Felhívás!

Egyszerűen előny

Egyszerűen előny Kovászna megye

Sajtótájékoztatón jelentette be tegnap a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) és a sepsiszentgyörgyi Identitate și Dialog Egyesület a gyulafehérvári centenárium évében sorra kerülő rendezvénysorozatát.

Kelemen Szilárd Péter, a HÁRIT elnöke elmondta: régi gond a székelyföldi, ezen belül a háromszéki magyar fiatalok hiányos románnyelv-tudása, ezért úgy közelítik meg ezt a centenáriumi évet, hogy felhívják figyelmüket ennek fontosságára. Négy találkozót szerveznek a magyar ifjak számára Zágonban, Gelencén, Illyefalván és Bardocon, és egyet a román fiatalok számára Szitabodzán, ahol már a magyarnyelv-ismeret előnyeiről beszélnek. A találkozók célja, hogy a fiatalok érzékeljék a románnyelv-ismeretnek előnyeit, illetve a hiányos nyelvismeret hátrányait. Fontos erről beszélni és felhívni rá a figyelmet, hiszen előbb-utóbb szükség lesz rá az egyetemen, a munkahelyen, a hétköznapokon – hangsúlyozta az elnök.
Alexandru Andriese, az Identitate și Dialog Egyesület elnöke kiemelte, a két közösség legsikeresebb időszakai akkor voltak, amikor párbeszéd folyt a román és a magyar fiatalok között. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.