Felhívás!

Itthon maradt a trófea!

Itthon maradt a trófea! Sport

 

Tegnap estétől háromszoros kupagyőztesnek mondhatja magát a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata, amely 2015 és 2016 után újra elhódította a trófeát, és ha beleszámítjuk a Mikes Kelemen ISK 2008-as diadalát is, akkor Sepsiszentgyörgy immár negyedszer nyerte meg a sorozatot. A megyeszékhelyi csapat a tegnapi fináléban 62-48 arányban legyűrte Szatmárnémetit a Sepsi Arénában, és megérdemelten emelte magasba a serleget.

A Sepsi–SIC kupabeli menetelése a Kolozsvári U felett aratott sima sikerrel kezdődött a negyeddöntőben, különösebb izgalmak nélkül, magabiztos játékkal búcsúztatták a Szamos-partiakat (78-52). A negyeddöntők meglepetését a Temesvári SCM szolgáltatta, amely a Brassói Olimpiát ejtette ki, míg az Aradi ICIM a BC Alexandria, a Szatmárnémeti VSK pedig a Gyulafehérvári CSU kárára jutott elődöntőbe.

A legjobb négy között a Sepsi–SIC és Szatmárnémeti is érvényesítette a papírformát, noha a sepsiszentgyörgyiek némiképp nehezen lendültek játékba Temesvár ellen, de aztán hengereltek a második és harmadik negyedben. Érdekesség, hogy a zöld-fehérek több hárompontos kísérletet értékesítettek, mint kétpontost: tizennégy alkalommal találtak be a hárompontos vonal mögül, kétpontosokból pedig tizenhármat értékesítettek.

A Sepsi–SIC és Szatmárnémeti közti finálé P. Green triplájával indult, majd több próbálkozás kimaradt mindkét oldalon. A zöld-fehér mezesek nem találták a dobóformájukat, első pontjukat Gödri-Părău majdnem 6 perc elteltével dobta büntetőből. A folytatás sem alakult biztatóbban a szentgyörgyiek számára, akik egyszerűen képtelenek voltak támadásból betalálni, mind a hat pontjukat büntetőből szerezték. Szerencsére az ellenfél is gyengén dobott, így az első tíz perc soványka, 6-9-es eredménnyel zárult.

A második negyedre Zoran Mikesnek sikerült felráznia a lányokat, 11 percnyi játék után Natalie Fontaine talált be elsőként akcióból, majd ugyancsak neki köszönhetően 12-11-nél átvettük a vezetést. Gödri-Părău és Stoenescu hárompontosaival folytatódott a játék, 22-17-es állásnál időt kért Szatmárnémeti, de ez nem törte meg a mieink lendületét, Webb és Kilin tripláival alakult ki félidőre a 31-19-es részeredmény.

Fordulás után Marshall vezényletével nagyon elkapták a fonalat a zöld-fehér mezesek, tovább növelték előnyüket, a harmadik szakasz végére már 21 ponttal vezettek (50-29). A zárónegyed nem tartogatott meglepetést, a szatmáriak ugyan némiképp lefaragtak a hátrányból, de a lényegen ez nem változtatott, 14 ponttal nyert a Sepsi–SIC, és Annemarie Gödri-Părău csapatkapitány magasba emelhette a Román-kupát.

A dupla-dupla teljesítményt nyújtó, 21 pontot szóró és 10 lepattanót begyűjtő Tyaunna Marshallt választották a döntő legértékesebb játékosának (MVP). Sepsi–SIC: Webb 8/3, Fontaine 4, Kilin 3/3, Hamilton Carter 4, Dzankic, Kress 6, Gödri-Părău 11/3, Marshall 21, Kovács, Neagu, Stoenescu 5/3, Huţanu 5. Edző: Zoran Mikes.

Az összes eredmény
A Román-kupa negyeddöntőinek eredményei: Sepsi–SIC – Kolozsvári U 78–52 (24–13, 17–12, 22–11, 15–16), Temesvári SCM – Brassói Olimpia 71–62 (23–19, 18–10, 15–16, 15–17), Aradi ICIM – Alexandria 61–55 (21–8, 19–13, 13–9, 8–25), Szatmárnémeti VSK – Gyulafehérvári CSU 69–59 (20–20, 21–13, 18–14, 10–12). Az elődöntőben: Sepsi–SIC – Temesvári SCM 79–62 (20–24, 24–11, 20–11, 15–16), Szatmárnémeti VSK – Aradi ICIM 91–62 (20–17, 23–13, 26–20, 22–12). A döntőben: Sepsi–SIC – Szatmárnémeti VSK 62–48 (6–9, 25–10, 19–10, 12–19).

A Sepsi–SIC pénteken jelentette be, hogy újabb kosárlabdázóval erősítette keretét a 23 éves Carley Monika Mijović személyében. A szerb származású, 196 centiméter magas ausztrál játékos erőcsatárként és centerként is bevethető, legutóbb pedig az ausztrál bajnokságban érdekelt Dandenong Rangers színeit képviselte. A tehetséges játékos 2009-ben kezdte profi pályafutását az Ausztrál Sport Intézet (AIS) csapatában, és 2012-ben az ausztrál női kosárlabda-bajnokság év legjobb újoncának járó díjat is kiérdemelte. A folytatásban szintén ausztrál alakulatoknál szerepelt, előbb a Dandenong Rangers, majd a Canberra Capitals, az Adelaide Lightning és a Perth Lynx mezét öltötte magára, 2017-ben pedig visszatért a Dandenong Rangers együtteséhez.
„Örültem, hogy részese lehettem ennek a fantasztikus hangulatnak, amit a közönség varázsolt. Ausztráliában nem volt ilyenben részem, szóval nagyon izgatott vagyok, hogy játszhassak az itteni szurkolók előtt. Mindenképp azon leszek, hogy a legjobb tudásom szerint segítsem a csapatot, és egy célom van: szeretném, ha minden mérkőzést megnyernénk” – mondta Carley Mijović.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. február 26., 7:37
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Sajnos ezek a meccsek is megmutatták, hogy elég gyenge a romániai női kosárlabda mezőny. Közülük kiemelkedik a Sepsi SIC, de jó játéknak nem mondhatom, amit a döntőben és az elődöntőben mutattak. Vannak jó napjaik, a kolozsvári elleni mérkőzésen egészen jól játszodtak, de a tegnapi és az azelőtti mérkőzésen az első negyedben mutatott teljesítmény nagyon amatőr szinten volt. Főleg a beállósokkal van probléma, se Kress, se Hamilton-Carter, se Huteanu nem az igazi. Még Fontaine a legjobb azok közül aki néha a palánk alatt játszik, de ő is sokat kihagy. Ha Marshallnak vagy Webbnek rossz napja van, akkor általában gyenge a csapat.

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 10:07
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Minek pumpalni a penzt ebbe a kosarlabdaba, senkit nem erdekel joforman, itt a stadion , amelyet mar nem lehet befejezni es a csapat, amely ha 12-ik is , szazszor tobb elmitest hoz a varosnak. Megnyerik azt a semmitmondo bajnoksagot es a sportujsagok meg meg sem emlitik..hat akkor minek?

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 14:31
  ÉRTÉKELÉS: -1

  A morgolódó hozzászóló figyelmébe: kb. 2000 néző érezte magát büszke szentgyörgyinek, amikor a tegnap a csapat megnyerte a mérkőzést és a kupát. A játékosok lehetnek akármilyen állampolgárok, a város színeiben játszanak és nekünk hozzák a dicsőséget. Hogy pénzbe kerülnek? hát persze, 2 lejért nem maradna itt profi játékos. Hogy nincsenek tele a hazai újságok meg a tévé se beszél erről? Ezt is megszokhattuk már, nem érdekel bennünket, mi tudjuk mennyit érünk és büszkén szurkolunk tovább a csapatunknak. Ez a romániai magyar sors. Nem tudom hányan olvassák el a tegnap esti szurkolók közül a hozzászólásomat, de igenis példaértékű volt a közönség viselkedése a himnusz és az egy perces néma csend alatt is. Amikor kell, ordít teli torokból, énekel teljes lelkéből, a csapat meg szállítja a győzelmeket. Szívből kívánom mindannyiunknak, hogy sok hasonló élményben legyen részünk.

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 16:12
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A román sportújságoknak csak a foci és eseteg a tenisz létezik. De inkább csak a foci. Ez nem a szentgyörgyi kosarasok vagy a vezetőség hibája. Ebben van nekik a pénzt, ezt nyomatják. A szentgyörgyi kosár és focimeccsekre is sokan járnak, minden tisztelet a szurkolóké, viszont máshol távolról sem így van, csak ha a szentgyörgyiek játszanak, akkor megy ki boldog boldogtalan ellenük drukkolni. 🙂 Mindkét csapat öregbíti a város hírnevét, de pillanatnyilag a lányokra azért inkább fel lehet nézni, mint a focistákra. Remélem az utóbbiaknak is sikerül bentmaradni az első osztályban és a jövőben jobban szerepelni.

  • User
   Dátum: 2018. február 26., 20:19
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Mutass egyetlen sikeres csapatot bármilyen műfajból, ahol csak helyi emberek vannak. Szép lenne, ha a Sepsi SIC és OSK-ban sok helyi játékos lenne, csak akkor nem az első ligában játszanának, hanem inkább a 2-3-ban. Bizonyos szint felett szükség van idegenlégiosokra, ez így van itt is és külföldön is. Ugye se Messi, se Neimar nem katalán és nem is francia.
   Viszont…az már megkérdőjelezhető, hogy mennyi közpénzt kell, szabad ebbe belefektetni. Valamennyi rendben van, mert van hozadéka is (reklám, fiatalok megszeretik a sportor, stb), de jó lenne, ha profi szintent lehetne működtetni, privát támogatással és reklám vagy TV bevételekkel.

 • User
  Dátum: 2018. február 26., 21:48
  ÉRTÉKELÉS: 8

  A nelkuled -amire felalnak-nem himnusz,a zaszlo az egy osszeeszkabalt zaszlo s mint ilyen,nem eredeti ,a jatekosok nem magyarok,a bajnoksag az a roman. S ti fizettek, hogy tudjatok altatni magatokat,hogy ugymond ,”mi milyen jok vagyunk”. Hanynom kell ennyi kepmutatasra.

 • User
  Dátum: 2018. február 28., 14:15
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A focival is ez a helyzet. Minden tiszteletem Diószeginek aki beleöli a pénzét egy olyan csapatba amelyikben lassan még csak romániai játékos sem szerepel nem, hogy Kovászna megyei. Nem is játszik itthon a csapat, ennyi erővel azt is mondhatjuk, hogy a FC Scornicesti a megyénk csapata. Jó lenne ezen is elgondolkodni mert ennyi pénzt kidobni azért, hogy néhány migráns játékosnak fizetést adjanak….