Első- és másodfokú árvízriadó érvényes szerda délutánig 11 vízgyűjtő medencére

Első- és másodfokú árvízriadó érvényes szerda délutánig 11 vízgyűjtő medencére Életmód

Két újabb árvízriasztást – egy elsőfokút és egy másodfokút – adott ki kedden az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA), melyek 11 vízgyűjtő medencére érvényesek kedd délutántól szerda délutánig. Az árvízriadók Erdély, Máramaros és Moldova térségére vonatkoznak.

Az INHGA tájékoztatása szerint kedden 14 órától szerda reggel 6 óráig másodfokú árvízriadó érvényes a következő folyók vízgyűjtő medencéire: a Nagy-Szamos felső folyása és mellékfolyói (Beszterce-Naszód megye), Kis-Küküllő és Nagy-Küküllő (Hargita és Maros megye). Szintén másodfokú riasztás érvényes szerda reggel 10 óráig az Olt mellékfolyóira (Hargita, Kovászna, Brassó és Szeben megye) és a Bârlad folyóra (Vaslui megye).

Elsőfokú árvízriadó érvényes szintén kedd délután 2 órától szerda délután 4 óráig a következő folyókra: Visó, Iza, Lápos (Máramaros megye), Túr (Szatmár megye), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Maros (Hargita, Maros és Beszterce-Naszód megye), Kis-Külüllő, Nagy-Küküllő (Hargita, Maros, Szeben és Fehér megye), Olt (Hargita, Kovászna és Brassó megye), az Olt mellékfolyói (Brassó, Hargita és Szeben megye), a Tatros felső folyása, valamint középső és alsó folyásának mellékfolyói (Hargita, Neamţ, Bákó és Vrancea megye), Beszterce felső folyása, valamint középső és alsó folyásának mellékfolyói (Hargita, Suceava, Neamţ és Bákó megye), a Moldva felső folyása, valamint középső és alsó folyásának mellékfolyói (Suceava és Neamţ megye), Suceava felső folyása, valamint középső és alsó folyásának mellékfolyói (Suceava megye) és Bârlad (Vaslui és Galaţi megye).

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet tájékoztat ugyanakkor, hogy a korábban, más vízgyűjtó medencékre kiadott riasztás kedden 14 órától érvényét veszítette.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.