Felhívás!

Álljanak fel a képernyő elől!

Álljanak fel a képernyő elől! Kovászna megye

A Diákok évében Sepsiszentgyörgy Önkormányzata újabb mozgalmat indít, hogy a középiskolásokat rábírja, álljanak fel a képernyő elől, örüljenek a sport által egymásnak élőben, ne csak virtuálisan. Az osztályok és iskolák közötti vetélkedés kedden startolt – a részletekről Antal Árpád polgármester, Barta Mónika, a Városimázs iroda vezetője számolt be sajtótájékoztató keretében, melyen a bajnokság két fontos szereplője is részt vett: Bordás Noémi programkoordinátor és Hadnagy Attila, a Sepsi OSK ügyvezetője igazgatója mint a bajnokság mentora.

Bevezetésképpen Antal Árpád vetített képekkel kísérve összegezte a város szabadidős és szórakoztató létesítményeit: kezdve a Sepsi Arénától az iskolai sportpályákig, a lehetőségek egészen hosszú és változatos listáját sorolva fel az úszástól a hokin át a lovassportig, nem feledve a népszerű focit és kosarazást, sok minden gyakorlására van lehetőség a megyeszékhelyen. Jól működik a gyerekek sportoktatása az óvodától a második osztályig, most viszont a középiskolásokat szólítják meg és fel: mozogjanak, sajátítsák el a versenyszellemet, tanuljanak nyerni és veszíteni, töltsenek sok időt a szabadban e bajnokság keretében.

Sportszemélyiségeket is felkértek egy sportnagyköveti szerep elvállalására, ugyanis minden iskola magáénak mondhat egy ilyet: a Berde Áron Közgazdasági Líceum Fejér Béla labdarúgókapust, a Brâncuși Szakképző Líceum Niculy Roland OSK-kapust, a Mikes Kelemen-líceum Incze Kriszta birkózót, a Puskás Tivadar Szakközépiskola Dániel Attila triatlonistát, a Plugor Sándor-líceum Demeter Nóra kosarast, a Református Kollégium Szabó Róbert pályakerékpárost, a Székely Mikó Kollégium Kovács Renáta kosárlabdázót. Tőlük kapják majd meg az iskolák saját, erre a bajnokságra csináltatott zászlójukat is. Miután elválik, melyik a legsportosabb 9–12. osztály egy iskolában, a bajnokság következő, városi szakaszában a tanintézmények csapnak össze, így a bajnokság végére kiderül, melyek a város legsportosabb osztályai (évfolyamonként) és iskolái, közülük is ki a leg…, azaz a bajnok. Talán a díjként felkínált táborozás (az osztályoknak) és erőpark (az iskoláknak) is jelent majd némi motivációt az ellanyhulásra hajlamos tinédzsereknek.

Bordás Noémi elmondta, az iskolai szakaszban 10 sportágon belül versenyeznek majd a diákok, mint atlétika, foci, kosárlabda, erőgyakorlatok, de ügyességi versenyekben, sőt amatőr sportklub-tagsággal is lehet pontot gyűjteni, fiúk és lányok hol külön, hol együtt versenyezhetnek. A városi szakaszban a 9–10-es, a 10–11-es tanulók együtt versenyeznek majd, és társul hozzájuk az iskolájuk egy-egy pedagógusa vagy más alkalmazottja. Februártól majd a bevezetőben bemutatott városi sport- és szabadidős létesítményekben zajlanak a különböző versenyek. Ebben a szakaszban az iskolák mentorai is összecsaphatnak egymással, ily módon gyűjthetnek pontot intézményüknek.

A sportos életmódra nevelést az önkormányzat egy hosszú távú program keretében, többféle formában szeretné serkenteni, így majd következik az is, hogy az 5–8-as diákokat is bevonják, egyébként pedig minden pozitív visszajelzés lendületet adhat, megerősítést jelent a városnak – mondta Antal Árpád polgármester.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások