Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az erdélyi magyarság jövője az EU-ban van

Az erdélyi magyarság jövője az EU-ban van Kovászna megye

Elsősorban a média formálta Európa-képet kívánták árnyalni azzal a pénteki találkozóval, ahol Sógor Csabát és Winkler Gyulát kérdezték, mi történik Európában, milyen változást hozott az Európai Unió az erdélyi magyar közösség életében. Az RMDSZ EP-képviselői a Háromszéki Ifjúsági Tanács meghívására Kovásznán vettek részt interaktív beszélgetésen.

Hirdetés
Hirdetés

Sógor Csaba az EU jelenlegi kihívásaira hívta fel a figyelmet: az egyik legfontosabb, hogy ma már a nyugati társadalmak is egyre gyakrabban tüntetnek, nagyobb az elégedetlenség, a demográfiai előrejelzések továbbra is vészjóslóak, ugyanakkor érezhetően romlott a közbiztonság. Hangsúlyozta: tíz éve még kevesen hitték, hogy a migrációs válság ilyen súllyal jelentkezik majd, ma már nem csupán a háború, hanem a klímaváltozás miatt is sokan érkeznek Európába.

„Az Európai Unióban egyre nagyobbak az ellentétek, nő a szakadék Kelet és Nyugat, Észak és Dél között, és egyre nő a nyomás, amelyet a tíz évvel ezelőtti gazdasági válság indított el. Átalakulóban az Európai Unió, sajnos, egyelőre nem a szolidaritás felé mozdultak el a tagállamok, hanem éppen ellenkezőleg, a saját érdekek érvényesítése erősödött fel” – magyarázta Winkler Gyula.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük