Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Aszfaltoznak és vízelvezető árkokat létesítenek

Aszfaltoznak és vízelvezető árkokat létesítenek Kovászna megye

A lemhényi Alszeg utcában az aszfaltozáshoz, a Kismező utcában pedig a sáncok kialakításához láttak hozzá a napokban.

Hirdetés
Hirdetés

A faluban tavaly láttak hozzá a PNDL2 nevet viselő országos fejlesztési program keretében nyertes projekt keretében az alsólemhényi Alszeg és Kismező utcák, illetve a felsőlemhényi 2B jelzésű községi út korszerűsítéséhez. Utóbbi jelentős szakaszára már a kopóréteg is rákerült, a közelmúltban felújított vasúti átjáró és az útkereszteződés közötti szakaszra az ott elhaladó gázvezeték védőcsőbe helyezését, míg a felsőlemhényi út aszfaltozását az Almásrét felé vezető úton található felső híd felújítását követően végzik el.

Az alsólemhényi Alszeg és Kismező utcákban az alapozás már tavaly megtörtént, a kopóréteg leöntése, a vízelvezető árkok és az átereszek kialakítása van még hátra, a héten hozzá is láttak a munkához: előbbiben aszfaltoztak, a Kismező utcában pedig a vízelvezető árkok kialakításán dolgoztak.

b

„A kivitelező azt ígérte, idén végeznek a munkával” – nyilatkozta korábban lapunknak Jénáki Csongor polgármester.

Fotók: Jénáki Csongor / Facebook

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. augusztus 27., 18:11
    ÉRTÉKELÉS: 12

    A közösségi élet lassan csak infrastruktúra építésből áll, legalábbis ha a megmaradt sajtó termékeit szemlézzük. ANL-s lakás, víz, csatorna, út, bicikliút stb. Minden nagyjából az RMDSZ-es elöljárók jóvoltából, mindez nem kellene hír legyen és nem dicsőség vagy érdem kérdése.
    Ez egy normális társadalomban egyformán jár/megillet mindenkit és nem csak azokat a közösségeket melyek „jól ” szavaztak. És nem kellene újdonság szamba menjen.