Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gazdatalálkozó Erdővidéken

Gazdatalálkozó Erdővidéken Gazdaság

Szombaton első alkalommal tartanak gépkiállítással egybekötött gazdatalálkozót Erdővidéken. A traktorok a technikai keresztúttól a Barót melletti városligetre vonulnak fel.

„Jöjjön el, és tekintse meg az Erdővidéken található és bemutatásra kerülő mezőgazdaságigép-park jelentősebb darabjait” – áll a szervezők felhívásában. A szombati rendezvény 12 órakor kezdődő programjában mezőgazdaságigép- és drónbemutató, traktoros próbavezetés, kerekasztal-beszélgetés, ügyességi verseny szerepel, aki pedig tombolát is vásárol, nyerhet egy bárányt. 

Hirdetés
Hirdetés

Mindezt traktoros felvonulás előzi meg 10.30-kor: gyülekezési helyszínnek és időpontnak a technikai keresztút van megadva 9.30-tól, innen a városligetbe vonulnak fel. Természetesen nemcsak traktorokat várnak, hanem mindenfajta mezőgazdasági gépet, amivel a gazdák dolgoznak. Bővebb információval ifj. Komporály Sándor (0755 034 858), Nagy István Csongor (0757 669 013) és Szép Béla (0754 053 410) szolgálnak. Meghívottak: Bodor Jakab állattenyésztő és sajtkészítő, Cséki Péter állattenyésztő gazda, Gál Károly parlamenti képviselő, Komporály Sándor és Pichler Alpár mezőgazdasági vállalkozók, valamint Szőcs András növénytermesztő biogazda.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. augusztus 27., 10:42
  ÉRTÉKELÉS: 2

  „Erost fasza vot”!!!!!Szerencse,hogy a traktorok nagy kerekei kevesbe ereztek a Barot utcainak kratereit(mert godrok voltak kiskorukban,most kraterek).A polgi nem szavalt valami hazafias traktoros verset?

  • User
   Dátum: 2023. augusztus 28., 19:07
   ÉRTÉKELÉS: 4

   A jolsikerült falunap után ismét kinyomták valamivel a barótiak SZEMÉT. A MOTORINat ki fizette, az ökröt ki sütötte a népligetben ezeknek a cíheres gazdáknak? Hát persze a Baróti adófizetők,kimás. Az iskola készen lesz e szeptember 15re polgár úr,mert tíz éve már hogy ígéri.Dehogy lesz.

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 29., 13:53
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Sajnos az ingyen kolbászra és sörre többen voltak mint az Úz Völgyi megemlékezésen ahol kb.10 baróti volt jelen na de ez az értékrend Baróton és a hozzátartozó falukban.Nagy Gratula.

 • User
  Dátum: 2023. augusztus 30., 9:00
  ÉRTÉKELÉS: -3

  A motorinát minden gazda saját magának vette a benzinkútnál, nem a baróti adófizetők, s nem is a bardoci tanács.
  A borjút Komporály Sándor süttette a sajátjából (van neki néhány ezer darab), s akit az asztalához hívott, azt házigazdaként tette. Nem szorul a baróti tanács támogatására. Lehet, hogy te is ettél belőle, de az irigységtől nem eshetett jól.
  Senki nem kapott ingyen sört, se kolbászt, akit pedig megvendégeltek a kiállító gazdák a sajátjukból, azok baráti alapon, vendégszeretetből voltak megkínálva. Lehet, hogy te is kaptál belőle, bár nem érdemelted meg.
  Annyi rosszindulat van ezekben a megjegyzésekben, hogy a gyomorfekély és prosztatarák alig várja, hogy egyenként elvihessen.

  • User
   Dátum: 2023. augusztus 31., 18:12
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Nem is tudom mért sírnak annyit a barótiak, mikor ezerbornyús gazdákkal, százmilliós traktorokkal van tele a város. Kész eldoradó.
   Nyalják neked fényesre a tökeidet Komporálynak a bornyúi.

  • User
   Dátum: 2023. szeptember 1., 10:45
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Hát fiúcska ha te a borjúsütést fontosabbnak tartod mint a hazáért életüket feláldozó hazafiakat az Úz Völgyébe akkor kiváncsi volnék hogy Március 15 ödikén hol exponálod magadat,kokárdával a melleden,dehát az újgazdagoknak is kell néhány talpnyaló aki azt fújja amit diktálnak neki,summa summárum ezt nevezik Székely Betegségnek vagy kemény seggnyalásnak.Biztos feláron vásárolja Komporály a borjúidat vagy Pichler 3 lejbe fizeti a gabonádat.

 • User
  Dátum: 2023. szeptember 1., 17:16
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Senkinek semmi baja a gazdákkal, de az effajta felvonulásos magamutogatásra nincs szüksége Barótnak.(az én véleményem)
  Inkább az lenne jobb, ha már gazdaságilag ilyen erős a mezei felhozatal, hogy szervezzenek mondjuk minden szombaton egy helyi piacot, ahol 10- 20 szazalek kedvezmennyel lehetne vásárolni helyi, erdővidéki mezőgazdasági termékeket. Na, akkor igen! akkor más lenne a becsületük!(mert egyébként hol van az a sok termék, amit előállítanak a százmillió eurós pályázati traktorokkal??)
  Kicsi ész kell, kicsit gondolkodni kell(ene) és mindárt más lenne az élet Baróton.