Felhívás!

Panasz a baróti piacra

Panasz a baróti piacra Kovászna megye

Baróton immár évek óta a Profi üzlet és az ott található ANL-s tömbház szomszédságában működik szerdánként az a piac, melyet ócskapiacnak, műszaki piacnak, de használtruha-piacnak is nevezhetnénk, hiszen gyakorlatilag mindent lehet kapni olcsón, ami egy háztartásban vagy az otthoni ruhásszekrényben adott esetben nélkülözhetetlen lehet.

Nemrég azonban, a piacnak is helyet adó Keserű Mózes utca, valamint a szomszédos ANL-s tömbház lakói egy beadvánnyal fordultak a baróti polgármesteri hivatalhoz, melyben a piaccal kapcsolatos tarthatatlan helyzetet tették szóvá, felszólítva a városvezetést, tegyenek valamit a helyzet orvoslásáért. Arra panaszkodtak többek között a lakók, hogy a magánkézben levő piac nem rendelkezik olyan alapvető dologgal sem, mint például egy illemhely, így az eladók és vásárlók a tömbház szomszédságában végzik szükségleteiket, orrcsavaró bűzt hagyva maguk után, ami miatt nyilván szellőztetni sem lehet egy jó darabig. A másik gond az, hogy a piacnap után sok szemét is a helyszínen marad, annak kellemetlen látványát, esetenként bűzét szintén az ott lakók szenvedik el.

Mivel a piachoz egy szűk mellékutca vezet, az utcában távolabb lakók vagy a tömbházlakók számára a piacnapon itt parkoló autók miatt szinte lehetetlenné válik a ki-és bejárás a főutcára, mindez annak ellenére, hogy a mellékutca bejáratánál ott van a megállni tilos tábla. Csak hát a piacosoknak máshol nincs, ahol megálljanak, mivel a létesítménynek nincsen saját parkolója. A beadványt az itt lakó Szabó István iktatta a hivatalnál, akitől megtudtuk, választ egyelőre nem kaptak panaszaikra, igaz, még a harmincnapos határidő nem járt le.

A baróti városházán László Sándor főépítésztől érdeklődtünk a beadvánnyal kapcsolatban. A főépítész ismeri a helyzetet, ő is elmondta, hogy egy ilyen piac működéséhez alapvető követelmény, hogy vécével, kézmosóval, asztalokkal-padokkal legyen felszerelve, ám a baróti ruhaturkáló-piac valahogy egyelőre mégis azok hiányában műkődik. A városnak szüksége van egy ilyen piacra, ez egyértelmű – tudtuk meg –, viszont az is kétségtelen, hogy ilyen körülmények mellett a jelenlegi vásártér nem maradhat fenn. Hogy mi lenne a megoldás, azt még egyelőre nem tudni, és azt sem, hogy a város tud-e valamit tenni a jelenlegi piaci állapotok javulásáért. Az is elképzelhető, hogy a városvezetés más telephelyet keres számára. Az valamikor még működött a város másik felében, a jelenlegi sporttelepen, és lehet, hogy ismét valahol azon a környéken találnak neki helyet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások