Néha bravúros megoldásokkal araszolnak a gépkocsik mellett

A szentgyörgyi tömbházak között méretes járgányokkal lavírozva a Tega Rt. köztisztasági vállalat alkalmazottainak különleges sofőri képességekkel és főleg kivételes türelemmel megáldva lenniük. Nemcsak a szűk utcák miatt: a sofőrök is összevissza parkolnak.

Mindezt Máthé László, a Tega Rt. igazgatója mondja. „Főképp a nagy szemetes-, darusautóknál jelentenek gondot a szabálytalanul parkoló autók. Kérésünk az lenne, hogy a sofőrök ne álljanak a szemetes gyűjtőpontok elé, még akkor sem, ha esténként legtöbbször csak ott van üres hely. Mi reggel korán megyünk a szemetet összegyűjteni, és ilyenkor még ott rostokolnak – részletezte.

Több éve tavasszal próbálkoztak a város forgalmasabb utcáink portalanításával, ám a sofőrök passzivitása, nemtörődömsége miatt hamar belátták, hogy lehetetlen – ha csupán pár órára is – teljesen kiüríteni egy-egy utcaszakaszt, járdaszélet. „Folyamatosan speciális seprűkkel, autók közül takarítjuk a decemberben kiszórt csúszásgátlót. A decemberi mennyiséget már fel is szedtük. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, nem akarja senki elmozdítani járgányát, így könyörgés helyett inkább önerőből megoldjuk ezt a problémát – mondta Máthé.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2018. február 26., 10:26
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Sepsiszentgyörgyön nemcsak a Tega dolgát nehezítik a helytelenül parkoló autók. A város egyes részein szinte lehetetlen gyalogosan közlekedni, de sajnos ez kevéssé érdekli a városvezetést és a helyi rendőrséget. Még olyan helyeken sem büntetnek, ahol volna lehetőség normális parkolásra – pl. a Lázár Mihály utca mellett ott van a Balcescu utcai (általában üres) parkoló. Hogy ott fizetni kell ? Aki nem tudja kifizetni, járjon gyalog !

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 12:42
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Helytelenül parkalunk?? Helytelenül iszonyat kevés a parkolóhely és senki nincs azon, hogy parkolóhelyeket csináljanak… Mindent építünk ebbe a varosba csak éppen parkolóházakat nem … Pl. az állomáson ott van kihasználatlanul a régi távolsági buszmegálló, rengeteg autónak lehetne parkolóhelyet biztositani. A város tobbi pontján is vannak olyan helyek ahova ehetne kialakítani parkolóhelyeket… NEM az autótulajdonosok hibája, hogy tilosban is muszály parkolniuk … a városvezetés nem tesz semmit ebben az ügyben… de gondolom ha még egy Arénát vagy fucipályát kellene építeni év végéig biztosan már holnap meglenne a helye a legszűkebb városnegyedben is …

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 16:59
  ÉRTÉKELÉS: 8

  De igenis az autótulajdonosok hibája is. A járdát hagyják békén. Persze kéne plusz parkoló és erre is kéne költsenek, de ez még nem menti fel azokat akik úgy hagyják ott az autót, hogy balesetveszélyt okoznak, mert a gyalogos az úttesten kell közlekedjen vagy az útkereszteződés nem lesz belátható, így veszélyes a kikanyarodás. Lásd Sport utca-Olt utca, Árkosi út – Csíki utcai kereszteződések.

  • User
   Dátum: 2018. február 26., 18:15
   ÉRTÉKELÉS: 16

   Parkolóházak – na már hogyne! Ott az a lik – hónapok óta – a vasúti átjárónál, az, amibe valaki nemrég virágot ültetett. Még azt sem képes bétömetni a t. városvezetés! Az oroszfalvi átjáróba pedig egész virágoskertet lehetne ültetni.

   Nem a fizetős parkolás a megoldás, de a fizetős parkolás az oka, hogy a keskeny mellékutcákba parkolnak sokan, előszeretettel elállva a bejáratokat.

   • User
    Dátum: 2018. február 26., 20:19
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Hat az biztos:ilyen ,lakossag ellenes varosvezetest mint Kezdin meg Romaniaba is ritkan talalni!!!Pl.tobb mint 2[ketto]honapja hogy a Kaszarnya epuleterol leesett egy darabb csatorna,a viz mossa a falakat,inkabb elkeritettek a helyet mintsem vissza szereljek a hianyzo csatarna darabot.De most nem ernek ra mert,vasaljak a ,,nagy lajbit es podrik a bajuszt” 15 -odikere.

    • User
     Dátum: 2018. február 27., 9:18
     ÉRTÉKELÉS: -4

     Hogy mi köze van március 15-nek és a kaszárnyának a sepsiszentgyörgyi parkolási gondokhoz azt nem igazán tudom felfogni… Azon kívűl, h valahová be kell szúrni egy kis Kézdit, hogy milyen rossz itt…
     Önök kezdenek rosszabbak lenni, mint Orbán a Soros tervével..

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 18:27
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Autom is van de gyalogos is vagyok. Es mindket esetben nehez a dolgom. Itt mind a ket tabornak igaza van a sajat szemszogebol.Kivancsi vagyok , hogy a varosvezetok milyen uton-modon kozlekednek , hogy nem veszik eszre( vagy nem akarjak) ezt az aldatlan allapotot. Nem egy uj szinhaz epitesevel kene konnyebbe tenni a varoslakok mindennapjait.

Ajánló

Röviden

Az oroszok vigyáztak a biztonságra Az orosz biztonsági szolgálatok több mint háromezer futballhuligánt tartottak távol a vasárnap véget ért világbajnokságtól. Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter úgy fogalmazott, a vb biztonságos megrendezésében fontos szerepe volt annak, hogy megtagadták a beutazást számos olyan külföldi személytől, aki korábbi viselkedésével erre okot adott. Hozzátette, a külföldi kollégáikkal való együttműködésük, például az […]

Székelyföld a miénk, amíg megműveljük

Kovászna, Hargita és Maros megyei gazdaszervezetek és közbirtokosságok képviselői tartottak megbeszélést tegnap Zágonban, a Mikes Kelemen Kulturális Központban, ez alkalommal megalakult a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyeztető Fóruma.

Csernátonban áll a bál

Csernátonban július 21–22-én testvértelepülési találkozót, községi napokat és néptáncfesztivált rendeznek.

Eladják, vagy ne adják?

Kézdivásárhely tanácsának csütörtöki soros ülésén elvi beleegyezés született a municípium New Fashion Rt.-nél levő részvényeinek eladására.

Hazudnak az erdészek!

Szemenszedett hazugságnak nevezte Lukács András a Székely Hírmondóban megjelent, az erdészek és a vadászok részéről ellene megfogalmazott vádakat. A csernátoni juhosgazda bejelentette: törvényre adja a rágalmazókat.

Aláírásokat gyűjtenek

Országszerte, sőt szinte egész Európát körülölelő aláírásgyűjtésbe kezdtek Beke István és Szőcs Zoltán ártatlanságának támogatása kapcsán a velük együtt érző és szimpatizáló személyek. Ilyen megmozdulás volt szerdán Baróton is, ahol az ártatlanság támogatására szolgáló névtáblázatot tölthették ki azok, akik szerint a két bebörtönzött fiatal ártatlanul van fogva tartva. E petíció aláíróinak célja, hogy a román […]

Ölyvek az országutakon

Arra hívták fel szerkesztőségünk figyelmét, hogy egyre több kisméretű ölyvet látni az országutakon, ezek környékén: lapunk a jelenség magyarázatára volt kíváncsi.

Orbaiszék kitesz magáért

Orbaiszéki Forgács Fesztivál név alatt hozza tető alá Kovászna város önkormányzata és Kovászna Megye Tanácsa azt a nagyszabású, értékmeg­őrző, szórakoztató és egyben turisztikai rendezvényt, amiből hosszú távon hagyományt teremtenének a fürdővárosban. A kezdeményezésről tegnap sajtótájékoztatón számolt be Gyerő József kovásznai polgármester és Grüman Róbert megyetanács-alelnök.

Pontosítás

Alább Márton Árpádnak, az RMDSZ parlamenti képviselőjének válaszanyaga olvasható lapunk július 10-ei számában megjelent A Btk. 13 „legártalmasabb” módosítása” című cikkére, melynek forrása a digi24.ro internetes portál volt.

Székelyföldön ütötték meg a 6-os lottót

    A Román Lottótársaság közleménye szerint július 19.-én, csütörtökön, a kora esti órákban a Hargita megyei Maroshévízen ütötték meg a 6-os lottót. Nem is akár hogyan, hanem kiütéses telitalálattal – zsebre is vágva a főnyereményt! A jutalom, ami az idei év legnagyobbika, nem több, és nem kevesebb, mint 9 millió 720 ezer 865 lej.  Ja, […]

Röviden

Akcióban a közlekedés biztonságáért Megelőző munkát folytattak az egyenruhások a háromszéki utakon, áll a közleményükben. A július 9–15. közé eső időszakban 279 szabálysértési jegyzőkönyvet állítottak ki, köztük 123-at gyorshajtásért, de 40 gyalogos és biciklis is fizetett. Begyűjtöttek 25 hajtásit és 4 forgalmi engedélyt. << Kegyeleti parkkal bővítenek Sepsiszentgyörgy önkormányzata 4,3 hektárnyi területtel bővíti a városi […]

Ezúttal nem jelentettek

Egy sepsiszentgyörgyi férfi arról értesítette a helyi médiát, hogy gumikesztyű darabokat talált a disznóhúsból készült virsliben. Az illetékesektől érdeklődtünk.

Elektronikus személyi

A sepsiszentgyörgyi és a kézdivásárhelyi demokráciaközpontokban lehetőség van aktiválni az új magyar elektronikus személyi igazolványt – közölte tegnapi sajtóértekezletén Szakács Zoltán. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) sepsiszéki elnöke szerint folyamatosan igény mutatkozik a dokumentum iránt.

Kevés mézre van kilátás

Hiába szeretnénk jó hírt közölni, nem biztat bőséges mézterméssel Deák Mihály, a Kovászna megyei méhészegyesület elnöke.

A küzdelmet folytatni kell!

Mellbevágóan kevesen voltunk július 12-én a székely politikai foglyok, Beke István és Szőcs Zoltán ellen hozott igazságtalan ítélet miatt Kézdivásárhelyre meghirdetett tiltakozó nagygyűlésen. Ezer egynéhány ember ugyanis túl kevés ahhoz, hogy a minket elnyomó és egyre inkább megfélemlíteni akaró hatalmat megtorpanásra kényszerítse. A gyér részvétel pedig azért is aggasztó, mert ezúttal mindhárom erdélyi magyar párt, […]