Felhívás!

Fontos a szakszerű trágyázás

Múlt héten a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesülete által működtetett háromszéki falugazdász-hálózat szakemberei, közösen a sepsiillyefalvi LAM Alapítvánnyal és a helyi önkormányzattal, gazdatalálkozót tartottak Barátoson. A rendezvény főtémáját a talajok tápanyag-utánpótlása képezte.

A gazdákat Tánczos Szabolcs barátosi polgármester köszöntötte. Beszédében kihangsúlyozta az ilyen találkozók fontosságát, hiszen általuka gazdák több aktuális információt kapnak mezőgazdaság-témában, ugyanakkor a falugazdász-hálózat képviselői is hasznos szaktanácsadással tudják ellátni őket.

Orbán Miklós agrármérnök, a LAM Alapítvány munkatársa előadásában a talajok szakszerű trágyázásáról és annak fontosságáról beszélt. Hangsúlyozta, hogy a növények jobb fejlődése és a trágyázási kiadások optimalizálása érdekében ajánlott a talajok tápanyagtartalmát, a kultúrák tápanyagigényét is figyelembe venni. Megjegyezte, hogy a LAM keretében lehetőség van a talajok elemzésére, ami alapján tápanyag-utánpótlási javaslatot is tesznek a gazdának.

A rendezvényen a falugazdászok az esedékes magyarországi pályázati kiírásokról is beszéltek, aminek konkrétumaira még várni kell. Az elkövetkezőkben Csernátonban, Nagybaconban, Nagyajtán szerveznek hasonló gazdatalálkozót.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.