Hirdetés
Hirdetés

Csupán a megye négy tanintézményében lesz órarend szerinti oktatás csütörtökön

Csupán a megye négy tanintézményében lesz órarend szerinti oktatás csütörtökön Kovászna megye

Kovászna megyében mindössze négy tanintézmény döntött úgy, hogy órarend szerint tart oktatást december 23-án, csütörtökön – közölte a tanfelügyelőség.

Hirdetés
Hirdetés

Az érintett intézmények a Mikes Kelemen Elméleti Líceum, illetve a dálnoki, a nagypataki és a nagyborosnyói iskolák.

A Kovászna megyei tanfelügyelőség vezetősége arról tájékoztatott, hogy a megye legtöbb oktatási intézménye úgy döntött, hogy átalakítja e nap programját és a közelgő ünnepekhez illő tevékenységeket szervez.

“Egyes intézmények úgy döntöttek, hogy nem formális tevékenységeket szerveznek a karácsonyi ünnepek kapcsán, mint például: iskolai ünnepségek, karácsonyi dalok éneklése az adventi koszorú körül, karácsonyi díszek készítése a diákok által, karácsonyi ajándékok átvétele, a diákok által készített karácsonyi ajándékok elszállítása rászoruló családoknak stb. Mások csak karácsonyi témájú osztályfőnöki órát tartanak. A kézdivásárhelyi Apor Péter Szaklíceum diákjai a jégpályára mennek. Néhány óvodában rövidített program lesz, a sepsiszentgyörgyi Csipike óvoda tanulói számára pedig karácsonyi koncertet tartanak a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban” – mondta Kiss Imre főtanfelügyelő.

Elmondta azt is, a legtöbb iskola úgy határozott, hogy csütörtökön a diákok családi körben végezzenek a karácsonyi ünnepekre jellemző tevékenységeket. Ennek érdekében a tanulók különböző, a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó, nem formális, tematikus családi projektek megvalósítását kapták feladatul. A projekt részeként készült képeket vagy egyéb anyagokat Facebook-csoportokban, a Google Classroomban, az oktatási intézmények weboldalain teszik közzé, vagy a tanulók az iskolába való visszatérés után mutatják be azokat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. december 22., 15:53
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Igen, nagyon szép… lenne,… csak ezzel az a baj ahol mindkét szülő dolgozik ott megint fejtörést okoz, hogy a gyerek/ek kivel lesznek otthon. Otthoni tevékenységet szervez legtöbb iskola? Mit is?

  • User
   Dátum: 2021. december 23., 20:56
   ÉRTÉKELÉS: 12

   Mennyit rinyálnak, hogy kivel marad a gyerek! Hogy lehet,hogy az én gyerekkoromban minket megtanítottak otthon egyedül maradni, mi az iskolába is el tudtunk menni gyalog , tudtuk vinni a táskánkat, be tudtuk zárni az ajtót,fel tudtunk öltözni egyedül? Több önállóságra kellene tanítani a gyereket.Sajnos az utóbbi időben a legtöbb szülő az iskolát gyerek megőrzőként tartja számon,szabaduljon tőlük minél többet.A tanár az nem ember, annak nincs gyereke? Neki nincs ünnepe? Sohasem kellett ilyen sokáig járni, máskor 20-a körül már vakáció volt.Ha nem változott volna meg a tanév keretje, akkor ma nem lett volna miről kommentálni.Különben aki az iskolában tanult az online is tanult, aki nem az ott sem.A tanár leadja a leckét de nem tudja megtanulni a diák helyett.

   • User
    Dátum: 2021. december 26., 11:41
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Mirol beszelsz, regebben utolso nap kaptuk ki az ellenorzot, ha szombatra esett az utolso nap, akkor is legalabb 12-ig az iskolaban voltunk, senkinek nem fordult meg a fejeben, hogy esetleg hamarabb elmenni, most azon okoskodnak, hogy az utolso elotti nap vajon legyen-e tanitas…

 • User
  Dátum: 2021. december 22., 15:51
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Míg Bukarestben mindenki rendes program szerint tanul! Csak mi annyira előre vagyunk haladva a tananyaggal és a tudással, hogy elér ha májusban megyünk vissza az iskolába amikor kisüt a napocska!

  • User
   Dátum: 2021. december 23., 8:39
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Mi van, nem tetszik, hogy legalabb a Mikesben van egy kis szegyenerzetuk es tanitasi nap van? Kimeljed csak a tacsko nebulodat, aztan meghalalja 🙂

 • User
  Dátum: 2021. december 23., 8:41
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nem ertem, ki a nagy okos , aki egyaltalan felhozta , hogy a mai nap szabadnap lehessel, megertenem, ha a holnapit , de ezek utan, hogy most volt ket ket plusz vakacio…