Zsigmond József (középen): A kártyával nyomon lehet követni az egyetemistákká váló tanulókat. Mellette balra Lőrincz István-Zoltán, jobbra Mandel Szabolcs

Ötéves a Székelyföldi Diákigazolvány (SIC Card), a legnagyobb területi lefödöttségű, háromnyelvű olyan kártya, amelyik középiskolásokra is érvényes – nyilatkozták pénteki sajtóértekezletükön a kártya működtetői. Elmondták: szeptembertől sokkal több partnerrel, bővülő szolgáltatásokkal folytatják a tevékenységet.
Újratervezték az arculatot, megújították a honlapot, partnerséget kötöttek a kolozsvári A Kártyával, így a legnagyobb területi lefödöttségű magyar kártya lettek Romániában – mondta el a kártyarendszer ötletgazdája, Zsigmond József. A sepsiszentgyörgyi fiatal tanácsos hozzátette: visszatérnek az egyéves érvényességi időszakhoz, mert „ez Európában mindenütt így van”, és kicsit „Kolozsvár-centrikusabbá” teszik a dolgot. A SIC kártyának jelenleg 3.718 aktív felhasználója van.
– Partnerséget kötöttünk a kolozsvári A Kártyával, amely idén szeptemberben lép életbe, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden SIC Card tulajdonos igénybe veheti Kolozsváron az A Kártyával járó kedvezményeket, illetve minden azzal rendelkező egyetemista igénybe veheti a SIC Card partnerei által felajánlott kedvezményeket és szolgáltatásokat – magyarázta Zsigmond.
Lőrincz István Zoltán, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) háromszéki származású elnöke elmondta: az A Kártya, amelynek mintegy 6.000 felhasználója van, négy éve indult, mert az addig érvényben lévő, ingyenes tömegközlekedésre jogosító diákkártya pénzbe került.
– Ott álltunk tehát, hogy valójában csak pénzért lehetett megkapni egy ingyenes szolgáltatást. Tíz hónapos utánajárás után sikerült elfogadtatnunk egy ingyenes kártyát, amire kötöttünk egy olyan keretszerződést, hogy minden diák két választható vonalra ingyen kapott bérletet – nyilatkozta a KMDSZ elnöke.
Ezt a „mutatványt” a SIC Cardosok is megpróbálták Székelyföldön, ám – amint azt Zsigmond József közbeszúrta – egyelőre nem találták meg azt a jegyzőt, aki egy ilyen szerződést alá mert volna írni.
Bejelentkezni „egy kávé mellett, telefonról” lehet mindkét kártyára (a diakigazolvany.ro, illetve akartya.ro honlapon): néhány alapadaton kívül egy normális portréfotó kell, a kártyát vidékre akár postán kiküldik. 20-30 partnercéget kerestek meg, akik 10-50 százalékos kedvezményig adnak bizonyos termékekből vagy szolgáltatásokból, cserében reklámot biztosítanak nekik, hisz csaknem tízezer fiatalt „terelnek” ezen vállalkozások felé. Természetesen a cégek maguk is jelentkezhetnek, erre külön menüpont van a kártyák honlapján – mondta el Mandel Szabolcs, a SIC Card sajtósa.
Zsigmond József kifejtette: multikkal csak akkor dolgoznak, ha az adott területen nincs helyi szolgáltató. Nem utolsó szempont az sem, hogy külföldön mindenütt elfogadják mint nemzetközi diákigazolványt. Hozzátette: a két kártya „egyesítése” azért is jó, hogy „nyomon lehet követni” a Székelyföldről elmenőket, így e-mailben kereshetik meg például a végzős kolozsvári mérnököt, ha éppen van munkahely itthon.
SIC Cardot minden 7 és 35 év közötti személy igényelhet, aki érvényes hallgatói jogviszonnyal rendelkezik székelyföldi tanintézménnyel (14 év alatti diáknak szülői felhatalmazásra van szüksége). A diákigazolvány tulajdonosai különböző kedvezményekben részesülhetnek partnercégeknél, amelyek listája megtalálható a honlapon. <<

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Baphomet bálványt emeltek Arkansas főterén

A Sátán Egyháza egy kecskefejű, szárnyas Baphometet ábrázoló bronzszobrot állított Arkansas állam országháza elé, a fővárosában, Little Rock-ban. Igaz, csak ideiglenesen.   A bálvány úgy került az USA déli államának főtérére, hogy a sátánhívők csütörtökön tüntetetést szerveztek a dísztéren tavaly leleplezett Tízparancsolat Emlékmű ellen. Az “Első Alkotmánymódosítás” nevű tiltakozáson 150 sátánista, ateista és magát kereszténynek […]

Röviden

Áthelyezték Bekééket A feketehalmi börtönből a csíkszeredaiba kerül Beke István és Szőcs Zoltán, az ún. székely terrorista ügyben négy-négy évre bebörtönzött két kézdivásárhelyi fiatalember. A hozzátartozók fel is keresték az elítélteket, így Szőcs Csongor, Zoltán testvére is. Elmondta: most pszichikailag jobb állapotban vannak, mint Feketehalmon, ahol a tranzitban lévén, mindenféle emberekkel voltak kénytelenek egy levegőt […]

Kezdődik a pótérettségi

Hétfőn, augusztus 20-án a román írásbeli vizsgával megkezdődik az idei pótérettségi, amelyre megyénkben 427-en iratkoztak be.

Megkoptatta az idő

Felújítják a sepsiszentgyörgyi ortodox katedrálist. A munkálatok elkezdődtek, a tervek szerint idén be is fejeznék.

Felújított osztályok

Két felújított osztályt adtak át a sajtó és Tamás Sándor megyetanácselnök jelenlétében a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Sürgősségi Kórházban. A gyermekosztály és a kardiológia kényelmesebb, modernebb, felszereltebb lett. Az első, a 2013–2017-es Regionális Operatív Programon belül megnyert pályázati pénzből (60 millió lej) korábban már végeztek szerkezet-megerősítési és épületfelújítási munkálatokat, a műszerezettséget is javították.

Természet, az élet forrása tábor idén is

Huszonnégy diák vett részt az idén harmadik alkalommal megszervezett Természet, az élet forrása nevet viselő táborban július 30.—augusztus 1. között Bikfalván. A Zöld Nap Egyesület, valamint a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület (ADI SIMD) és az AQUACOV Közösségfejlesztési Egyesület rendezvényre Csernátonból, Dálnokból, Gelencéről, Lisznyóból, Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről és Lemhényből pályáztak sikeresen a résztvevők.

Bezárhatják az ülepítőt

Baróton immár hosszú és unalmas története van a város víz- és csatornahálózatát felújító munkálat kivitelezésének. Nem is élnénk Romániában, ha a dolgok ne vettek volna mindenki számára kellemetlen fordulatot egy idő után.

Kedv van, víz van

Egész nyáron alig lehetett strandolni Sepsiszentgyörgyön a kedvezőtlen időjárás miatt, az elmúlt napokban azonban túlzsúfolt lett a létesítmény, más megyéből is érkeztek vendégek. A szezont szeptemberben zárják.

Kibúvót keres a miniszter

Nem akarta minősíteni Tamás Sándor a környezetvédelmi miniszter tusnádfürdői „zarándoklatát”, de azt elmondta: a helyi hatóságok százasával küldtek medvekárokról szóló dokumentációt a központi hatóságoknak, és „évek alatt sem kaptak választ”. A megyetanácselnök szerint nem ártana a dolgokat „megelőzni, nem utólag siránkozni”.

Fekete-tenger: rakétát lőtt ki az orosz flotta

Éles rakétát indított, majd több lövéssorozatot is leadott a Fekete-tengeren az orosz Grigorivics Admirális fregatt. A Kreml nyilatkozata szerint a lövöldözés egy hadgyakorlat része volt: most tesztelték először a Kalibr nevű (kaliber) – hadihajók és más felszíni célpontok ellen kifejlesztett rakétát.   A Fekete-tengeri orosz flotta közleménye sikeres operációról számolt be. Eszerint a fregatt által […]

Főhajtás a hősök előtt

Kedden délelőtt a kézdivásárhelyi református temetőben számos résztvevő jelenlétében emlékeztek meg vitéz Mező Ferenc második világháborús tartalékos zászlósra. Az eseményre a Laczkó-kriptánál került sor, ahol a Köröstarcsán született és Kászonjakabfalván elhunyt katona emlékét tábla őrzi.

Nem mindenhol lesz szabadnap

Annak ellenére, hogy a közszférában dolgozóknak három szabadnapjuk van a héten, bizonyos intézmények nyitva tartanak, és teljes programmal várják az ügyfeleket.

Székely zászlókat szenteltek

Tegnap nagy ünnepet ült Sárfalva és Szászfalu népe: a környékbeli papság részvételével búcsús szentmisére került sor a tavaly felújított Nagyboldogasszony-plébániatemplomban, ugyanakkor két nagyméretű székely zászlót is megszenteltek.

Ritka vírusos betegség Kézdin

A klímaváltozás napról napra beigazolódni látszik, hiszen az évszakok elveszítették jellegüket, és olyan betegségek jelentek meg, amikről eddig csak hírből hallottunk Székelyföldön. Kézdivásárhelyen egy idős személyről kiderült, hogy nyugat-nílusi lázban szenved, ezt pedig egy mifelénk ritka afrikai vírus okozza.

Kutyamelegek

A hobbiállatokra és haszonállatokra is fokozottan kell figyelni a kánikula idején – figyelmeztet az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság. A legfontosabb a víz és az árnyék biztosítása az állatok számára.