Felhívás!

Farsang és éves beszámoló Baróton

Farsang és éves beszámoló Baróton Kovászna megye

Mint farsangkor rendszerint mindig, idén is megszervezték a nyílt napot a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság Baróton működő nappali központjában, ahol jelenleg tizenegy, Baróton élő, szociálisan hátrányos helyzetű családból származó diáknak nyújtanak segítséget a tanulásban, napközbeni ellátást, de nemcsak ennyit.

A lelkiismeretesen dolgozó nevelők, Pakucs Aida, Lázár Enikő és Farkas Gizella, valamint Benkő László gyógypedagógus, Zsigmond Dénes gyógytornász és Márton Emília pszichológus minden nevezetesebb naptári alkalmat számon tart, és azokhoz kapcsolódóan tevékenységeket szervez a gyerekeknek, kirándulni viszik őket és így tovább. A farsangra mindegyik itt ellátott gyerek verset tanult segítségükkel, ezt lelkesen, örömmel, jelmezben adták elő a nyílt napon, a fiúk vidám táncot mutattak be.

Az alkalomra a gondozottak süteményeket is készítettek, rácsos- és Ilonka- tésztát. A nevelőktől elkérték a recepteket, hogy a süteményeket otthon a családjuk is elkészíthesse. A tevékenységeket bemutató Demeter Mária szociális szakértő hangsúlyozta, a farsangolással egybekötött nyílt nap a központ egyik legnagyobb ünnepe, alkalom arra is, hogy az itt dolgozók áldozatkész, lelkiismeretes munkájáért nyilvánosan is köszönetet mondjanak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.