Felhívás!

Egy kupak is életmentő

Több száz tonna kupak, több tonna használt ruha licitre, tombola és más gyűjtőakciók révén ismert Bács Emese neve Sepsiszentgyörgyön. Az Életmentő Kupakok Egyesület alapítója újabb gyűjtési akciót szervez, ezúttal Schill Botond kezelésére.
A műanyag kupakok gyűjtése három éve indult – meséli Bács Emese, aki azóta már több tonnányit gyűjtött és adott le. Az értük kapott pénzt jótékonyságra fordítja, egyesületet is alapított, a gyűjtés pedig túlnőtt a kupakokon és a megye határain is. Mint mondta, az eddigi legnagyobb összeg, ami összegyűlt, ötvenezer lej volt, azt Imreh Kincső megsegítésére fordították.
Most újabb kihívás előtt áll az egyesület, a sepsiszentkirályi Schill Botondnak segítenek, aki súlyos beteg, és nagyobb összegre van szüksége németországi kezeléséhez. A fiatalember műtétjére egész Székelyföldön gyűlnek a kupakok (már van egy tonnányi), egy csíkszeredai cég vásárolja fel 80 baniért kilogrammját. A jótékonysági vásáron, ahol gyerek és felnőtt ruhákat, háztartási cikkeket kínáltak, kétezer lej gyűlt össze eddig, de a napokban is lehet vásárolni a Happy Kids játszóházban. Boti megsegítésére horgászversenyt is szerveznek május 13-án, vasárnap Sepsiszentgyörgyön, a Petrom töltőállomás mögötti tónál. A benevezési díj (felnőtteknek 60, gyerekeknek 25 lej) teljes összegét Botinak ajánlják fel, a résztvevőket pedig bográcsos gulyással, halászlével várják.
Bács Emese azt mondja, segíteni csak a közösség által tud, és óriási siker az, amikor óvodás, kisiskolás gyerekek gyűjtenek kupakot, ami azt jelzi, hogy a következő generáció tovább visz valamit majd felnőttként, és toleránsabbak, segítőkészebbek lesznek, nem egyes szám első személyben gondolkodnak csupán. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.