Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hárman biztosan indulnak

Hárman biztosan indulnak Kovászna megye

Mondhatni már hónapok óta kering a szóbeszéd, hogy Zabolán öt polgármesterjelöltre is lehet számítani az idén esedékes önkormányzati választáson. Őket kérdeztük, valóban meg kívánnak-e méretkezni.

A jelenlegi polgármester, vagyis Fejér Levente, aki az MPP színeiben nyerte el a községvezetői tisztséget, lapunk kérdésére megerősítette: indul a választáson, de a továbbiakban az RMDSZ zászlaja alatt vezetné Zabolát. Az elöljáró 2008–2012-között a község alpolgármestereként tevékenykedett, akárcsak 2015-től egészen a 2016-os helyhatósági választásokig, ezt követően pedig polgármesterként, tehát bőven rendelkezik önkormányzati vezetői tapasztalattal.

Elmondta, azért indul az idei megmérettetésen, mert szeretné végigvinni a több éve elkezdett fejlesztéseket. „Szinte négy évet dolgoztunk a különféle pályázatok lebonyolításán, a közbeszerzéseken, valamint jártuk a bürokrácia útvesztőt, és nem lenne jó a községre nézve, ha esetleg tapasztalatlanság vagy nem megfelelő hozzáállás miatt ezek nem érnének révbe” – támasztotta alá szándékát.

Ugyanakkor leszögezte: még jóval az EMNP–MPP szövetkezése előtt eldöntötte, hogy idén az RMDSZ színeiben indul, mert úgy hatékonyabban tudja szolgálni Zabolát, és számára ez a legfontosabb szempont. A majdani csapatáról egyelőre konkrétumot nem mondhatott, mivel csütörtökön (azaz ma) tartanak választmányi ülést Zabolán, ahol többek között ez a kérdés is napirendre kerül.

Mellette a szintén zabolai Sebestyén Levente, egykori EMNP-s tanácsos, jelenlegi falumene-dzser neve is felmerült potenciális polgármesterjelöltként.

Hirdetés
Hirdetés

– Fontos szerepem volt az eddig megvalósított munkálatokban, illetve a folyamatba levő pályázatok benyújtásában is, ezért ha folytathatom az aktuális tevékenységemet, és nagyobb egyetértésben dolgozhatok együtt a polgármesterrel, akkor nem áll szándékomban indulni. Nem szeretem a széthúzást, sokkal inkább a jó együttműködés híve vagyok. A tanácsos kollegák nagy része is ezt az együttműködést szeretné – fogalmazott lapunknak.

A 40 éves, székelytamásfalvi Pakó János függetlenként indul a választáson. A kereskedelemben és mezőgazdaságban dolgozó fiatalember lapunknak elmondta: azért akar polgármester lenni, mert szeretné, „ha Zabola végre felzárkózna a fejlődő községek sorába”, ugyanis szerinte „az elmúlt pár évben a beruházások és megvalósítások terén megállt az élet a községben”.

A helyiek az egykori RMDSZ-es alpolgármester, a zabolai Hegyeli Zsolt Levente nevét is megemlítették, mint aki szintén megpályázná a polgármesteri széket, ám érdeklődésünkre csak annyit mondott: „Még túl korai erről beszélni.” Az viszont biztos, hogy a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) lesz saját – román – jelöltje a zabolai önkormányzati képviselő, Vîrlan Ștefania személyében, aki lapunknak ezen szándékát megerősítette.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 6., 10:28
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Na nese busulj Zabola község, vannak ügyes jelöltek, az egyik szavát megszegő, a másik semmit nem csinált,a 3-ik az bodegás, a 4-ik még korai erről beszélni, ne is beszéljen mert úgy is esélytelen hiszen ismerjük sokan, így hát az 5 – nek látok esélyt sajnos

 • User
  Dátum: 2020. február 6., 13:06
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Mijen fejlesztéseket kezdett polgár mester ur mert nem láttunk semmi jot lehet titokbann fejleszt csak vannak igen a sok kirándulási fejlesztései persze annak a pár szeméjnek az van fejlesztve de egyebeket nem vettünk észre sajnos hát emberek nézzenek szét

 • User
  Dátum: 2020. február 6., 18:48
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Szédületes a község fejlődése, lassan a megyében az utolsók vagyunk… A Bacchus nevében tett gyakori fűzesabonyi kiruccanásokon kívül nem sokat tett a mostani „elit”!

 • User
  Dátum: 2020. február 7., 0:18
  ÉRTÉKELÉS: -1

  kellis a polgarmester az emberekre varjak hogy számítsanak de amikor az embernek valamire szuksege van szobasem johet azta baszott gyermekpenzt mit megigirtek azt sem tudtak jovahagyni eza gazemberseg csak itt megy romaniaba de bezzeg nekik a jofizetes megvan ok nem tudják hogy a kicsitt mijen nehez beosztani mert ha tudnak maskepp gondolkodnának igy neis varjak hogy az emberek mennek szavazni

 • User
  Dátum: 2020. február 7., 0:25
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Van baj elég de csak így tovább!!! Hátha a tanács udvarán megjelenő „kocsira” utas is kerül 😁! A gödrökbe küld majd Szent Péter némi töménységet (kavicsra gondolok mivel zabolán az is luxus)!

 • User
  Dátum: 2020. február 7., 21:48
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Nos, anno [amikor még bele (m)ártottam magam a közéletbe] azt mondtam, hogy az RMDSZ tizenkilenc, az MPP pedig egy híján húsz. Utóbbi születésén én is bábáskodtam. Azóta sok víz lefolyt az Olton és a Feketeügyön. Lám, most beigazolódik, hogy elég jól megközelítettem a valóságot.

 • User
  Dátum: 2020. február 7., 22:51
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A jelenlegi polgarmester Mpp kènt lett polgàrmester. A pènzt mit leoszt Bukarest èvente azt a megyei rmdsz vezetői osztjàk szèt tetszès szerint, ha zabola nem haladt előre az utobbi èvekben az nem a polgàrmester hibája, baj, a politika az rmdsz nèl kezdődik. Mert amelyik polgàrmester rmdszként indult na azt az utobbi èvekben annyira tàmogaták,….na ezèrt jutott kevesebb zabolának. Politika az igazsàgtalansàg világa, rànyomoritjàk az mppst, vagy bármely pàrt jelöltjèt, h legyen rmdsz es, ha fejlődni akar,,,fùja azt amit ők diktàlnak akkor kap pènzt a falu haladàsra,,,