Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eredményes év Rétyen

Eredményes év Rétyen Kovászna megye

Dombora Lehel Lajos, Réty község polgármestere eredményesnek nevezte az idei esztendőt: kérdéseinkre kiderült, hogy több munkálat párhuzamosan zajlik, az utolsó simítások felé tart a községközpontban, illetve az ide tartozó településeken.

Hirdetés
Hirdetés

A polgármester elmondta, hogy tavaly vágtak neki a Réty életében – az elmúlt évtizedben – a legnagyobb méretű projektnek számító munkálatoknak: az Egerpatak–Szacsva szakasz leaszfaltozásának, továbbá a bitai bekötőút aszfaltozásának, és az új bitai híd megépítésének.

– Van, ami jól halad, és van, ami akadozik: míg például Szacsva felé a múlt héten öntöttük le a koptatóréteget, addig az esőzések miatt Bitán megcsúsztak a munkálatok, jelenleg a szegélyköveket rakják a munkások, a hídnál, az áradások, esőzés miatt sem haladtak ütemterv szerint. A kivitelező teljes gőzzel dolgozva igyekszik behozni a csúszást, mi pedig ezúton is a polgárok megértését, türelmét kérjük. Az új híd magasabb lesz, nem lesz olyan veszély áradáskor, mint amilyen legutóbb fenyegette a lakosságot – avatott be Dombora, rámutatva, hogy az említett korszerűsítési munkálatok 11 millió lejre rúgnak.
További jó hír, hogy Rétyen befejezték, és átadták a főút – a 13E jelzésű országút – mentén kialakított járdákat (már sokkal biztonságosabb a szakaszon való gyalogos közlekedés, ugyanakkor látványosan szépült a település arculata).

– Csupán napok kérdése, és a rétyi ravatalozóházat is átadjuk, erre már nagy szükség volt. Eredményes év az idei. Továbbá augusztusban szeretnénk 3 munkálatnak nekivágni: a környezetvédelmi alapnál nyertünk pályázatot, így Rétyen, Komollón, Egerpatakon teljes, Bitán pedig részleges közvilágítás–felújításra kerül sor. A régi, leszerelt lámpatesteket Szacsvára és Bitára visszük át, és itt szereljük fel, de új pályázat készül a kimaradt részekre, településekre is. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások