Hirdetés
Hirdetés

Beméretezik a dél-erdélyi repülőteret

A Vidombák község területén lévő, de hivatalosan Brassói Nemzetközi Repülőtér elnevezést viselő reptér digitális légi méretezését és a jövő nyári beiktatás után létfontosságúvá váló övezettérképezés első szakaszát végzik a szakértők ma reggel 8,30 órától kezdődően.

A munkálatokat kétszer harminc órásra tervezték, tehát összesen csaknem három teljes napot vesznek igénybe a felmérések és adatrögzítések, amelyeknek hajszálpontosaknak kell lenniük! A második „félidő” tervezett időszaka 2023 januárja. Az illetékesek közzétettek egy olyan internetes címet, amelynek segítségével számítógépen, okostelefonon követni lehet a légi felmérést végző repülőgép útját: https://www.flightradar24.com.

A vidombáki méretezést a bukaresti székhelyű Román Polgári Légforgalmi Hatóság (AACR) YR-CAA jelzésű, Beechcraft Super King Air gépével végzik. A munkacsoportnak tucatnyi tagja van. A munkálatok előkészítése során egyeztetések zajlottak az AACR parancsnoksága és a brassói illetékesek között. A beméretezési munkálatok kezdése és időszaka módosulhat az időjárási viszonyok függvényében.

A felméréseknek, a beméretezésnek és a digitális adattár elkészítésének óriási a jelentősége, a majdani repülőtér akkreditációja és működési engedélyének kibocsátása a tét. A bukaresti szakértő csoport nemcsak kifejezetten a digitális beméretezést végzi, hanem különféle gyakorlatokra is sor kerül, mindezek azt célozzák, hogy a vidombáki reptér a beiktatása után kifogástalanul működhessen. A méretezések minden repülőtéren fontosak, ám a vidombáki esetében kapitális a jelentőségük, hiszen – mint már írtunk róla – az irányító tornya virtuális lesz, a légiforgalmat Aradról irányítják!  <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük