Felhívás!

Esőre és havazásra vonatkozó, elsőfokú riasztást adtak ki az ország nagy részére

Esőre és havazásra vonatkozó, elsőfokú riasztást adtak ki az ország nagy részére Életmód

Esőre és havazásra vonatkozó, elsőfokú riasztást adott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország nagy részére.

A szakemberek szerint vasárnap 16 órától hétfő 14 óráig bőséges csapadék, a hegyekben havazás várható, előbb Máramarosban, a Bánságban és a Körösök-vidékén, majd Erdély nyugtai és északi részén, az Erdélyi Érchegységben és a Keleti-Kárpátokban. A lehulló csapadék mennyisége eléri a 20-25, helyenként a 30-35 litert négyzetméterenként, a hegyekben friss hóréteg rakodik le.

Ez a riasztás a következő megyéket érinti: Suceava, Szatmár, Máramaros, Beszterce-Naszód, Szilágy, Kolozs, Fehér, Bihar, Arad, Temes, Hunyad és Krassó-Szörény.

Hétfő délutántól egy másik, szintén sárga riasztás lép érvénybe. E szerint hétfőn 14 órától szerda 20 óráig Erdélyben és a hegyvidéken jelentős mennyiségű havazásra lehet számítani. 1500 méter fölötti magasságban hóvihar is előfordulhat, az ország többi részén jelentős mennyiségű eső fog hullni.

A lehulló csapadék mennyisége eléri a 25-30, elszigetelten a 40-60 litert négyzetméterenként, a hegyekben friss hóréteg képződik.

A hegyekben 80-90 km/órás széllökések lehetnek.

A második riasztás Temes, Arad és Szatmár megye kivételével az ország egész területére érvényes.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.