Felhívás!

A rendőrség nyomoz

A felsőcsernátoni Bod Péter Általános Iskola pedagógusai furcsa jelenségre figyeltek fel, illetve értesítették az intézmény igazgatóját, aki – miután tudomására jutott, hogy több diák megkarcolta a karját – a rendőrséget is riasztotta.

Az ügy kapcsán Virág István csernátoni iskolaigazgató lapunknak így nyilatkozott: „Egy hetedikes diák valamilyen okból megkarcolta a kezét, majd lefotózta és elküldte egy–két osztálytársának. Hétfőn jelezte egyik munkatársam, egyben osztályfőnök, hogy egy diák elmondása szerint vannak, akik efféléket próbálnak ki. Azonnal utánajártunk a dolognak, és kiderült, hogy az elmúlt 2–3 hétben összesen tíz 6–8. osztályos diák ejtett különféle eszközökkel jeleket, karcolásokat az alkarján odahaza, majd a világhálón privát üzenetekben fitogtatták tettüket. Hogy mi okból, annak kiderítését pszichológusokra bíztuk. Bár nem mély vágások, értesítettük a gyerekek szüleit és a rendőrséget, mivel elejét szerettük volna venni annak, hogy legyen tizenegyedik gyerek is, ugyanis az ilyesmi könnyen elharapózhat. A rendőrség kiszállt, hoztak egy pszichológust, emellett bevontuk az iskolapszichológust, és két alkalommal beszéltünk a diákokkal a hasonló cselekedetek veszélyeiről. Az iskolapszichológus csütörtök óta foglalkozik az érintett diákokkal, mi pedig fokozottan odafigyelünk rájuk.”

Radu Stroe, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője lapunknak elmondta, hogy a riasztást követően kollégái kiszálltak a helyszínre, ahol kiderült, nem öngyilkossági kísérletekről van szó. „Több, 12–15 év közötti diák a karján sebeket ejtett. Kollégáim az iskola, illetve a megyei tanfelügyelőség képviselőivel egyeztettek, továbbá a megyei szociális és gyermekjogvédelmi igazgatóságot is értesítették az ügyről. Nyomozás folyik, és az érintett diákok szakta­nács­adásban részesülnek” – összegzett a szóvivő. 

(daczó–tinca)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.