Néha bravúros megoldásokkal araszolnak a gépkocsik mellett

A szentgyörgyi tömbházak között méretes járgányokkal lavírozva a Tega Rt. köztisztasági vállalat alkalmazottainak különleges sofőri képességekkel és főleg kivételes türelemmel megáldva lenniük. Nemcsak a szűk utcák miatt: a sofőrök is összevissza parkolnak.

Mindezt Máthé László, a Tega Rt. igazgatója mondja. „Főképp a nagy szemetes-, darusautóknál jelentenek gondot a szabálytalanul parkoló autók. Kérésünk az lenne, hogy a sofőrök ne álljanak a szemetes gyűjtőpontok elé, még akkor sem, ha esténként legtöbbször csak ott van üres hely. Mi reggel korán megyünk a szemetet összegyűjteni, és ilyenkor még ott rostokolnak – részletezte.

Több éve tavasszal próbálkoztak a város forgalmasabb utcáink portalanításával, ám a sofőrök passzivitása, nemtörődömsége miatt hamar belátták, hogy lehetetlen – ha csupán pár órára is – teljesen kiüríteni egy-egy utcaszakaszt, járdaszélet. „Folyamatosan speciális seprűkkel, autók közül takarítjuk a decemberben kiszórt csúszásgátlót. A decemberi mennyiséget már fel is szedtük. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, nem akarja senki elmozdítani járgányát, így könyörgés helyett inkább önerőből megoldjuk ezt a problémát – mondta Máthé.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2018. február 26., 10:26
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Sepsiszentgyörgyön nemcsak a Tega dolgát nehezítik a helytelenül parkoló autók. A város egyes részein szinte lehetetlen gyalogosan közlekedni, de sajnos ez kevéssé érdekli a városvezetést és a helyi rendőrséget. Még olyan helyeken sem büntetnek, ahol volna lehetőség normális parkolásra – pl. a Lázár Mihály utca mellett ott van a Balcescu utcai (általában üres) parkoló. Hogy ott fizetni kell ? Aki nem tudja kifizetni, járjon gyalog !

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 12:42
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Helytelenül parkalunk?? Helytelenül iszonyat kevés a parkolóhely és senki nincs azon, hogy parkolóhelyeket csináljanak… Mindent építünk ebbe a varosba csak éppen parkolóházakat nem … Pl. az állomáson ott van kihasználatlanul a régi távolsági buszmegálló, rengeteg autónak lehetne parkolóhelyet biztositani. A város tobbi pontján is vannak olyan helyek ahova ehetne kialakítani parkolóhelyeket… NEM az autótulajdonosok hibája, hogy tilosban is muszály parkolniuk … a városvezetés nem tesz semmit ebben az ügyben… de gondolom ha még egy Arénát vagy fucipályát kellene építeni év végéig biztosan már holnap meglenne a helye a legszűkebb városnegyedben is …

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 16:59
  ÉRTÉKELÉS: 8

  De igenis az autótulajdonosok hibája is. A járdát hagyják békén. Persze kéne plusz parkoló és erre is kéne költsenek, de ez még nem menti fel azokat akik úgy hagyják ott az autót, hogy balesetveszélyt okoznak, mert a gyalogos az úttesten kell közlekedjen vagy az útkereszteződés nem lesz belátható, így veszélyes a kikanyarodás. Lásd Sport utca-Olt utca, Árkosi út – Csíki utcai kereszteződések.

  • User
   Dátum: 2018. február 26., 18:15
   ÉRTÉKELÉS: 16

   Parkolóházak – na már hogyne! Ott az a lik – hónapok óta – a vasúti átjárónál, az, amibe valaki nemrég virágot ültetett. Még azt sem képes bétömetni a t. városvezetés! Az oroszfalvi átjáróba pedig egész virágoskertet lehetne ültetni.

   Nem a fizetős parkolás a megoldás, de a fizetős parkolás az oka, hogy a keskeny mellékutcákba parkolnak sokan, előszeretettel elállva a bejáratokat.

   • User
    Dátum: 2018. február 26., 20:19
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Hat az biztos:ilyen ,lakossag ellenes varosvezetest mint Kezdin meg Romaniaba is ritkan talalni!!!Pl.tobb mint 2[ketto]honapja hogy a Kaszarnya epuleterol leesett egy darabb csatorna,a viz mossa a falakat,inkabb elkeritettek a helyet mintsem vissza szereljek a hianyzo csatarna darabot.De most nem ernek ra mert,vasaljak a ,,nagy lajbit es podrik a bajuszt” 15 -odikere.

    • User
     Dátum: 2018. február 27., 9:18
     ÉRTÉKELÉS: -4

     Hogy mi köze van március 15-nek és a kaszárnyának a sepsiszentgyörgyi parkolási gondokhoz azt nem igazán tudom felfogni… Azon kívűl, h valahová be kell szúrni egy kis Kézdit, hogy milyen rossz itt…
     Önök kezdenek rosszabbak lenni, mint Orbán a Soros tervével..

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 18:27
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Autom is van de gyalogos is vagyok. Es mindket esetben nehez a dolgom. Itt mind a ket tabornak igaza van a sajat szemszogebol.Kivancsi vagyok , hogy a varosvezetok milyen uton-modon kozlekednek , hogy nem veszik eszre( vagy nem akarjak) ezt az aldatlan allapotot. Nem egy uj szinhaz epitesevel kene konnyebbe tenni a varoslakok mindennapjait.

Ajánló

Eldőlt az orvosi sorsa?

Az oktatási minisztérium megtörténtnek tekinti a marosvásárhelyi Petru Maior Egyetemnek a MOGYE általi bekebelezését. Ez egy nemrégiben elfogadott kormányhatározatból derül ki. A Maszol információi szerint a két héttel ezelőtti kormányülésen a felsőoktatásért felelős államtitkárság az oktatási minisztérium belső működési szabályzatához kapcsolódó kormányhatározathoz csatolta az akkreditált felőoktatási intézményeket listázó mellékletet, amelyben a Petru Maior Egyetem már […]

Megszűnik a MOGYE?

Nyílt levélben kéri Borbély László miniszterelnöki tanácsos közbenjárását Benedek Imre, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) professzora, annak érdekében, hogy az egyetem megmaradjon önálló intézményként és ne olvasszák egybe a Petru Maior Egyetemmel.   A szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben a professzor felhívja a figyelmet, hogy tudomása szerint, a tegnapi kormányülésen elfogadták a MOGYE és a […]

Bírságolás következik

Olvasónk jelezte, hogy Sepsiszentgyörgy központjában olyan vendéglőben járt, ahol a bejárati ajtóra ki volt függesztve, hogy az egység tűzvédelmi engedély nélkül működik. Feltette a kérdést, hogy ez milyen veszélyekkel jár, mi pedig az illetékesektől érdeklődtünk.

Inasokat keresnek

Szeptember 26-án inasoknak szervez állásbörzét a munkaerő-foglalkoztatási hivatal a Dália utcai képzőközpontban, közölte Kelemen Tibor igazgató a havi munkaügyi sajtótájékoztatón.

Rákkeltő gyomirtó?

Két évvel ezelőtt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felhívta a figyelmet arra, hogy a Roundup Gel nevű gyomirtó rákkeltő hatású lehet. Ennek alapanyaga a glifozát, amely egy olyan vegyület, amit – több más néven forgalmazott gyomirtóként – széles körben használnak Romániában és természetesen Háromszéken is. Akkor rákkeltő lehet a pityókánk? – tettük fel a kérdést, azonban a szakemberek szerint nem eszik ilyen forrón a kását.

„Fogadjunk, kibírod 0.3”

A baróti, fogyatékkal élő gyermekek nappali foglalkozását biztosító Laura Ház október 21-én ismét jótékonysági futónapot szervez – immár harmadik alkalommal – a baróti iskola sportpályáján.

Szotyor „megvédte magát”

A Szotyorba tervezett leendő családi otthon a falubeliek rendkívül ellenséges viszonyulása miatt meghiúsult. Ezt rendkívüli győzelemként élik meg azok a hangadók, akik felszólaltak a helyi kultúrotthonban megtartott kedd esti falugyűlésen, amelyen Tóth-Birtan Csaba alpolgármester és Vass Mária, valamint Szász Katalin, a Szociális Ellátási és Gyermekjogvédelmi Vezérigazgatóság vezetője és helyettese jelentek meg, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszolják. Nem adtak lehetőséget nekik.

Amatőr festőművészek Kézdivásárhelyen

Szinte nem telik el egy év, hogy ne legyen nacionalista indíttatású rongálás Kézdivásárhelyen. Most az oroszfalvi kijáratnál levő tábla esett áldozatul ennek, ismeretlen tettes a város magyar feliratát festette le. Igaz, hogy részben, valaki megzavarhatta az amatőr festőművészt, így csak a Kézdi feliratot mázolták le piros és fekete festékkel. Nem ez az első alkalom, hogy […]

Még tart a gyűjtés

Nincs olyan székelyföldi település Kézdiszentléleken kívül, ahol egy időben épülne új plébánia és templom: a Perkő alatti községhez tartozó Kézdikőváron kész az új papilak, Kiskászonban pedig új templom épül. Ez utóbbihoz magyarországi segítséget is kaptak.

Vége az iskolapernek

Jövő kedden hirdet ítéletet az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vs. sepsiszentgyörgyi tanács, iskolaper néven elhíresült ügyében a brassói ítélőtábla. Amint ismert, az EMNP úgy véli, a törvényes procedúra többszörös megszegésével fogadta el a megyeszékhelyi tanács azt a határozatot, amellyel összevonta a Kós Károly Szakközépiskolát a Puskás Tivadar Iskolaközponttal.

Lesz-e vásárlói roham?

Jövő héten megjelenik a háztartási gépek roncsprogramjának alkalmazási útmutatója, ezzel együtt az értékjegyek (ökobónuszok) nagyságát is közlik, október végétől pedig már a program haszonélvezője lehet a lakosság – ígérte meg szombaton, egy Prahova megyei látogatásán Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter. Fel vannak-e erre készülve a forgalmazók, milyen várakozásokkal néznek elé, erről faggattuk őket.

Röviden

Idén is lesz fűtéstámogatás Az már biztos, hogy idén is lesz fűtéstámogatás, azt viszont nem tudni, hogy változik-e a kritériumrendszer – tudtuk meg Tankó Vilmostól, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat szociális és közösségfejlesztési igazgatóságának vezetőjétől. A fűtéstámogatás november 1. és jövő év március 31. között igényelhető. Sepsiszentgyörgyön tavaly kevesebb mint 700 család részesült a pótlékban. „Kérést valószínűleg […]

Túl nehéz az iskolatáska

Nem lehet nehezebb 2,5 kilo­grammnál a kisdiákok iskolatáskája – figyelmeztetnek a szakorvosok. Ennek ellenére sokszor a testsúlyuk 15–20 százalékát is cipelik a kicsik.

Ritkul a fecskepopuláció

Kelemen László, a sepsiszentgyörgyi Rara Avis Madártani Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, jelenleg – amikor javában zajlik a madarak vonulása – a fecskék visszamaradásával akadnak némi gondok.

Húzna Uzon, ha hagynák

Nem tudta térdre kényszeríteni az uzoni önkormányzatot az őszi költségvetés-kiigazítás, amelynek során nemhogy adott, de 77 ezer lejt leemelt a számlájáról a kormány.