Felhívás!

A zene összeköt és felemel

A zene összeköt  és felemel Kovászna megye

Lezajlott az első hazai tehetségkutató fogyatékkal élőknek. A fantasztikus zenei tálentumokat menedzselő holland alapítvány mintájára megalakult United by Music Romania alapítvány szerdán az Írisz Házban megszervezte első tehetségkutatóját a fogyatékkal élő embereknek.

A szentgyörgyi előválogató után még a héten lebonyolítják Csíkszeredában és Marosvásárhelyen is a következőket, a továbbjutók a márciusi döntőn szállnak újra ringbe.
A versenyre testi vagy szellemi fogyatékkal élők jelentkezhettek az ország egész területéről, a tegnapi versenyen az Írisz Ház foglalkoztatottjai mellett foksányi, feketehalmi, brassói, bölöni, oltszemi versenyzők is felléptek a zsűri előtt, minden korosztályt és több műfajt képviselve.

Énekes és hangszeres produkcióban egyaránt a tehetség szikráját kereste a zsűri, hiszen azoknak, akikben mocorog valami, lehetőséget adnak, hogy egyéni mentorprogramok keretében fejlesszék magukat. A holland alapítvány már évekkel előttünk jár, és számos nagyon népszerű rock- és bluesbandát léptetnek fel, ez lenne a cél itthon is. A zsűritagok és leendő mentorok – Luiza Zan dzsesszénekesnő, Márk Attila dalszerző és Sebestyén Lajos zenetanár – a tíz jelentkezőből ezúttal ötöt juttattak tovább, de a többiekkel is tartják a kapcsolatot. A zsűri tagjai felvállalták a tehetségek egyéni fejlesztését is.

Nagyon szép énekhangokat hallottunk, több műfajban: volt egyházi ének, népdal, popzene.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.