Felhívás!

Az ígéret szép szó

Az ígéret szép szó Kovászna megye

Miután nemrég arról írtunk, hogy a baróti Bányász utcában szépen haladnak a felújítási munkálattal, ha jól mentek volna a dolgok, akkor most ugyanezt a Petőfi utcáról is megírhattuk volna. De itt akadályok gördültek a tervek elé. A Barót-patakot átszelő híd felújítása nem kezdődhetett el, mert előtte az Electricának oszlopokat kell cserélnie, az utcában a házaknak a szennyvízhálózatra való rákötése is várat magára: a brassói Termoconfort cég, akinek ez feladata, mintha megfeledkezett volna Barótról.
A helyi tanács májusi soros ülésén elhangzott, hogy a Bányász utca felújítását előreláthatólag öt-hat hét alatt elvégzik; hogy a város leadta a pályázatot a zöldségpiac felújítására, néhány héten belül aláírhatják a szerződést; hogy dolgoznak a felsőrákosi vízhálózat megépítésén, valamint a faluba vezető út korszerűsítését, továbbá a baróti iskolaépület befejezését célzó pályázatokon; és hogy elégedett lesz a városvezetés, ha idén kiírhatják rájuk a közbeszerzési eljárásokat. A Petőfi utcai hídnál viszont megállt a tudomány. Már több hónapja el kellett volna kezdjék a híd felújítását, de az történt, hogy a villamossági vállalat nem adta meg a munkálat elkezdéséhez szükséges engedélyt, előbb ugyanis több villanyoszlopot ki kell cserélni a helyszínen. A város elöljárója szerint ez előreláthatólag június végéig elhúzódik, utána kezdődhet csak a munka a hídnál.
A Petőfi utcában a szennyvízcsatornával sem haladnak. A brassói Termoconfort cég ígérni ígérte ugyan az önkormányzatnak, hogy jönnek és elvégzik a hátralevő teendőket, de szavukat nem tartották be. Pedig fontos lenne, hogy az itteni házakat bekössék a szennyvízhálózatba, egyrészt, mert ezt az utcát is tervezik felújítani, másrészt, mert miután a közeli Barót-patak medrének felújítása megtörtént, vannak, akik az addig oda folyt szennylevet most egyenesen az utcai sáncba szivattyúzzák, a patakba ugyanis már nem lehet. „Bár a városnak van szippantóautója, hat éve, amióta polgármester vagyok, a Petőfi utcából furcsamód senki se kérte annak használatát. Az itteniek egyszerűen a patakba engedték a szennylevet, akik lejjebb laktak, azok meg szagolták” – mondta méltatlankodva a tanácsosoknak Lázár-Kiss Barna.
Végül mégis reményét fejezte ki, hogy az áldatlan helyzet valahogy megoldódik. Ez nagyban a Termoconfort cégtől függ, de ha elvégeznék a még mintegy két hetet felvevő munkát, akkor – legalább jövőben – az utca korszerűsítésére is sor kerülhetne. Incze István tanácsos kérdésére, hogy a Víz utcaiak számíthatnak-e jövőben felújításra, a polgármester azt mondta, nem tudja azt megígérni, első ugyanis a Petőfi utca, de ha mégis nekifognának, elképzelhető, hogy a vajgyári hídtól lefele indulva kezdenék: ott szűkebb az út, kisebbek lennének az előzetes költségek. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.