Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A Rotary segít, ahol tud

A Rotary segít, ahol tud Kovászna megye

Saját meghatározása szerint a Rotary a világ legnagyobb tekintélyű civil szervezete, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot, arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék. A segítségnyújtás a Kézdivásárhelyi Rotary Klub tagjai számára is természetes.

A jelenlegi törvénykezési és támogatási rendszer hiányosságai miatt gyakran küszködnek azok a családok, amelyekben sérült gyerek vagy fiatal felnőtt nevelkedik, az őket felkaroló egyesületek, szervezetek a Rotary kiemelt támogatottjai. Az egész közösség – jelen esetben Felsőháromszék – tudatosságát, felelősségvállalását mutatja, hogy milyen megítélésben, segítségnyújtásban van részük a kevésbé szerencsés helyzetben levőknek, a Rotary tagjai ebben jó példával járnak elöl.

Mint megírtuk, a január 25-én rendezett éves jótékonysági bál bevételét is annak a nappali központnak ajánlották fel, amelyet a Pro Pectus Egyesület álmodott meg, a speciális bánásmódot igénylő felnőttek foglalkoztatása, fejlesztése szándékával.

Hirdetés
Hirdetés

Jelentős összeget, 10.000 eurót kap tehát az Oláh Attila Fogyatékkal Élők Nappali Központja létrehozásának segítésére a civil szervezet, ez a tagok adakozásából tevődik össze, kiegészülve a bál mint-egy 2000 eurós bevételével.

Korábban szintén a speciális nevelési igényű gyerekekre és fiatal felnőttekre gondolva, a fejlesztésükkel foglalkozó Pro Special Egyesület kapott nagylelkű adományt, 8500 lejt, amelyet a tavalyi, 2019-es Rotary bál alkalmával gyűjtöttek. Az egyesület nevében Gothár Melinda külön köszönetet mond Hegedűs Ferencnek is, aki bérmentve ajánlott fel termet a tevékenységek megszervezésére.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük