Felhívás!

33 százalékos az átoltottsági arány Kovászna megyében

33 százalékos az átoltottsági arány Kovászna megyében Kovászna megye

33 százalékos a koronavírus elleni átoltottsági arány a jogosult lakosság körében – tájékoztatott kedden Kovászna megyei prefektúra. Az adatok alapján Kovászna megye továbbra is az országos rangsor utolsó előtti helyén áll, csak Suceava megyében igényelték kevesebben a vakcinát. Az elmúlt hónapban több mint 9500 adag oltóanyagot adtak be a megyében, de az arány csökken, az oltási hajlandóság azonban csökkenőben van.

November 20. és december 20. között 1116 személy kapta meg valamelyik többdózisú vakcina első adagját, 1479-en pedig a Johnson & Johnson egydózisú oltóanyagát kérték. 2965-en a második oltást, 3988-an a harmadikat adatták be – mondta keddi sajtótájékoztatóján Dr. Ráduly István prefektus.

A hivatalos adatok azonban azt mutatják, hogy csökkenőben van az oltakozási kedv.

“Míg egy hónappal ezelőtt naponta 60-70 embert oltottak be az első adaggal, az utóbbi időben voltak olyan napok, amikor ez a szám nem haladta meg a tízet. Továbbra is arra buzdítok mindenkit, hogy oltassa be magát, mert bár nem biztos, hogy meg tudja előzni a megfertőzést, de jó esély van arra, hogy elkerülje a betegség súlyosabb formáit. Az elmúlt hónapban negyven haláleset történt, és reméljük, hogy az oltási lefedettség növekedésével kevesebb ember fog meghalni a koronavírus-fertőzés szövődményei miatt” – mondta a prefektus.

Ráduly István felkérte a megye lakosságát, hogy továbbra is tartsák szem előtt az új koronavírus terjedésének megakadályozását célzó egyéb intézkedéseket.

A szerdai adatok szerint a világjárvány kezdete óta 13.213 koronavírusos esetet jelentettek a megyében.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások