Felhívás!

Ellenszélben a választmány

Ellenszélben a választmány Kovászna megye

Általános zúgolódást szült Baróton az RMDSZ baróti bővített választmányának döntése, miszerint a szövetség – immár a harmadik mandátumra – csak Lázár-Kiss Barnát jelöli polgármesternek. Jellemző a hangulatra az, amit egyik olvasónk véleményezett: „az egész baróti RMDSZ már régóta nem a népért van, árnyéka saját egykori önmagának, önös érdekekért szállnak harcba, nem törődve egyáltalán a választók érdekeivel.”

Magának az RMDSZ-nek a közvélemény-kutatása szerint is Baróton egyértelműen rossz irányba mennek a dolgok, és Lázár-Kiss népszerűségi indexe messze a legalacsonyabb a megye polgármesterei körében, ám ezzel a 28 tagú választmány mit sem törődött. Tudomásunk szerint ezen a ponton már csak a Háromszéki Állandó Tanács lehetne az, amelyik a helyi választmány döntését felülbírálhatná vagy 2/3-os szavazattöbbséggel akár módosíthatná.

Időközben nyilvánosságra került azoknak a névsora is, akik tanácsosi mandátumot szeretnének elnyerni Baróton az RMDSZ színeiben. A 26 tagú névsorból a jelenlegi RMDSZ-es tanácsosok közül hiányzik Pál-Szilágyi Zoltán és Molnár Orsolya, ugyanakkor több olyan személy is fellelhető rajta, akik eddig még nem töltöttek be tanácsosi tisztséget, pld. Bogyor Máthé Dalma, Németi János Artúr, Csog Gyöngyvér, Buda Rozália vagy Zelch Zsolt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 28., 9:44
  ÉRTÉKELÉS: 26

  Mint azt írtam a tegnap is: “Nagy érdekcsoport tömörül Lázár-Kiss Barna polgármester és úgy általában a helyi RMDSZ körül. Sokan hasznot húznak belőle és jól viszik.” Ez az oka annak, hogy ismét Lázár-Kiss Barnát jelölték polgármesternek. Ám ez nem a Tamás Sándor akarata és döntése. A háttérben folyik a taktika és az összeesküvés. Megfogunk majd lepődni!

 • User
  Dátum: 2020. február 28., 19:12
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Gyönyörű felvétel. Igazolja a semmi tevését az eddigi Polgármestereknek. Szégyene a városnak. Sokszor szóltam már, hogy itt rendezzék a járdát és a parkolót A válasz: nem a Mi dolgunk! a megyéé! Hát ha ez sem a Ti dolgotok, akkor jobban tennétek, ha csendben elhúznátok magatokat.

 • User
  Dátum: 2020. február 29., 15:25
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Döbbenetes az a vakság, mellyel ez az úgynevezett bővített választmány kezelte a polgármesterjelölt állítás ügyét. Lázár Barna személyében olyan “vezetője” van a városnak, aki a város vagyonát összetéveszti a sajátjával, aki a szeretőjét döntéshozóvá akarja tenni, aki igér úton út félen de igéretei hazugságok, amit csinál, az mind gyenge minőségű, nyolc év alatt pár kilométer aszfalton kívül semmit sem tudott megcsinálni, néhány pályázat kivitelezését kampányra időzítette, hogy tudja átverni a barótiakat és a hozzátartozó települések lakóit. De ne higgye senki azt, hogy amennyiben Lázár Barni lesz az rmdsz jelöltje, akkor nyerni fog az rmdsz. Ez pedig megint egy szomorú tény…

  • User
   Dátum: 2020. február 29., 18:40
   ÉRTÉKELÉS: 9

   A bővített választmány nem vak, hisz a felsorolt személyekből áll! Ez a klubb nem csak szégyent hoz az RMDSZ-re, hanem saját anyagi érdekből átverve a vidék össz lakósságat anyomorba dönt. Tehetik ezt az RMDSZ nevében, kihasználva az idősek tulipánra való petételési szokásait. Szégyen az, hogy mind ezt az RMDSZ megyei vezetői jól tudják, hagyják, sőt éljenzik Barót pusztulását.

 • User
  Dátum: 2020. február 29., 18:35
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Nem a legalacsonyabb a baróti polgármester népszerűségi indexe, van ennél leges-legalacsonyabb ott Erdővidéken. Ráadásul úgy nevesítettek polgármester-jelöltet, na meg tanácsosokat, hogy még a helyi RMDSZ elnököt sem hívták meg a “zsebgyűlésre”. Érdekes erről a sajtóban sehol nem olvasni.

 • User
  Dátum: 2020. február 29., 19:02
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Az lett volna a helyes a baróti lakósokkal szemben, ha a polgármester vállalja a becsületes megméretettést. Az ilyen hozzá állással csak azt éri el, hogy aki támogatta volna az is félre áll mellőle, mert az egyéni érdekeit a közösség érdekeinél előbbre helyezi. Árt a közösségnek, árt az RMDSz-nek. Akkor miért is akar még négy évre mandátumot?

  • User
   Dátum: 2020. március 2., 23:01
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Ha ez így van, akkor nagyon alacsonyan van a mérce.
   De hogy sokat vadászott, az biztos. Minden hétvégén a polgármesteri hivatal autójával. Biztos a közért tette, hogy a medvék ne egyék meg az embereket.