Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Állandó és „vakációs” járatokkal bővült a brassói reptér kínálata

Állandó és „vakációs” járatokkal bővült a brassói reptér kínálata Gazdaság

Hétfőn este megkezdték a jegyértékesítést a Fly Lili légitársaság Brassóból induló járataira, június végétől Németországba, Spanyolországba, Olaszországba, Görögországba és Törökországba is lehet majd utazni heti három alkalommal.

Hirdetés
Hirdetés

Öt ország összesen kilenc városába indulnak járatok a Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtérről június 30-tól, a légikikötő bejelentése szerint heti háromszor. Nyártól tehát a németországi Münchenbe, Nürnbergbe és Stuttgartba, az olaszországi Bolognába, Rómába és Milánóba, valamint a spanyolországi Barcelonába, a görögországi Thesszalonikibe és a törökországi Isztambulba lehet majd utazni.

A Flylili honlapján beszerezhető jegyek árai a következőképpen alakulnak:

 • Nürnberg (júniustól): 99,99 eurótól;
 • München (júniustól) 99,99 eurótól;
 • Stuttgart (júniustól) 99,99 eurótól;
 • Bologna (júliustól): 99,99 eurótól;
 • Róma (június) 99,99 eurótól;
 • Milánó (július) 99,99 eurótól;
 • Barcelona (július 20-tól) 149,99 eurótól;
 • Thesszaloniki (június) 89,99 eurótól;
 • Isztambul (június) – még nem közölték.

A 2021-ben bejegyzett légitársaság új úti célokkal is előrukkol év végén. Fotó: Fly Lili légitársaság

Az úti célok közül Barcelonába a legdrágább eljutni, itt az árak 149,99 eurótól kezdődnek, augusztusi hónapban a 200 eurót is elérik. A Brassó-Vidombák reptér bejelentése szerint ugyanakkor az idei év végére további két célponttal gazdagodik a kínálat, a Fly Lili várhatóan Franciaországba és Izraelbe is indít járatokat.

Készülnek a nyárra

Márciusban ugyanakkor bejelentették, hogy heti gyakorisággal 8 charter járatot is indítanak: ötöt a törökországi Antalyába, és egyet-egyet az egyiptomi Hurghadába, a görögországi Krétára és a tunéziai Hammametbe. Jegyeket váltani a légitársaságok honlapjain lehet.

A Tarom légitársaság az egyik, amely idén nyáron Törökországba szállít utasokat. Fotó: Tarom légitársaság:

A következő programmal indítják a „vakációs” járatokat:

 • Május 22-től szeptember 11-ig lehet repülni Hurghadába, minden szerdán a BH Airlines társasággal;
 • Június 1-től szeptember 21-ig árusítanak jegyeket Krétára, járatok minden szombaton indulnak a Sky Express légitársasággal;
 • Június 14-től szeptember 20-ig a tunéziai Hammametbe lehet látogatni, minden héten pénteken indul járat a JetsSmarttal;
 • Május 28-tól október 15-ig indulnak járatok Antalyába, minden kedden a Tarom légitársasággal;
 • Május 29-től szeptember 25-ig szintén Antalyába indulnak járatok minden szerdán, valamint május 31-től szeptember 27-ig minden pénteken a Corendon Airlines társasággal;
 • Június 15-től szeptember 21-ig minden szombaton a HiSky légitársaság, június 3-tól szeptember 23-ig minden hétfőn a Tailwind Airlines célozza meg Antalyát;

A Wizz Air is terjeszkedik

Jelenleg a Brassó-Vidombák reptéren le- és felszálló egyetlen légitársaság a Wizz Air, amely utasait a nagy-britanniai Londonba és a németországi Dortmundba szállítja, hetente öt alkalommal. A légitársaság azonban régóta várt célpontot tűzött ki, heti három alkalommal Budapestre indulnak járatai.

A Wizz Air budapesti járatai vélhetően nagy népszerűségnek fognak örvendeni. Fotó: Mircea Tânjală

A brassói légikikötő február végi bejelentése szerint a magyarországi fővárosba tartó járatok minden kedden, csütörtökön és szombaton fognak majd közlekedni Budapest–Brassó–Budapest útvonalon. A Wizz Air oldalán megvásárolható jegyek jelenleg július 2-tól elérhetőek, egy menetjegy ára 79 lej.

Címlapfotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások