Felhívás!

“Miért nem fizet? Á, elfelejtettem!”

A digi24.ro hírportál által bemutatott felmérés eredményei szerint a megkérdezett romániaiak több mint 50 százaléka azt válaszolta, 2020-ban a különféle szolgáltatások díjszabásai és általában a rezsiköltségek névértékben erősen magasak voltak a jövedelmekhez képest, nagyon sokaknál meghaladták a jövedelem szintjét.

A kisebb-nagyobb adósságokat felhalmozók több mint 80 százaléka viszont azt is bevallotta, időnként vagy rendszeresen azért késett a kifizetésekkel, mert vagy nem volt pénze vagy pedig a kellő időszakban megfeledkezett a törlesztésről, utóbbiak részaránya 50 százalék körüli! A jövedelmek hiánya és kötelező, illetve létfontosságú kiadások rendszeres fizetése a legnagyobb gondokat a 18-21 éveseknek okozta, de a 22-37 évesek is sokszor kerültek bajba, nehéz helyzetbe.

A megkérdezettek 41 százalékának volt bérkiesése, jövedelmi ingadozása tavaly, 34 százalék stabilitásról nyilatkozott, s alig 4 százalék dicsekedhetett jövedelmeinek növekedéséről. Az anyagi nehézségekkel küszködők 59 százaléka spórolt, lemondott különféle kiadásokról, vásárlásokról, 19 százalék személyi kölcsönökhöz folyamodott, 13 százalék bankhitelt igényelt, 18 százalék pedig még legalább egy munkát vállalt a létező mellé. A megkérdezettek 23 százaléka panaszkodott arra, hogy technikai akadályai, nehézségei adódtak, amikor online rendszerben akart fizetni valamilyen szolgáltatást, díjszabást.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.