Hirdetés
Hirdetés

A város is pert indít

A város is pert indít Kovászna megye

Kézdivásárhely vezetősége megelégelte, hogy közel két évtizede zajlik a hercehurca a Fortyogófürdő kapcsán. Úgy döntöttek, jogi eljárást indítanak az elővásárlási jogot birtokló cég ellen rosszhiszemű vásárlási szándék miatt.

A képviselői testület tagjait Hegedűs Ferenc, az eladási bizottság elnöke hiányában Bokor Tibor polgármester tájékoztatta az új fejleményekről, összefoglalva a Fortyogóval kapcsolatos történéssorozatot.
Mint felelevenítette, az önkormányzat és a Fortyogó Kft. között 1994-ben kötöttek egy tíz évre szóló szerződést, a megállapodás 2003. december 25-én lejárt, és mivel ennek immár 17. éve, semmiféle módon nem lehet meghosszabbítani a kontraktust.

–2004-ben az akkori városvezetés kilakoltatta a kft-t, akkor elkezdődött az első per, és 2005-ben született egy döntés, amely révén – hangsúlyozni akarom –köteleznek bennünket, hogy a komplexumot a Fortyogó Kft.-nek adjuk el. 2005-ben, 2007-ben, majd 2016-ban is döntött az eladás végett létrehozott bizottság, de a minimális eladási árat soha nem fogadta el a cég, mindig megtámadta, azért jutottunk el oda, ahol vagyunk most – részletezte a polgármester.

Hirdetés
Hirdetés

A folytatásról több alkalommal írtunk: a bíróság felértékelője egy 245 ezer eurós eladási árat állapított meg a cég javára, míg a tanács által felkért felértékelő 518 ezer euróban szabta meg a négyhektáros terület és a rajta levő épületek értékét.

– Mi egy rendkívüli jogorvoslat kérelmet nyújtottunk be, ugyanis egy 2006-os végzés szerint a bírónak nem áll a hatáskörében kiindulási árat megállapítani, ez a bizottság hatásköre, és én ezt tartom normálisnak: ha valakinek van egy tulajdona, akkor az dönt, hogy mennyiért adja el, és nem a vásárló – hangsúlyozta Bokor, aki arról is tájékoztatta a tanácsot, hogy az ár miatt tovább is perel a cég.

– Én is, és a tanácsosok is azt szeretnék, hogy ennek a 17 éves folyamatnak érjünk a végére, de meggyőződésem, hogy a kft. rosszhiszemű, és visszaél a törvény által nyújtott jogokkal, emiatt most mi indítunk pert ellene – mondotta a polgármester, aki azt is közölte, hogy a tanács beleegyezésével Kovács-Eckstein Péter volt szenátort és jogászt fogadják fel védőügyvédjüknek.

Az elöljáró egyebeket is megosztott a testülettel, konkrétan azt a levelezést, amit egyrészt már a Facebookról is ismerhettek az emberek miután Constatin Pătru megosztotta, másrészt azt, amit a másik tulajdonos, Kovács Simon Attila írt az önkormányzatnak, és amiben azt kéri, hogy üzlettársa beadványát hagyják figyelmen kívül.

– Olyant is olvashattunk, hogy strand indul Kézdivásárhelyen. Lehet, hogy igen, de ahhoz kell legyen tulajdonos, terület, építkezési engedély. Szerződést mi nem tudunk hosszabbítani, egyszerűen félre vannak vezetve az emberek. Április negyedikén kaptunk egy levelet, amiben azt írja Kovács Attila, hogy azt a levelet, amit másodikán kaptam, ne vegyem figyelembe, mert Constatin Pătrunak nincs semmilyen minősége ebben a cégben – mondta a polgármester, aki szerint Kovács Attila a cég statútumát és egy megállapodást is mellékelt, amiben azt írja, hogy mindaddig, míg a komplexum meg nem vásárolódik, addig üzlettársának nincs semmilyen joga.

A tanácsosok rábólintottak arra, hogy a kft. ellen Kovács-Eckstein Péter képviselje a város érdekeit.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. április 15., 10:54
  ÉRTÉKELÉS: 14

  A Fortyogófürdő – nem az elővásárlási cégé és nem a Kovács Attila “ÖRÖKSÉGE” – és még fele sem a Constantin Patrué – hanem Kézdivásárhely tulajdona , ezért probálják meg a lakosság segitségét kérni — ki Kovács Attila ? – neki megvásárolni nincs valutája ő csak közrejátszik és esetleg valami pénz neki is jön a “házhoz”

 • User
  Dátum: 2019. április 15., 12:44
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Egy kérdés: amennyiben az elővásárlási joggal rendelkező cég nem óhajtja megvenni a felkínált áron a Fortyogót, ez nem azt jelenti, hogy jöhet a következő cég, és ha hajlandó kifizetni a kért összeget, megveheti? Mert az elővásárlási jog értelmezésem szerint annyit jelent, hogy először őt kínálják meg az ajánlattal, aztán ha nem él vele, akkor bárkit, aki elfogadja az ajánlatot. Bizony, ezt jó lenne tisztázni!

 • User
  Dátum: 2019. április 15., 13:54
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Hát igen, ha én 10 lejes kenyeret akarok venni, de “megtámadom” az ajánlatot, mert én olcsóbban akarom megvenni, akkor bizony éhen maradok. Mi az, hogy nem fogadom el, hanem megtámadom az árat? Milyen aberrált bíróság fogad el ilyen “megtámadást”? Ha valami kell, kifizetem az árát! Megtámadom!? Na jó, megyek megtámadom a Kaufladot, adjanak mindent féláron! Na mégsem, mert bolondokházába csuknak!

 • User
  Dátum: 2019. április 15., 16:45
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Varosunk szep szamu szoros szivu milliomosainak nem jutna eszebe, hogy magan alapon mukodtessen valami kozerdeku, kozhasznalatu letesitmenyt ami a varost es kornyeket szolgalna? Peldaul egy nyomorult strandot vagy egy tenyernyi szabadido sarkot valahol…

 • User
  Dátum: 2019. április 15., 16:13
  ÉRTÉKELÉS: 19

  A Fortyogo Fürdö a város tulajdona ! Nem szabadott volna idáig húzni az idöt !
  Miért is kell eladni ? Mások büszkék lennének ha egy ilyem létesítmény , ilyen jotékony hatású kezelöbázis lenne a városukban , egy hosszutávu biztos anyagi forrás amit tönkretettek.
  Szégyen !!!!

 • User
  Dátum: 2019. április 15., 22:59
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Régen a király kilencedet,vagy tizedet szedet, helyenként még az asszonykát is “felhúzta”😁Ezek az állatok( gondolok itt a part mind2 oldalára) hülyének nézik az embereket! 16 éve fizet lakbért?! Kb 1-2€ nm re havonta?! Kötve hiszem! Az új tulaj lopott 1 mozit a városvezetés segítségével, most pár kretén, közel 700! vizet gyüjt, h a nyáron fürödhessenek🏊‍♂️Húzzatok a búsba! Annak az Echstein úrnak a szeme sem áll jól és még 1 darabka bőr is hiányzik valahonnan! Várjuk a fejleményeket/felelősségre vonásokat…..

 • User
  Dátum: 2019. április 16., 14:28
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Nem szabad eladni! Unios palyazattal folkell ujitani,es mukodtetni.Tudom hogy egy ilyen befektetes nem hoz marol holnapra egy zsak penzt ,de ez a letesitmeny a varosse kell hogy maradjon!