Néha bravúros megoldásokkal araszolnak a gépkocsik mellett

A szentgyörgyi tömbházak között méretes járgányokkal lavírozva a Tega Rt. köztisztasági vállalat alkalmazottainak különleges sofőri képességekkel és főleg kivételes türelemmel megáldva lenniük. Nemcsak a szűk utcák miatt: a sofőrök is összevissza parkolnak.

Mindezt Máthé László, a Tega Rt. igazgatója mondja. „Főképp a nagy szemetes-, darusautóknál jelentenek gondot a szabálytalanul parkoló autók. Kérésünk az lenne, hogy a sofőrök ne álljanak a szemetes gyűjtőpontok elé, még akkor sem, ha esténként legtöbbször csak ott van üres hely. Mi reggel korán megyünk a szemetet összegyűjteni, és ilyenkor még ott rostokolnak – részletezte.

Több éve tavasszal próbálkoztak a város forgalmasabb utcáink portalanításával, ám a sofőrök passzivitása, nemtörődömsége miatt hamar belátták, hogy lehetetlen – ha csupán pár órára is – teljesen kiüríteni egy-egy utcaszakaszt, járdaszélet. „Folyamatosan speciális seprűkkel, autók közül takarítjuk a decemberben kiszórt csúszásgátlót. A decemberi mennyiséget már fel is szedtük. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, nem akarja senki elmozdítani járgányát, így könyörgés helyett inkább önerőből megoldjuk ezt a problémát – mondta Máthé.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2018. február 26., 10:26
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Sepsiszentgyörgyön nemcsak a Tega dolgát nehezítik a helytelenül parkoló autók. A város egyes részein szinte lehetetlen gyalogosan közlekedni, de sajnos ez kevéssé érdekli a városvezetést és a helyi rendőrséget. Még olyan helyeken sem büntetnek, ahol volna lehetőség normális parkolásra – pl. a Lázár Mihály utca mellett ott van a Balcescu utcai (általában üres) parkoló. Hogy ott fizetni kell ? Aki nem tudja kifizetni, járjon gyalog !

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 12:42
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Helytelenül parkalunk?? Helytelenül iszonyat kevés a parkolóhely és senki nincs azon, hogy parkolóhelyeket csináljanak… Mindent építünk ebbe a varosba csak éppen parkolóházakat nem … Pl. az állomáson ott van kihasználatlanul a régi távolsági buszmegálló, rengeteg autónak lehetne parkolóhelyet biztositani. A város tobbi pontján is vannak olyan helyek ahova ehetne kialakítani parkolóhelyeket… NEM az autótulajdonosok hibája, hogy tilosban is muszály parkolniuk … a városvezetés nem tesz semmit ebben az ügyben… de gondolom ha még egy Arénát vagy fucipályát kellene építeni év végéig biztosan már holnap meglenne a helye a legszűkebb városnegyedben is …

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 16:59
  ÉRTÉKELÉS: 8

  De igenis az autótulajdonosok hibája is. A járdát hagyják békén. Persze kéne plusz parkoló és erre is kéne költsenek, de ez még nem menti fel azokat akik úgy hagyják ott az autót, hogy balesetveszélyt okoznak, mert a gyalogos az úttesten kell közlekedjen vagy az útkereszteződés nem lesz belátható, így veszélyes a kikanyarodás. Lásd Sport utca-Olt utca, Árkosi út – Csíki utcai kereszteződések.

  • User
   Dátum: 2018. február 26., 18:15
   ÉRTÉKELÉS: 16

   Parkolóházak – na már hogyne! Ott az a lik – hónapok óta – a vasúti átjárónál, az, amibe valaki nemrég virágot ültetett. Még azt sem képes bétömetni a t. városvezetés! Az oroszfalvi átjáróba pedig egész virágoskertet lehetne ültetni.

   Nem a fizetős parkolás a megoldás, de a fizetős parkolás az oka, hogy a keskeny mellékutcákba parkolnak sokan, előszeretettel elállva a bejáratokat.

   • User
    Dátum: 2018. február 26., 20:19
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Hat az biztos:ilyen ,lakossag ellenes varosvezetest mint Kezdin meg Romaniaba is ritkan talalni!!!Pl.tobb mint 2[ketto]honapja hogy a Kaszarnya epuleterol leesett egy darabb csatorna,a viz mossa a falakat,inkabb elkeritettek a helyet mintsem vissza szereljek a hianyzo csatarna darabot.De most nem ernek ra mert,vasaljak a ,,nagy lajbit es podrik a bajuszt” 15 -odikere.

    • User
     Dátum: 2018. február 27., 9:18
     ÉRTÉKELÉS: -4

     Hogy mi köze van március 15-nek és a kaszárnyának a sepsiszentgyörgyi parkolási gondokhoz azt nem igazán tudom felfogni… Azon kívűl, h valahová be kell szúrni egy kis Kézdit, hogy milyen rossz itt…
     Önök kezdenek rosszabbak lenni, mint Orbán a Soros tervével..

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 18:27
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Autom is van de gyalogos is vagyok. Es mindket esetben nehez a dolgom. Itt mind a ket tabornak igaza van a sajat szemszogebol.Kivancsi vagyok , hogy a varosvezetok milyen uton-modon kozlekednek , hogy nem veszik eszre( vagy nem akarjak) ezt az aldatlan allapotot. Nem egy uj szinhaz epitesevel kene konnyebbe tenni a varoslakok mindennapjait.

Ajánló

Nincs második esély

Továbbra is kiemelt figyelmet fordít a kormány az iskola és munka közötti mezsgyén rekedt fiatalok (ún. NEET-ek) foglalkoztatására, közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Kelemen Tibor munkaügyi igazgató.

Fogy az idő

Aki nem regisztrált, vagy nem biztos abban, hogy korábban regisztrált-e, az térjen be az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) irodáiba, és tegye meg, illetve ellenőrizze ezt a hétvégi határidőig. Aki nem regisztrál, az nem szavazhat a magyarországi országgyűlési választásokon – hangzott el tegnap a közös EMNP–EMNT-sajtóértekezleten.

A nevelés a legfontosabb

Mind azt már korábban megírtuk, idén nyártól tilos a vékony és nagyon vékony falú, fogófüllel ellátott műanyag szatyrok behozatala Romániába, jövő év január 1-jétől pedig ezek forgalmazása is. A rendelkezést a legtöbben üdvözölték, több háromszéki gondolja úgy, hogy fölösleges a sok műanyag zacskó.

Röviden

Kiállítás a víz világnapjára Védd természetesen! – ezzel a jelmondattal hirdetett pályázatot a Kovászna Megyei Vízügyi Hivatal a víz világnapjára. A beérkezett munkákat Sepsiszentgyörgy főterén állítják ki. Az ENSZ és az UNESCO által rendezett víz világnapja jelmondatának megjelenítését kérte fotókon és rajzokon a vízügyi hivatal azoktól, akik beneveztek a pályázatra. Bárki jelentkezhetett, akinek a képeiben […]

Leseperték a statútumot

Ismét a román–magyar párbeszéd ellen szavaztak – állapította meg Kulcsár-Terza József annak kapcsán, hogy a képviselőház közigazgatási bizottsága tegnap 21 szavazattal kettő ellenében vita nélkül elutasította a Székelyföld autonómiájára vonatkozó törvényjavaslatot.

Megalakult az EMÁE

A múlt héten hivatalosan is jegyezték, tehát megalakult az Erdélyi Magyar Állatorvosok Egyesülete – tájékoztatott dr. Sikó Barabási Sándor Kovászna megyei főállatorvos, az említett egyesület elnöke.

Az ár a szemetet is hozta

A napokban Erdővidéken levonult áradat megmutatta azt is, mennyire vigyázunk szülőföldünkre, mennyire vesszük komolyan az elődeink által ránk hagyott természeti örökség tisztaságát, vizeinket, életterünket. A Barót-patak mentén nagy mennyiségű pillepalack akadt „horogra”, de nemcsak a vizek mente szemetes.

Együttműködés és kisebbségvédelem

A csütörtöki kormányinfót sok szempontból tanítani lehetne politikusnak, újságírónak egyaránt. Lázár János, az Orbán Viktor miniszterelnök kabinetjét vezető miniszter magasiskoláját adja annak, hogy miként kell tisztán, érthetően, józanul, türelemmel, érvekkel (no, meg hatalmas háttértudással) válaszolni a néha barátságosnak nagy túlzással sem nevezhető kérdésekre. A március 15-i sajtóbeszélgetés, amelyre Antal Árpád polgármesterrel együtt hívták az újságírókat, természetesen sok szempontból rendhagyónak bizonyult: nem csak azért, mert Sepsiszentgyörgyön került rá sor, igen kötetlen körülmények közepette, de a sajtó is érdeklődéssel fordult a magyar kormány szóvivője felé, aki nem maradt adós azzal, hogy felvilágosítást adjon a magyar álláspontról néhány fontos kérdésben.

Jó úton a MSP

Már csak 15 napunk maradt, hogy elérjük a megfogalmazott célokat. A kisebbségek jogairól szóló polgári kezdeményezés (Minority Safe Pack – MSP) jó úton jár, de még kell százezer aláírás – hangoztatták az RMDSZ helyi vezetői tegnapi sajtóértekezletükön.

Elhunyt 4 nap kezelés után

Újabb életet követelt az influenzavírus a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban: az esetet tegnap erősítették meg, a nagybaconi, 65 éves beteg a szakemberek szerint nem szenvedett krónikus betegségekben, halálát tüdőgyulladás okozta.

Gyűrűzik a zászlóbotrány

A prefektus vagy a kormány helyi képviselője, nem tartja be a kormány utasításait, vagy – ami még ennél is rosszabb – nem a kormánytól kapja az utasításait – hangoztatták tegnap az RMDSZ helyi vezetői.

Röviden

Takarmánygyűjtést szerveznek Az Erdővidéket is sújtó áradások következtében kárt szenvedő gazdákat segítené a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) egy takarmánygyűjtő akcióval. Lakatos László, a HÁRIT alelnöke Erdővidéken járva azt tapasztalta, hogy nagyon sok gazda takarmánya ázott el. Az ifjúsági szervezeti úgy döntött, a gazdák segítségére siet, céljuk ezer bála: 350 széna, 350 szalma és 350 lucerna […]

„Nincs titok, csak éljük az életet”

Március 15-én köszöntötték Pákéban a száz éve Csomakőrösön született és jelenleg Kovásznán élő Ördög, lánykori nevén Antal Ilonát, aki mint elmondta: jó egészségnek örvend, és legalább a 104 éves születésnapját is meg szeretné ünnepelni, hogy megelőzze nagymamáját, aki 103 évet élt.

Mindenkinek csak adnak

Fergeteges volt a hangulat azon a sepsiszentgyörgyi Park vendéglőben tartott szombati találkozón, ahol a Down-szindrómások világnapja alkalmából mintegy 40–50 érintett család, 160 résztvevő jött össze ismerkedni, szórakozni, kötetlenül beszélgetni a Mozgalmas Szamaritánus Keresztyén Egyesület szervezésében. A regionális találkozóra Csíkszeredából, Udvarhelyről, Gyergyószentmiklósról, Kézdivásárhelyről és Brassóból érkeztek.

Ajánló

ELMARAD! A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár mára, március 20-ra beharangozott rendezvénye – a Magyar Szemle folyóirat estje és Gróh Gáspár előadása – objektív okok miatt egy későbbi időpontra halasztódik. A szervezők az érdeklődők elnézését és megértését kérik.   MŰVÉSZ MOZI Ma: 16.15 Hurrikán meló (am. akcióthriller, 100 p., 2018.); 16.30 A Viszkis (magy. akciófilm, […]