Néha bravúros megoldásokkal araszolnak a gépkocsik mellett

A szentgyörgyi tömbházak között méretes járgányokkal lavírozva a Tega Rt. köztisztasági vállalat alkalmazottainak különleges sofőri képességekkel és főleg kivételes türelemmel megáldva lenniük. Nemcsak a szűk utcák miatt: a sofőrök is összevissza parkolnak.

Mindezt Máthé László, a Tega Rt. igazgatója mondja. „Főképp a nagy szemetes-, darusautóknál jelentenek gondot a szabálytalanul parkoló autók. Kérésünk az lenne, hogy a sofőrök ne álljanak a szemetes gyűjtőpontok elé, még akkor sem, ha esténként legtöbbször csak ott van üres hely. Mi reggel korán megyünk a szemetet összegyűjteni, és ilyenkor még ott rostokolnak – részletezte.

Több éve tavasszal próbálkoztak a város forgalmasabb utcáink portalanításával, ám a sofőrök passzivitása, nemtörődömsége miatt hamar belátták, hogy lehetetlen – ha csupán pár órára is – teljesen kiüríteni egy-egy utcaszakaszt, járdaszélet. „Folyamatosan speciális seprűkkel, autók közül takarítjuk a decemberben kiszórt csúszásgátlót. A decemberi mennyiséget már fel is szedtük. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, nem akarja senki elmozdítani járgányát, így könyörgés helyett inkább önerőből megoldjuk ezt a problémát – mondta Máthé.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2018. február 26., 10:26
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Sepsiszentgyörgyön nemcsak a Tega dolgát nehezítik a helytelenül parkoló autók. A város egyes részein szinte lehetetlen gyalogosan közlekedni, de sajnos ez kevéssé érdekli a városvezetést és a helyi rendőrséget. Még olyan helyeken sem büntetnek, ahol volna lehetőség normális parkolásra – pl. a Lázár Mihály utca mellett ott van a Balcescu utcai (általában üres) parkoló. Hogy ott fizetni kell ? Aki nem tudja kifizetni, járjon gyalog !

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 12:42
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Helytelenül parkalunk?? Helytelenül iszonyat kevés a parkolóhely és senki nincs azon, hogy parkolóhelyeket csináljanak… Mindent építünk ebbe a varosba csak éppen parkolóházakat nem … Pl. az állomáson ott van kihasználatlanul a régi távolsági buszmegálló, rengeteg autónak lehetne parkolóhelyet biztositani. A város tobbi pontján is vannak olyan helyek ahova ehetne kialakítani parkolóhelyeket… NEM az autótulajdonosok hibája, hogy tilosban is muszály parkolniuk … a városvezetés nem tesz semmit ebben az ügyben… de gondolom ha még egy Arénát vagy fucipályát kellene építeni év végéig biztosan már holnap meglenne a helye a legszűkebb városnegyedben is …

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 16:59
  ÉRTÉKELÉS: 8

  De igenis az autótulajdonosok hibája is. A járdát hagyják békén. Persze kéne plusz parkoló és erre is kéne költsenek, de ez még nem menti fel azokat akik úgy hagyják ott az autót, hogy balesetveszélyt okoznak, mert a gyalogos az úttesten kell közlekedjen vagy az útkereszteződés nem lesz belátható, így veszélyes a kikanyarodás. Lásd Sport utca-Olt utca, Árkosi út – Csíki utcai kereszteződések.

  • User
   Dátum: 2018. február 26., 18:15
   ÉRTÉKELÉS: 16

   Parkolóházak – na már hogyne! Ott az a lik – hónapok óta – a vasúti átjárónál, az, amibe valaki nemrég virágot ültetett. Még azt sem képes bétömetni a t. városvezetés! Az oroszfalvi átjáróba pedig egész virágoskertet lehetne ültetni.

   Nem a fizetős parkolás a megoldás, de a fizetős parkolás az oka, hogy a keskeny mellékutcákba parkolnak sokan, előszeretettel elállva a bejáratokat.

   • User
    Dátum: 2018. február 26., 20:19
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Hat az biztos:ilyen ,lakossag ellenes varosvezetest mint Kezdin meg Romaniaba is ritkan talalni!!!Pl.tobb mint 2[ketto]honapja hogy a Kaszarnya epuleterol leesett egy darabb csatorna,a viz mossa a falakat,inkabb elkeritettek a helyet mintsem vissza szereljek a hianyzo csatarna darabot.De most nem ernek ra mert,vasaljak a ,,nagy lajbit es podrik a bajuszt” 15 -odikere.

    • User
     Dátum: 2018. február 27., 9:18
     ÉRTÉKELÉS: -4

     Hogy mi köze van március 15-nek és a kaszárnyának a sepsiszentgyörgyi parkolási gondokhoz azt nem igazán tudom felfogni… Azon kívűl, h valahová be kell szúrni egy kis Kézdit, hogy milyen rossz itt…
     Önök kezdenek rosszabbak lenni, mint Orbán a Soros tervével..

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 18:27
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Autom is van de gyalogos is vagyok. Es mindket esetben nehez a dolgom. Itt mind a ket tabornak igaza van a sajat szemszogebol.Kivancsi vagyok , hogy a varosvezetok milyen uton-modon kozlekednek , hogy nem veszik eszre( vagy nem akarjak) ezt az aldatlan allapotot. Nem egy uj szinhaz epitesevel kene konnyebbe tenni a varoslakok mindennapjait.

Ajánló

Röviden

Tüzek a hétvégén Vasárnap délután fél öt körül riasztották az egyenruhásokat, mivel a sepsiszentgyörgyi Gróf Mikó Imre utcában egy tömbház fürdőszobaablakából sűrű füst áradt kifele. A helyszínen kiderült, hogy a tömbház folyosóját is teljesen ellepte a füst, a tűzoltóknak végül a pincében sikerült azonosítani a lángokat: valószínűleg cigarettázás miatt papír-, textilanyagok gyulladtak be. Vasárnapról hétfőre, […]

Emlékezés Erdeje Eresztevényen

Újabb nyolc kopjafával bővült Eresztevényben a Gábor Áron síremlékénél található Emlékezés Erdeje, amelyben most már 51 kopjafa áll. Ez alkalommal a négy történelmi egyház, gróf Majláth Gusztáv Károly római katolikus püspök, gróf Széchenyi István, az MTA alapítója és Semmelweis Ignác, az anyák megmentője emlékére állítottak kopjafát, valamint a Tornai várhoz tartozó települések 20. századi szenvedéseiért, áldozataiért.

Sokak szerint sajátos viszonyt ápolt a kovásznai meleg pár

Különös eset bolygatta meg a kovásznai közhangulatot, miután a rendőrség közleménye alapján napvilágra került, hogy egy 36 éves férfi többször megerőszakolta 17 éves mostoha fiútestvérét. Lapunknak nyilatkozó fiatalok és az áldozathoz közeli személyek elmondása alapján nem feltétlen erőszakról van szó, hanem egy adok-kapok homoszexuális viszonyról, amiről hosszú ideje sejtettek az emberek, és aminek még a Facebookon is nyoma maradt.

Leader-pályázaton is nyert Bölön

Sikó Imre bölöni polgármester a napokban írta alá Bukarestben azt a szerződést, melynek értelmében központi finanszírozást kap a község az iskolépület bővítésének céljából. Mint lapunkban arról már írtunk, a cél az, hogy a jelenlegi iskolaépületet manzárdosítsák, ezzel hat osztályteremmel több állna a gyerekek rendelkezésére.

Bérújratárgyalások célkeresztben

Az eddig feljegyzett adatok, a panaszhiány tükrében elmondható, hogy Háromszéken a munkaadók eleget tettek a 2017/82-es sürgősségi kormányrendeletnek, és a megyében eme intézkedés miatt senkinek nem csökkent a fizetése – tudtuk meg.

Több partner, bővülő szolgáltatások

Ötéves a Székelyföldi Diákigazolvány (SIC Card), a legnagyobb területi lefödöttségű, háromnyelvű olyan kártya, amelyik középiskolásokra is érvényes – nyilatkozták pénteki sajtóértekezletükön a kártya működtetői. Elmondták: szeptembertől sokkal több partnerrel, bővülő szolgáltatásokkal folytatják a tevékenységet.

Összehangolt razziák

Mint arról már tegnap beszámoltunk, szerdán reggel a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) irányításával az ország 28 megyéjében – Háromszéken is – és Bukarestben tartottak összesen 238 házkutatást.

Ősztől jobb lesz

Tej-kifli program nélkül ér véget a tanév Háromszéken. Jövőre azonban biztosan megoldódik a probléma, sőt a következő négy évben sem lesz gond – ígéri Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

A magyar is legyen hivatalos!

Hónap végén Bálványosfürdőn ülésezik az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusának önkormányzati szakbizottsága, amelynek egyik témája a nyelvhasználat a helyi és regionális önkormányzatokban. A Romániában példátlan eseményen a szaktestület a helyszínen tájékozódhat a romániai valóságról, és összevetheti azt a román politika által terjesztett képpel.

Röviden

Családtag az elkövető Egy 36 éves, Kovászna városi férfit 30 napos előzetes letartóztatásba helyezett a rendőrség nemi erőszak és gyermekpornográfia miatt. Az illető szexuális kapcsolat létesítésére kényszerített egy 17 éves kamaszfiút, az aktus közben fénykép- és videofelvételt készített, majd ennek nyilvánosságra hozatalával zsarolta áldozatát. Az erőszak tényéről a fiú édesapja értesítette a rendőrséget május 15-én. […]

Majdnem belehalt

Áramütést és súlyos égési sérüléseket szenvedett egy 14 éves fiú, aki társaival a sepsiszentgyörgyi vasútállomáson felmászott egy állomásozó vonat tetejére, hogy onnan fotókat készítsen.

Bezárják a dollárpiacot

Nem biztos, hogy kellőképpen elő van készítve a sepsiszentgyörgyi tanács azon szándéka, hogy bezárja a Szemerja-negyedben működő, dollárpiac néven ismert helyet – állapították meg az Erdélyi Néppárt helyi tanácsosai.

Újabb fürdőépítő kaláka

Kellemes emlékek maradtak meg a bölöniekben a tavalyelőtt a Büdös-forrásnál lezajlott fürdőépítő kalákáról: akkor a Herczeg Ágnes vezette budapesti Ars Topia Alapítvány kezdeményezésére fogtak össze helyi és idegenből érkezett önkéntesek, hogy szebbé tegyék a Bölön határában található, mozgásszervi bajokra használt gyógyhatású forrást és környékét.

Mikor szól az utolsó csengőszó?

Lapunk összegyűjtötte a megyei magyar középiskolák által szervezett ballagási ünnepségek időpontját: a sort három kézdivásárhelyi iskola nyitja.

Az anyagi elismerés is fontos

Idén ismét meghirdeti az RGT cégcsoport a Dr. Bock Industries ösztöndíjakat, melyekkel 30 tehetséges diáknak segítenek kiteljesíteni a bennük rejlő lehetőséget – jelentette be a tegnapi sajtótájékoztatón Adrian Pârvu megbízott ügyvezető, Kese Zsuzsa személyzeti felelős és Orbán Imola, a Bóbita Egyesület vezetőjének jelenlétében.