Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Játékosnevelés és tisztes helyállás a háromszéki csapatok célja

Játékosnevelés és tisztes helyállás a háromszéki csapatok célja Sport

A Sepsi OSK II a Brassói Kids Tâmpa vendégeként, a Kézdivásárhelyi SE Székelyudvarhelyen, a helyi FC pályáján kezdi pénteken 18 órától a labdarúgó 3. Liga 2023–2024-es szezonját. A kitűzött célok mellett a játékoskeretekről is beszélgettünk a vezetőkkel.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK farmcsapata krasznai edzőtáborban készült az új szezonra.

Esély az utánpótlás számára

Veress Lóránt, a klub utánpótlás- és gyerekosztályának vezetője a célokról lapunknak így nyilatkozott. „A klub 3. Ligában szereplő csapatát az akadémia legidősebb gyerekei alkotják, a legidősebb játékosunk 18 éves, zömében 15–17 éves fiatalok játszanak. Célunk, hogy mielőbb beavassuk őket a felnőtt foci világába. Nem az eredmény az elsődleges szempont, hanem az, hogy az első ligás csapat számára juniorokat neveljünk. Úgy vélem, Valentin Suciu Pro-licences edző megfelelő szakmai képességekkel rendelkezik, hogy mielőbb kitermeljük az első csapat számára a szabályzat által előírt U21-es játékost” – fejtette ki.

Hozzátette, a klub korosztályos csapataiban rengeteg ígéretes fiatal rúgja a bőrt. „Akadémiánk minden korosztályában ügyes, tehetséges gyerekek vannak, számukra biztosít játéklehetőséget a felnőtt fociban a második csapat. Az első csapatban szereplő játékosok nem játszanak a 3. Ligában, nem is ez a célunk, ezekkel a gyerekekkel akarunk helytállni” – hangsúlyozta. Az említett helytállás ezidáig remekl sikerült.

„Három éven keresztül sikerült bebizonyítanunk, hogy képesek vagyunk a helytállásra, bent maradtunk a 3. Ligában, soha nem kellett visszairatkoznunk, mindig elkerültük a kiesést, sőt volt, amikor a felsőházba jutottunk be ezekkel a gyerekekkel. Úgy vélem, az irány jó, és innen próbálunk építkezni” – nyugtázta.

Ennek megfelelően a gyerekek túlnyomó többsége az akadémiáról kerül a farmcsapathoz. „Majdnem minden gyerek az akadémiánkról van, kivéve a Vura Ottó sérülése miatt Marosvásárhelyről igazolt Fejér Szilárdot. Reméljük, Ottó is visszajön nyolc hónap kihagyás után. Hangsúlyozom, célunk hogy az akadémiánkon lévő gyerekeknek adjunk esélyt, nem pedig külsősök szerződtetése. Bízom benne, hogy az első csapatnál is felfigyelnek ránk, hiszen a klub filozófiája erről szól és Diószegi László is arra biztatott, hogy komolyan dolgozzunk, hiszen eljön az idő, amikor nem külsős U21-es játékost szerződtetnek, hanem kötelező lesz az akadémián felnevelt gyerekeknek esélyt adni. Ugyanakkor az akadémiát is segítjük azzal, ha 1–2 fiatalt fel tudunk vinni és játszatni az I. Ligában, hiszen így bárki számára, aki akadémiánkra jön, adott lehetne a lehetőség az I. Ligában játszani. Bízom benne, 1–2 éven belül beérik az ifikkel végzett komoly munka gyümölcse” – összegzett.

Az OSK II csapatát a klub akadémiájának legidősebb gyerekei alkotják
Fotó: Sepsi OSK

A Sepsi OSK farmcsapatának kerete

Edző: Suciu Valentin-Dumitru

Segédedző:Berde István-Zsolt

Kapusok: Gedő Hunor-Botond, Niczuly Rajmund, Menyhárt János-Loránd

Védők: Popa Paul-Valentin, Crantea Rareș, Dobozi Krisztián, Folea Iustin-Cezar, Morosanu Ioan, Mitu Andrei

Középpályások: Renta Denis-Florin, Nistor Ákos, Ene Andrei-Victor, Iliescu Rares-Mihai, Horciu Dennis-Gabriele, Grigore Iustin-Ciprian

Csatárok: Toma Vlad, Stanislav Raul-Andrei, Kocsis Norbert, Vura Ottó, Sandu Daniel, Fehér Csaba-Szilárd, Karácsony Gellért.

Még várnak játékosokat

A Călin Moldovan edző által irányított, fiatalokra építő KSE elnöke korábban úgy fogalmazott lapunknak, a szombaton induló bajnoki idényben a tisztes helytállás a cél. „Lévén, hogy majdnem teljesen új csapatot kellett kialakítani, arra számítunk, hogy az első hat hely valamelyikén végezzük a bajnokságot. Ha jól sikerül a kezdet, akár a felsőház is meglehet. Ám figyelembe véve a rendelkezésre álló költségvetést, célunk a tisztes helytállás a III. Ligában” – hangsúlyozta Rancz Lajos.

 

Rancz Lajos „Nehéz kezdet előtt áll a csapat, a rövidre sikerült nyári felkészitő után Székelyudvarhelyre utazunk az első fordulóban, aztán a Zernyesti Olimpia otthonába látogatunk. A székely csapat, a csoport egyik esélyes csapata az első helyekre, hasonlóan a Zernyesti Olimpiával, mely az utolsó értesüléseink szerint sokat erősödött a tavalyhoz képest” – latolgatta csapata esélyeit a vezető.

Hozzátette, sajnos, Sánta Loránd, a kék-fehérek egyik alapembere a héten nem edzett, betegeskedett, így kevésbé valószínű, hogy tudja erősíteni a csapatot. „Ami viszont biztató, hogy a csapaton belül nagyon jó a hangulat és a fiúk bizonyítani szeretnének. Ha sikerül véglegesíteni a folyamatban levő 2–3 leigazolást, úgy érzem, hogy tudjuk teljesíteni a kitűzött célokat” – összegzett.

A Kézdivásárhely SE kerete

Edző: Călin Moldovan

Kapusok: Fábián Győző, Bunduc Gabriel

Hátvédek: Gajdó Tamás, Tankó Zsolt, Bântă Ionuț, Zöld Hunor, Locotuș Miklós, Demeter Levente, Dragos Circa

Középpályások: Sütő Zalán, Antonio Agafiței, Kelemen Zalán, Fülöp Zalán, Dobos Zsolt

Csatárok: Sánta Lóránd, Bandi Álmos, Albu Attila, Kapusi Csongor

Kiemelt fotó: Sepsi OSK

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük