a választások szervezésében érintett szervek koordinálásáért felelős Dulányi Szilárd alprefektus nem tudott az említetten kívül újabb incidensről, vasárnap délután annyit sikerült kiderítenünk, hogy a hétvégén, kampánycsendben több rendezvény is volt a községközpontban.

Délután 5-kor a község 3753 szavazóképes állampolgárának 32,80%-a adta le a voksát, de a számok gyorsan változtak, és a jó időnek köszönhetően egymás kezébe adták a kilincset a szavazók. A szavazatokat lapzárta után számolták meg. Tavaly Ráduly István polgármester kétharmados többséggel nyerte meg a helyi választásokat ugyancsak Kloos Paulával szemben. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük