Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Családokat lakoltattak ki

Családokat lakoltattak ki Kovászna megye

Tavaly szeptemberben számoltunk be arról, hogy a sepsiszentgyörgyi Oltmező utcai szociális tömbházak egyes lakói visszaélnek a városvezetés jóhiszeműségével, így az illetékesek átvilágítanák az itt lakók helyzetét. Kiderült, számos családnak költöznie kell a szociális lakásokból.

Legutóbb arról tájékoztattuk olvasóinkat, hogy a szóban forgó szociális tömbház körül egyre szaporodnak a személygépkocsik, habár feltétel, hogy rászorulók kapják meg a lakásokat, mi több, az is kiderült, hogy sok esetben olyan személyek szerepelnek a nyilvántartásban, akik külföldön dolgoznak.

Sztakics Éva alpolgármester lapunknak kifejtette, megtörtént az átvilágítás, és négy olyan családot azonosítottak, akik illegálisan, szerződés nélkül költöztek be a szociális lakásokba. Ezek esetében végleges ítélet is született, a végrehajtót is mozgósította a városvezetés, ám még ennek érkezése előtt, önszántukból távoztak az érintettek.

– Újabb 6 végzést adtunk végrehajtóhoz, ezen családok kilakoltatását várjuk jelenleg. A felszabadult lakásokra nagy az igény. További jó hír, hogy de-cembertől őrző-védő céget fogadtunk, a helyszínen azóta úgy tűnik, hogy rend, és fegyelem van. Kamerákat is szereltettünk a bejáratoknál, így könnyebben azonosíthatóak a rongálók, hiszen korábban ittas személyek randalíroztak az ingatlanokban – magyarázta az alpolgármester.

Hirdetés
Hirdetés

Arra is rávilágított, hogy az ott lakó 129 családból összesen 95 felelt meg a követelményeknek, vagyis nyújtottak be új, a szociális helyzetüket igazoló iratokat, a többiek ellen is kilakoltatás indul.

– Akik elmulasztották az iratcsomók benyújtását, azokról joggal feltételezhetjük, hogy külföldön vannak, így nincs joguk a lakásokra – összegzett Sztakics.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 6., 15:42
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ajanlanám a postaládak szerelését és megfelelő számozását a két tömbházban.nincs hova letenni a leveleket és azr is nehéz kideríteni higy ahol postaláda van valamilyen az kihez tartozik…

 • User
  Dátum: 2020. február 6., 18:57
  ÉRTÉKELÉS: 25

  Elég szomoru ,hogy ezek az emberek ,igenyelnek szociális lakásokat és meg is kapják öket , a társadalom ez a szegmense csak erre képes ,kővetel de nem tesz semmit annak érdekében hogy kiemelkedjen abbol a helyzetböl , de még is jól vannak ,számon nem kéri senki őket stb .kérdés ….mi is van azokkal a fiatalokkal.akik az íntézet falai közt nevelkednek ….és amikor kikerülnek az íntézetekböl ,hányodniuk kell mert ők úgymondd nem jogosultak a szociális lakások igénylésere ,mindezt úgy hogy dolgoznak ,erre miert nincs megoldas ? A helyi vezetőség igazán közösen a gyerekjogvédelemmel kitalalhatna valamit ezeknek a kérdeseknek a megoldására …de hát senkinek nem érdeke az hogy ez a helyzetre megoldás szülessen .

 • User
  Dátum: 2020. február 6., 22:29
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Én is tudok személyeket akik luxus autóval járnak és jo fizetésük van és szociális lakásban laknak!! De ahogy szokták mondani pénz beszél és a kutya ugat!!! Jó volna egy kicsit körül nézni mert azért vannak elegen akik tényleg rá vannak szorulva és a jól szituált emberek laknak benne!!!

 • User
  Dátum: 2020. február 6., 22:23
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Nagyon Érdekes!!! A kamatot rá tudjak raki ha nem fizetsz idöben !!!
  A patkanyok bogarak el lepik az emeteteket meg a nyűvek kell el lepjék ès akkor mar jol is van!!!
  Mikor esik az eső bokàig èrő sár van és hogy ki juss 2 választásod van!!!
  Vagy gumicsizmát huzol vagy minnél hamarabb meg tanulsz repűlni!!!!!
  A pénzt tudjak kôvetelni az emberektol de efy 100 méteres utat nem képesek épiteni!!!
  Csufabb mint az Örkő!!!!
  Az emberek mindjárt több kamatot fizetnek fogyasztást !!!

 • User
  Dátum: 2020. február 7., 10:47
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A hely rendbe volt téve. Az sár jogos, de nem egyedi, meg van le nem aszfaltozott utca a városban. A többiről elsősorban az ott lakók tehetnek.

 • User
  Dátum: 2020. február 7., 12:09
  ÉRTÉKELÉS: 2

  “További jó hír, hogy de-cembertől őrző-védő céget fogadtunk, a helyszínen azóta úgy tűnik, hogy rend, és fegyelem van. Kamerákat is szereltettünk a bejáratoknál, így könnyebben azonosíthatóak a rongálók, hiszen korábban ittas személyek randalíroztak az ingatlanokban – magyarázta az alpolgármester.” -Ehez csak anyi a hozzafuznivalom , hogy nagyon erdekes… le szakadt a lepcsohaz ajtaja egessz ejjel zene hallatszott es ordibalas es megis ket napig az orzo vedok nem lattak es nem hallottak. Szemelyes tapasztalat az przo vedok csak azert vannak ott hogy a kaput kezeljek. Es megis ejjel 12 utan cseng a zene az egessz lepcsohazba. Fenyegetik a 12-13 eves gyerekeket hogyha nem csukjak be a kaput akkor rajuk vag a gumibottal. Amikor koltozesrol van szo a nagy kaput nem nyitsak mert nem kepesek ki mozdulni a kapushazbol. Kifogasokat talalnak hogy miert nem nyitsak ki (peldeul: nagy az auto,vagy duba ) . Igazabol azert vannak itt hogy ok uljenek bent a kapushazban es a kissebb gyerekeknek azt mondjak hogy amig a szuleik nem ernek haza addig nem engedik be de nekuk jo ulni bent a melegbe.

 • User
  Dátum: 2020. február 7., 15:13
  ÉRTÉKELÉS: 0

  “További jó hír, hogy de-cembertől őrző-védő céget fogadtunk, a helyszínen azóta úgy tűnik, hogy rend, és fegyelem van.” Nagyszeru hogy nekuk orzo-vedo ceget fogad a hivatal. A varos tobbi reszen, tortenhet barmi, mert azt nem orzi senki, a rendes adofizetok autoit, keriteseit, hazait rongalhatjak a varos tobbi negyedeiben a huliganok, az nem problema…hihetetlen ez a szocialis halo es ez a varos/orszagvezetes…mindent megtenni a semmitevo emberekert…es mindent megtenni a normalis polgarok ellen