Felhívás!

Áradás Orbaiszéken

Áradás Orbaiszéken Kovászna megye

A hétfő délutáni heves esőzést olyan jelentős áradás követte Kovásznán, hogy több pince is víz alá került, ugyanakkor a 121-es megyei út fürdővárosi bejáratánál elakadt a forgalom.

Jeszenovics Róbert Károly alpolgármestertől megtudtuk: a Cseres és a Hankó erdőrészekről lezúduló csapadék miatt gyakorlatilag patakká duzzadtak a város vajnafalvi részén levő árkok, melyek így elöntötték a közeli portákat.

Hozzávetőleg 10 utcát és kb. 15–20 portát érintett az áradás. Az udvarokra és pincékbe betörő vizet a hivatásos tűzoltók mellett a helyi önkéntes tűzoltók (ők két tűzoltó autóval és két pumpával), valamint a polgármesteri hivatal alkalmazottai igyekeztek kiszivattyúzni, megfékezni.

A Vajnafalvát érintő árvíz nem kímélte a terelő utat és a 121-es megyei utat sem, ez utóbbit a város bejáratának közelében 300 méteren árasztott el a víz.

Az árvíz okozta gondok elhárításában dolgozók még hétfő este is bejárták az érintett területeket, hogy segíthessenek a károsultaknak.

A szomszédos Zabolán, csak Páván jelentett minimális gondot az áradás. Fejér Levente polgármester elmondta: szerencsére a víz lefutott az úton, és mindössze egy pince került víz alá, de a bajt helyi szinten orvosolták.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.