Felhívás!

Hivatalos: januártól 2.230 lej lesz a minimálbér

Hivatalos: januártól 2.230 lej lesz a minimálbér Gazdaság

A kormány elfogadott egy határozatot, amelynek értelmében 2020-tól 2.230 lej lesz a minimálbér – jelentette be a kabinet péntek esti ülését követően Violeta Alexandru munkaügyi miniszter.

A tárcavezető elmondta: ezzel a határozattal a legkisebb nettó fizetés 1.297 lejre nőtt, ami 83 lejjel több, mint a jelenlegi. Hozzátette: a főiskolai végzettséggel rendelkezők minimálbére változatlan szinten (2.350 lejen) maradt.

Violeta Alexandru szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy a minimálbér módosítását alapos elemzés és egyeztetés előzte meg.

A miniszter bejelentette azt is, a 114-es sürgősségi kormányrendelet módosításáról folytatott vitán azt javasolta, hogy a pótlékok és juttatások a 2019-es szinten maradjanak.

A tárcavezető hozzátette: a kormány első olvasatban tárgyalta azt a tervezetet is, amely megtiltaná a nyugdíj és az állami fizetés halmozását. Az elképzelések szerint, ha a jogszabályt elfogadják, az érintetteknek 15 nap állna rendelkezésre, hogy válasszanak a fizetés és a nyugdíj között. Az előírás alól kivételt élveznének a választott személyek és azok, akiknek nyugdíja kevesebb, mint az országos minimálbér.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. december 14., 17:35
  ÉRTÉKELÉS: 31

  Nettó 1297!!!!!!!!!😤
  A q_rv@ anyjukat! 70.000lejes nyögdíjj egy komcsi szekus börtönigazgatónak, ez igen! 54 munkás havi bére!!!
  Hány ezer ilyen kiskirály van ro mániában ilyen juttatással?! Itt soha nem lesz rend!!!
  Ennyi pénzből, h él meg egy 4 tagú család?!😭

 • User
  Dátum: 2019. december 15., 19:07
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Ez még ovszere is kevés!!83 lejt tudtak csak emelni megerőltették magukat nagyon!Nekik is ennyit kéne adni hallám megtudnának-e élni belőle

 • User
  Dátum: 2019. december 16., 22:26
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Miért nem engedik,, Nyugdíjba,,Akinek megvan a,, Ledolgozott Éve,, Függetlenül Attól Hogy Hány Éves Az Illető,,,!!! Addig Dolgoztatják,, Hogy Ne Érje Meg,, A nyugdíjat,,Hogy Haljon Meg,, És Akkor nem Kell,, Adjanak Nyugdíjat!!! És Ki jár jól,,Az Állam,,,!!!????

 • User
  Dátum: 2019. december 17., 10:33
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ne engedjék el addig nyugdíjba ha nincs meg a megfelelő személy aki átvegye a helyét. Ne kapjon egy ember 2 fizetést és másnak egy sem jut. Azért van az eszünk hogy gondolkodjunk előre. Azelőtt legalább 5 hónappal vegyünk fel és tanítsuk be és aztán engedjük el. Sajnos itt az országban előbb cselekedtek és utánna gondolkodnak. Azért nem jó itt semmi. Nem is tudom lessz e jobb valaha. Remélem és hátha lessz valamikor és valaha. Ne menj fejjel a falnak mert az nagyon fáj. Talán még nem ÉRZED. Már sajnos nem igen.