Felhívás!

Az Amy nem adja fel

Az Amy nem adja fel Kovászna megye

Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi Amy állatvédő egyesületet ősszel különféle hiányosságok miatt 40 ezer lejre bírságolták, ezért több kutyás gazda gyűlt össze a megyeszékhely főterén, arra hívva fel az illetékesek figyelmét, hogy a büntetés nem mindig jelent megoldást, illetve más helyzetekben – például állatkínzóknál – hatékonyabban lehetne alkalmazni a törvényt. Azóta több hónap eltelt, mi a fejleményekről érdeklődtünk.

Póra Kinga, az Amy elnöke elmondta, elképesztő összegbe kerül a törvényesség útjára lépni, de belevágnak: eddig sikerült 5 ezer eurót összegyűjteni adományokból, támogatásoknak köszönhetően, így leelőlegezték az eddig bérelt területet (ahol eddig működött az egyesület állatmenhelye).

– Jövő decemberig elvárnak a tulajdonosok az összeggel, addig kell kifizetnem a terület értékének a többi részét. Jövőben prioritás egy kerítés építése és kút fúrása is, illetve az áramot generátorral oldjuk meg. Más területeket is megnéztem, de ez bizonyult a legideálisabbnak – magyarázta Póra.
Kiderült, hogy a bírságolás óta is folyamatosan kapnak riasztásokat: az egyesületet a segítségre szoruló kóbor állatok miatt tárcsázzák napi rendszerességgel.

– Nagyon sok állat kerül utcára, mindeniket nem tudjuk befogadni. Az egészségesebbeket a szépmezői kutyamenhelyre visszük, a betegeket, öregeket, nehezebben örökbe adhatókat pedig mi fogadjuk be – részletezte az állatmentő.
Igencsak nagy a „forgalom”, az örökbeadott állatok helyére rögtön kerülnek újabbak. Póra ezúton is köszönetet mond az önzetlen támogatóknak, akik pénzt adományoztak, ezzel is támogatva a kóbor állatok megmentését, ugyanakkor örvendetesnek tartja, hogy cégtulajdonosok mellett magánszemélyek is segítenek. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.