Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nő a tét: indul a rájátszás

Nő a tét: indul a rájátszás Sport

Mával kezdődik a rájátszás az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, az alapszakasz első hat helyezettje a felsőházban a bajnoki címért, valamint az európai kupaszereplésekért harcol, míg a 7–14. helyezettek a kiesés elkerüléséért küzdenek egy oda-vissza kört játszva. A döntetlenbajnoki címet kiérdemlő, 12 alkalommal ikszelő Sepsi OSK ma 18 órától Jászvásárt fogadja a nyitányon.

Hirdetés
Hirdetés

Az alapszakaszban a Sepsi OSK hazai pályán kilencszer szerzett pontot, öt győzelem mellett négy döntetlent és ugyanannyi vereséget jegyzett. Vendégként sincs szégyenkeznivalója a sepsiszentgyörgyi együttesnek, a két győzelem és nyolc döntetlen mellett mindössze háromszor kaptak ki idegenben, utóbbi mutatóban csak az FC Botoșani (2 vereséggel) előzte meg a mieinket.

A rájátszás rajtjára megfelezték a csapatok eddig megszerzett pontjait, a felsőházban az első s az utolsó között mindössze öt egységre olvadt a különbség, míg az alsóházban tíz pont előnye van az elsőnek az utolsóval szemben, így borítékolhatóan kiélezett párharcokra van kilátás.

A tavalyi felsőházi kitérő után idén újra az alsóházban érdekelt a Sepsi OSK. A playout utolsó két helyezettje az idény végén kiesik az I. ligából, míg az alsóház 6. helyén végzett alakulat osztályozót játszik a másodosztály harmadik legjobb együttesével. Az alsóházi rájátszás május 31-én ér véget.

Az idei az ötödik idény, amikor ebben a sajátos rendszerben zajlik a pontvadászat, amivel nem feltétlenül ért egyet Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője, tekintve, hogy elveszítették a keményen megszerzett pontjaik felét, így gyakorlatilag felére olvadt előnyük a gyengébben teljesítőkkel szemben.

„Mostantól új bajnokság kezdődik, figyelmeztettem a fiúkat is, és azt hiszem, megértették, hogy kiélezett küzdelem várható a folytatásban, emiatt nagyon résen kell legyünk. Tudjuk milyen a labdarúgás, nem mindig a jobbik csapat győz, egyszóval nem dőlhetünk hátra, pontokat kell gyűjtenünk, mégpedig az első három-négy-öt fordulóban, mert hanem izgulhatunk a végére. Minden alakulat a maximumot kell nyújtsa, hogy elkerülje a veszélyzónát, ami kiesést eredményezhet” – részletezte tegnapi sajtótájékoztatóján a vezetőedző. – „Úgy gondolom, felkészültünk a rájátszás kihívásaira, mind mentálisan, mind fizikailag jó formában vagyunk, így bizakodóan várjuk a mai mérkőzést. Mindig a soron következő meccs a legnehezebb, egy tapasztalt együttessel nézünk szembe, nagy hátránynak érzem, hogy nemrég játszottunk velük” – fogalmazott Grozavu, előrevetítve, hogy a jövő heti kupaszereplés miatt nehéz periódus vár rájuk, emiatt is fontos lenne a mai győzelem, ami extra erőt és bizalmat adna a folytatásra.

Labdarúgó I. liga, alsóházi rájátszás, 1. forduló: ma 18 órától Sepsi OSK–Jászvásári Poli, 20.30-tól Dinamo–Clinceni; szombaton 17.30-tól Viitorul–Voluntari; hétfőn 18 órától Hermannstadt–Chindia. A playout rangsora: 1. Viitorul 20 pont, 2. Dinamo 17, 3. Sepsi OSK 17, 4. Hermannstadt 13, 5. Chindia 13, 6. Jászvásár 11, 7. Clinceni 11, 8. Voluntari 10.

Felsőházi rájátszás, 1. forduló: szombaton 20.30-tól Botoșani–FCSB; vasárnap 19.15-től Krajova–Medgyes; hétfőn 20.30-tól Kolozsvári CFR–Astra.

A Sepsi OSK további programja az odavágó-sorozatban: 2. forduló: Chindia Târgoviște–Sepsi OSK; 3. forduló: Sepsi OSK–FC Hermannstadt; 4. forduló: Sepsi OSK–FC Voluntari; 5. forduló: Dinamo–Sepsi OSK; 6. forduló: Sepsi OSK–FC Viitorul; 7. forduló: Academica Clinceni–Sepsi OSK.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. február 29., 11:20
    ÉRTÉKELÉS: 3

    A JOGI LEPESEKNEK az lett a kovetkezmenye, hogy a lelaton nagyon sok szek uress maradt, „JO LEPES VOLT” de ilyent meg eletemben nem halottam hogy egy csapat pert indit a szurkolotabor ellen csak azert mert a szurkolok kinyilvanitjak velemenyuket, CSAK IGY TOVABB HAJRA OSK !!!