Felhívás!

Meghaladta a százat az influenza halálos áldozatainak száma

Meghaladta a százat az influenza halálos áldozatainak száma Románia

101-re nőtt az influenza halálos áldozatainak száma Romániában – jelentette vasárnap az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

A két legutóbbi áldozat két Prahova megyei férfi. Az egyik 52, a másik 37 éves volt, és mindketten az A típusú influenzavírussal fertőződtek meg. Egyikük sem volt beoltva influenza ellen, és más betegségekben is szenvedtek.

  Az egészségügyi hatóságok szerint nem feltétlenül súlyosabb a járvány a tavalyinál, de mindenképp korábban érkezett. Romániában jelenleg hetente 130-140 ezer beteg fordul heveny légúti megbetegedéssel orvoshoz.

A tisztiorvosi szolgálat legutóbbi, a január 28. február 3. közötti hétre vonatkozó összesítése szerint az influenzaszerű tünetekre panaszkodók száma 146 ezerhez közelít, 34 százalékkal többen vannak, mint az előző szezon azonos időszakában.

Eddig országszerte 1255 influenzás fertőzést igazoltak a laboratóriumi vizsgálatok, a legtöbbet (483-at) Bukarestben, de rohamosan terjed a fertőzés Konstanca, Olt és Prahova megyében is. A legtöbb halálesetet (17) Prahova megyében és Bukarestben (13) regisztrálták.

Az egészségügyi minisztérium által kiosztott ingyenes védőoltásokat 1 millió 300 ezer veszélyeztetett ember kapta meg.

A tavalyi szezonban 1750 influenzás fertőzést igazoltak laboratóriumi vizsgálatok Romániában, 129 halálesetet regisztráltak, a járvány 2018 hetedik-nyolcadik hétében tetőzött.

(Agerpres/MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 11., 9:43
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Venezuelaban lazadas tort ki (no nem magatol,hanem az amerikai titkosszolgalatok segitsegevel,akiknek a venezuelai koolajra faj a foguk),es a hatalmon levo elnok a nepbe lovetett. Itt 46 halalos aldozat van,mig Romaniaban,egy E.U. tagallamban,beke idoben 101 aldozata van egy influenza betegsegnek,amit az inkompetens roman allam,nem kepes megfekezni. Az afrikai sertespestisrol ne is beszeljunk,hiszen itt totalis a khaosz,ez is rohamosan terjed megyerol-megyere. Na ezert nem terveznek ide forradalmakat meg neplazadasokat a kulfoldi titkosszolgalatok, mert itt bekesen is ki lehet irtani az allampolgarokat,a haziallatokat es a vadallomanyt egyarant !