Felhívás!

Fordított kalendárium

Az adventi naptár alig néhány éve lett ismert felénk, de most már minden családban használják, ahol gyerekek vannak. Ezáltal gyorsabban telik a várakozási idő karácsonyig. Ezen ötlet mentén találták ki a fordított adventi naptárt.

Az adventi időszak egyik legérdekesebb része a gyerekek számára, hogy minden nap kivehetnek egy csokit, esetleg egy kis játékot az adventi kalendáriumból. Ezt a folyamatot fordították meg azok, akik útjára indították a Fordított adventi naptár kezdeményezést, melynek lényege, hogy a számozott dobozokba adományokat helyeznek a rászorulók számára.

Sepsiszentgyörgyön a Napsugár Egyesület vállalta fel, hogy év végén begyűjti a naptárdobozokat azoktól, akik így szereznének örömet a rászorulóknak. Rácz Anna óvónő, az egyesület munkatársa elmondta, már tavaly is gyűjtöttek ilyen ajándékokat, a kezdeményezéshez pedig sokan csatlakoztak, hiszen nemcsak jótékony tettről van szó, hanem nevelési hatása is van.

– A gyerekek megtanulják, hogy mennyire jó érzés adni, hiszen 24 napon át kell valamit betenniük egy dobozba, ami később egy másik gyerekhez kerül. Mi otthon két dobozt készítünk, egyet én, amelybe élelmiszer és ruhanemű kerül, egyet pedig a lányom, aki édességet, játékot tesz a dobozba, karácsonyig egy darabot minden nap. Ezt követően nyitja ki az adventi csokoládénaptár egyik ablakát – mesélte az óvónő.

A szervezők arra kérik az adományozókat, hogy lehetőleg olyan dolgokat tegyenek a dobozba, aminek minden család örülne, de akár külön a felnőtteknek és külön a gyerekeknek szóló csomagot is készíthetnek. Az ajándékokat karácsony után fogadják az egyesületnél, majd a két ünnep között osztják ki a családoknak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.