Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt 10 évben is sok változás történt

Az elmúlt 10 évben is sok változás történt Kovászna megye

Szívesen felvállalta az önkormányzat, hogy a közösségi oldalon terjedő játékba beszálljon, és elkészítse a 10 évvel ezelőtti állapotokat tükröző fotók párjaként a mai helyzetet felmutatókat is. Tény, hogy a lista hosszú lett, és ha csak az elmúlt év történéseit nézzük, akkor is van mit pozitívumként leltározni – ez derült ki Antal Árpád szentgyörgyi polgármester által a csütörtöki sajtótájékoztatón bemutatott visszatekintésből.

Hirdetés
Hirdetés

Szembetűnő a tízéves fotókhoz képest a vasútállomás épületének, az állomási hídnak, a Beör-palotának, a svájci villának, a volt postaépületnek (ma városi adóhivatal és EMŰK), a főtérnek, a strandnak, a Kálvin-térnek, a Bene-háznak, a mozinak, a Mikes Kelemen Líceumnak, a volt szociális konyhának, a Zathureczky-öregotthonnak a mai állapota, hogy csak a fontosabbakat említsük, de a központi parkbeli WC is, valamint a sok légi vezeték föld alá kerülése, a megújult és hatékony közvilágítás, felújított útburkolatok is hozzájárulnak egy civilizáltabb, esztétikusabb városképhez. Időközben megépült a Berde Áron-líceum sportterme, a lécfalvi hulladéklarakó, az ipari park és számos utcát rendbe tettek.

Igaz, hogy a székely szerint „ami van, az nincs” kezdte a polgármester, utalva arra, hogy mindig azokért a munkálatokért érik kritikák a városvezetést, amelyek még nincsenek elvégezve, a megvalósításokat hamar megszokják, a mindennapok részének tekintik, de a városépítés egy soha be ne fejezhető feladat, mondta. A következő négy év, azaz 2019-2022 a nagy kaliberű beruházások éve lesz, magán- és önkormányzati befektetésből is nagy építkezések lesznek: a Sapientia egyetem és a Zambelli gyár is terjeszkedik, az ipari parkban is sokan beruháznak, új bevásárlóközpont épül, a Design Bankos projekt is lendületet vesz az idén, a kisstadionnál is tervezik a munkák felgyorsítását, és a komplexum jövő tavaszi átadását.

Ami az elmúlt évet illeti, az eseménynaptárba bekerült a januárban megnyert GAL pályázat, februárban az Aréna melletti műjégpálya megnyitása, márciusban a felújított honvédemlékmű avatása, ráadásul befejezték a Testvériség-sétányt, áprilist a Szent György Napok fémjelzik és a Sepsi Sic kosárlabdacsapat által megnyert Románia Kupa, júniusban a strand megnyitása és az OSK 9. helyezése az 1-es Ligában, júliusban elkészült a város zöldövezeteinek regisztere, megszervezték a Székely Vágtát, befejezték az Ifjúság-sétányon a munkát, augusztust a Székelyföldi kerékpáros körverseny és a Sepsi útépítő cég tevékenységének megkezdése fémjelzi. Szeptemberben a 12. sportnapok és a 6. PULZART kortárs művészeti fesztivál történt meg, októberben a Kós Károly utcán a második szakasz felújítását fejezték be, indult az Ezüst Akadémia, a 8. őszi vásárt is befejezték, a Tamási Áron színház megünnepelte fennállásának 70. évfordulóját. Novemberben a város kicseréltette az addig csak egynyelvű útjelző táblákat, nekifogtak a Mikes renoválásának, megnyílt a kis sípálya, elindult a sepsinet.ro honlap, szép volt a karácsonyi vásár és megszerezte a város a stadiont magába foglaló sportbázis tulajdonjogát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 15., 8:55
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Sepsiszentgyörgy csodálatos fejlődés útjára lépett az elmúlt években ! Csak így tovább … egyre jobb érzés ott lakni,a várost felkeresni !

 • User
  Dátum: 2019. február 15., 9:59
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Igen, mert az utca emberet az erdekli, ami kozvetve erinti, pl a jarhatatlan jardak, 20 eve godros utcak, stb, nem a szepmezoi ures ipari park, ugyhogy csak kevesebbet dicsekedni.

 • User
  Dátum: 2019. február 15., 12:06
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Hiaba cicomazza , festi ki magat valaki, ha retkes a sarka es mosdatlan az arca! Ennyit az ondicseretrol, amiben nem szukolkodik a varosvezetes.