Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mihăilă: étkezési utalványt kapnak azok, akik beoltatják magukat

Mihăilă: étkezési utalványt kapnak azok, akik beoltatják magukat Románia

Megállapodás született a koalícióban arról, hogy kapjanak étkezési utalványt azok, akik beoltatják magukat koronavírus ellen – jelentette be az egészségügyi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

Ioana Mihăilă részt vett kedden a koalíciós pártok vezetőinek ülésén. Az egyeztetésről való távozásakor elmondta, megállapodás született arról, hogy 100 lej értékű étkezési utalványokat kapjanak azok, akik felveszik az oltást.

A tárcavezető szerint az utalványt a koronavírus elleni vakcina második adagjával, a Johnson&Johnson esetében pedig az első dózissal való immunizálást követően kapnák meg a kedvezményezettek.

A miniszter elmondta még, hogy mérlegelik egy oltáslottó szervezésének lehetőségét is, ugyancsak az oltási kedv növelése érdekében.

A kormánypártok egyeztetése után Florin Cîţu miniszterelnök megerősítette, hogy a koalíció rábólintott a két kísérleti tervre. Elmondása szerint az étkezési utalványokkal kapcsolatos kezdeményezést az egészségügyi minisztérium irányítja, ennek részleteiről vélhetően kormányhatározatban rendelkeznek majd. Az oltáslottó megszervezésének módját még nem tisztázták, erről szakemberekkel egyeztetnek, valószínűleg az országos adóhatóság által szervezett nyugtalottóhoz hasonlóan bonyolítják le.

A kormányfő közlése szerint 50 millió lejt szánnak a két projektre.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások