A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Több partner, bővülő szolgáltatások

Több partner, bővülő szolgáltatások Kovászna megye

Ötéves a Székelyföldi Diákigazolvány (SIC Card), a legnagyobb területi lefödöttségű, háromnyelvű olyan kártya, amelyik középiskolásokra is érvényes – nyilatkozták pénteki sajtóértekezletükön a kártya működtetői. Elmondták: szeptembertől sokkal több partnerrel, bővülő szolgáltatásokkal folytatják a tevékenységet.
Újratervezték az arculatot, megújították a honlapot, partnerséget kötöttek a kolozsvári A Kártyával, így a legnagyobb területi lefödöttségű magyar kártya lettek Romániában – mondta el a kártyarendszer ötletgazdája, Zsigmond József. A sepsiszentgyörgyi fiatal tanácsos hozzátette: visszatérnek az egyéves érvényességi időszakhoz, mert „ez Európában mindenütt így van”, és kicsit „Kolozsvár-centrikusabbá” teszik a dolgot. A SIC kártyának jelenleg 3.718 aktív felhasználója van.
– Partnerséget kötöttünk a kolozsvári A Kártyával, amely idén szeptemberben lép életbe, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden SIC Card tulajdonos igénybe veheti Kolozsváron az A Kártyával járó kedvezményeket, illetve minden azzal rendelkező egyetemista igénybe veheti a SIC Card partnerei által felajánlott kedvezményeket és szolgáltatásokat – magyarázta Zsigmond.
Lőrincz István Zoltán, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) háromszéki származású elnöke elmondta: az A Kártya, amelynek mintegy 6.000 felhasználója van, négy éve indult, mert az addig érvényben lévő, ingyenes tömegközlekedésre jogosító diákkártya pénzbe került.
– Ott álltunk tehát, hogy valójában csak pénzért lehetett megkapni egy ingyenes szolgáltatást. Tíz hónapos utánajárás után sikerült elfogadtatnunk egy ingyenes kártyát, amire kötöttünk egy olyan keretszerződést, hogy minden diák két választható vonalra ingyen kapott bérletet – nyilatkozta a KMDSZ elnöke.
Ezt a „mutatványt” a SIC Cardosok is megpróbálták Székelyföldön, ám – amint azt Zsigmond József közbeszúrta – egyelőre nem találták meg azt a jegyzőt, aki egy ilyen szerződést alá mert volna írni.
Bejelentkezni „egy kávé mellett, telefonról” lehet mindkét kártyára (a diakigazolvany.ro, illetve akartya.ro honlapon): néhány alapadaton kívül egy normális portréfotó kell, a kártyát vidékre akár postán kiküldik. 20-30 partnercéget kerestek meg, akik 10-50 százalékos kedvezményig adnak bizonyos termékekből vagy szolgáltatásokból, cserében reklámot biztosítanak nekik, hisz csaknem tízezer fiatalt „terelnek” ezen vállalkozások felé. Természetesen a cégek maguk is jelentkezhetnek, erre külön menüpont van a kártyák honlapján – mondta el Mandel Szabolcs, a SIC Card sajtósa.
Zsigmond József kifejtette: multikkal csak akkor dolgoznak, ha az adott területen nincs helyi szolgáltató. Nem utolsó szempont az sem, hogy külföldön mindenütt elfogadják mint nemzetközi diákigazolványt. Hozzátette: a két kártya „egyesítése” azért is jó, hogy „nyomon lehet követni” a Székelyföldről elmenőket, így e-mailben kereshetik meg például a végzős kolozsvári mérnököt, ha éppen van munkahely itthon.
SIC Cardot minden 7 és 35 év közötti személy igényelhet, aki érvényes hallgatói jogviszonnyal rendelkezik székelyföldi tanintézménnyel (14 év alatti diáknak szülői felhatalmazásra van szüksége). A diákigazolvány tulajdonosai különböző kedvezményekben részesülhetnek partnercégeknél, amelyek listája megtalálható a honlapon. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.