Hirdetés
Hirdetés

Regionális gazdatalálkozó

Regionális gazdatalálkozó Kovászna megye

Február 15-én, pénteken 11 órától tartják az orbaiszéki szarvasmarhatartó gazdák idei első regionális találkozóját.

Hirdetés
Hirdetés

A nagyborosnyói kultúrotthonban szervezendő rendezvényen jelen lesz Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója, aki pályázati rendszerüket ismerteti, Tamás Sándor megyetanácselnök, továbbá a megyei mezőgazdasági igazgatóság, a kifizetési ügynökség, az agrárkamara, az állategészségügyi igazgatóság, az AgroSic és a LAM Mikrohitel képviselői. Szervezők: a Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők Egyesülete és Nagyborosnyó önkormányzata.

Cukorrépa-termesztők találkoztak

Csütörtökön a kézdivásárhelyi Vadrózsa vendéglőben találkozott a románvásári cukorgyár képviselete, valamint a velük szerződést kötött, többségében háromszéki gazdák, de akadtak köztük Hargita megyeiek is. A megbeszélésen a gyár képviselete a tavalyi évet értékelte. Ebből kiderült, hogy a Kovászna megyei cukorrépa-termelők sokkal jobban teljesítettek, mint a moldvaiak.

György Ervin, az APIA aligazgatója a kifizetésekről tájékoztatta a gazdákat. Elhangzott, hogy a tavaly letett 13 ezer kérésből 12 ezret ki is fizetett az ügynökség. Ugyanakkor arról is értesítette az egybegyűlteket, hogy a tavaly igényelt hektáronkénti 1100 eurós támogatás az idei kérések esetében növekedni fog. Azonban felhívta a gazdák figyelmét, hogy akiknek szerződése van a cukorgyárral, azoknak le kell adniuk a szerződésben foglalt mennyiséget, ellenkező esetben elvágják a szubvenciót. A rendezvény további részében szakelőadások hangzottak el a cukorrépa-termesztéssel kapcsolatosan. (nsza)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük