Felhívás!

Bringázz az éjszakában!

Bringázz az éjszakában! Kovászna megye

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület augusztus 11-én éjszaka, 20 óra 30 perces kezdettel esti kerékpártúrát szervez. A cél, hogy mindenki megtanulja, hogyan kell, és milyen felszereléssel éjszaka kerékpározni.

– Az esemény elsődleges célja a kerékpározáshoz szükséges és a törvény által előírt kerékpáros láthatósági felszerelések használatának a népszerűsítése és tudatosítása – tudtuk meg a szervezőktől.
Mint tudjuk, a sötétben kellő világítás és felszerelés nélkül láthatatlanok vagyunk, ezért is fontos, hogy ehhez hasonló eseményeken részt vegyünk, hiszen ilyenkor tudatosul csak bennünk, hogy mennyire lényeges is a megfelelő felszerelés az éjszakai kerékpározáshoz.

A nem helyes felszerelés nem csak saját magunk életét veszélyezteti, hanem másokét is, valamint a törvénnyel is szembeszegül az éjszakai kerékpározó megfelelő megvilágítás nélkül.
A kerékpározás a sportcsarnok előtti térről indul, ahol a Senso Kft. tart bemutatót az éjszakai láthatósági felszerelésről, amelyet a résztvevők is kipróbálhatnak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. augusztus 13., 9:57
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Biciklizni necesse est! Éjszaka is. Csak nem összevissza cilingérozva kerge berke módjára. Fel kell venni a foszforeszkás lajbit (ami ne legyen kopott s mocskos) s legyen tükör s lámpa a pléhszamaron elöl-hátul, akár több is – mondom, lámpa, olyan lámpa, ami világít is, nem kék fényű ledes gyújtó – s akkor lehet csapatni. No nem a felezővonalon részegen kacskaringózva, hanem a széleken kicsi egyesben, egyfolytában hátra is figyelve s ha aató gyün, akkor bizony óvatoskán félrehúzódni előle, netán le es szállani. Így nem történhetik gebasz! Mert bizony, kedves biciklisek, az aatónak, azaz a sofernek látni kell tüktököt. Ezek nélkül gyakorlatilag láthatatlanok vagyunk, heába van halogénylámpa az aatón. Tisztelettel, egy olyan valaki, aki éccaka is biciklizett több tízezer mérőföldet s nem mellékutakon.