Felhívás!

Átvették a stafétát a végzősök

Átvették a stafétát a végzősök Kovászna megye

Alig fejezték be a nyolcadikosok a képességvizsgát, ezen a héten már az érettségizők izgulhatnak.

A nyolcadikosok pénteken lezárult képességvizsgáján a román nyelvi vizsgán 1482-en vettek részt, 85-en nem jelentek meg. A matematika vizsgán megjelent 1474 nyolcadikos (334 román tagozatos, 1140 magyar tagozatos) 93-an hiányoztak, míg a magyar nyelv és irodalom dolgozatot 1141-en írták meg, 43-an nem. Az előzetes eredményeket július 29-én közlik, névtelenül, a vizsgázók egy előzetesen megkapott kód alapján azonosítják be eredményeiket.

Ma már a végzős középiskolásoknak kell koncentrálniuk, a román írásbeli napja van. A megye 17 középiskolájából 1152 végzős iratkozott be a vizsgára, 336-an magyar tagozaton, 816-an a román tagozaton. 988-an vannak az idei XII-esek, XIII-osok, míg 164-en korábbi évfolyamok végzettjei.

Holnap, kedden a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból (matematikából vagy történelemből), szerdán a szaknak megfelelő választott tantárgyból, majd július 1-jén anyanyelvből írásbeliznek az érettségizők. Előzetes eredményeiket július 5-én közlik, aznap fogadják a fellebbezéseket, július 9-én függesztik ki a végleges eredményeket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.