Felhívás!

Hét pályázat a Saligny-programban

Az elmúlt évben a dobollói önkormányzat hét finanszírozási kérést nyújtott be az Anghel Saligny Országos Befektetési Program keretében. Ezek utak korszerűsítésére, víz- és csatornarendszer kiépítésére, 13 híd és átkelő építésére vonatkoznak, összértékük meghaladja a 32 millió eurót.

További öt pályázatot nyújtottak be az Országos Befektetési Ügynökséghez (CNI), többek között tervben van egy rendelő építése és felszerelése Márkos és Bélmező számára, a közvilágítási hálózat kibővítése Dobollón, továbbá a bélmezői és dobollói művelődési házak korszerűsítése, bővítése és felszerelése.

Utakat korszerűsítenének Dobollón, Márkoson, Bélmezőn és Dobollópatakán, bővítenék a csatornázást Dobollón, víz- és csatornarendszert építenének Dobollópatakán és Bélmezőn, ismertette Bogdan Barbu polgármester. Hozzátette: 2021 nehéz év volt a község számára, mivel számos nagyszabású beruházás van folyamatban, ugyanakkor néhány fontos munkálatnak sikerült a végére érni. Többek között víz- és csatornarendszert építettek Dobollón és Márkoson, megerősítették a patakmedret több szakaszon, korszerűsítették a bélmezői iskolát, Dobollópatakán új elemi iskolát építettek. Helyreállították az árvízkárokat, utat javítottak, haladtak a telekkönyvezésekkel is.

Tavasszal nagyszabású munkálatokba kezdenek a községben, sportcsarnokot építenek, amelyhez 180 személy befogadására képes lelátó is tartozik majd. A polgármesteri hivatalnak otthont adó épületet is korszerűsítik, bővítik, ugyanígy a márkosi elemi iskolát, a dobollói iskolát és a régi óvodát. A munkálatokat valószínűleg március környékén indítják. A jelenlegi polgármester két mandátuma alatt Dobolló község több mint 10 millió eurót hívott le fejlesztésekre mintegy 25 pályázat révén. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.