Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Iktatta támogatói aláírásait Bokor Tibor

Iktatta támogatói aláírásait Bokor Tibor Kovászna megye

Pénteken délelőtt iktatta jelölési dossziéját a helyi választási irodában Bokor Tibor, Kézdivásárhely újabb mandátumra pályázó polgármestere, illetve az RMDSZ helyi tanácsosjelöltjei. A dokumentumok leadását követő nyilatkozatában az elöljáró hangsúlyozta, a választások tétje, hogy biztos kezekben maradjon a város vezetése.

Hirdetés
Hirdetés

Bokor Tibor kijelentette, olyan tanácsosi listát tettek le, amely biztosítja a meglévő beruházások folytatását, illetve befejezését, ugyanakkor hangot adott azon meggyőződésének, hogy a fiatalokkal és hölgyekkel gazdagodott csapat révén hatékonyan működő tanácsa lesz a városnak.

„Én azt szeretném, hogy a gyerekeink tanuljanak meg úszni, úgy, ahogy megtanultak (és tanulnak a napjainkban is) korcsolyázni, azt szeretném, hogy a gyerekeink korszerű bölcsődébe, óvodába, iskolába járhassanak, azt szeretném, hogy a fiataloknak újabb lakásokat építsünk, azt szeretném, ha a beindult gázhálózat-bővítés be is fejeződne még ebben az esztendőben. Egy élhető, családbarát, nyugodt közösséget szeretnék építeni Kézdivásárhelyen” – fogalmazott a negyedik mandátumára pályázó elöljáró.

Fotó: Dénes Botond

Mint mondta, az idei választások tétje, hogy Kézdivásárhely vezetése biztos kezekben maradjon, és ne kerüljön veszélybe a város jövője. „Az is nagyon fontos, hogy Brüsszelben jelen legyünk, ezért arra kérek mindenkit, hogy jöjjön el és szavazzon. Hajrá Kézdivásárhely!” – zárta mondandóját Bokor Tibor.

Visszalép az EMSZ jelöltje?

A napokban a céhes városban szárnyra kapott a hír, miszerint az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) visszalépteti korábban nevesített polgármesterjelöltjét, Szőts Emilt, és beáll a román pártok háttértámogatását élvező, függetlenként induló Imre Csaba mögé.

A szóbeszéd kapcsán Dávid Sándor, az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezetének elnöke lapunk kérdésére elmondta, álláspontjuk szerint az EMSZ a magyar közösség elárulására készül azáltal, hogy visszahívja saját jelöltjét, és „a román pártok által kreált” független jelöltet készül támogatni. „Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a független polgármesterjelölt testvére bejutó helyen van a román pártok listáján” – hangsúlyozta Dávid Sándor.

Bokor Tibor polgármesterjelölt és Dávid Sándor, a RMDSZ kézdivásárhelyi szervezetének elnöke. Fotó: Dénes Botond

Hozzátette: ezzel az EMSZ nem csupán a kézdivásárhelyi magyarok, hanem saját szavazótábora bizalmával is visszaélne, akik aláírásukkal támogatták Szőts Emil indulását. „Úgy gondolom, hogy ennek a városnak nyugalomra, biztonságra és folytonosságra van szüksége azért, hogy az elkövetkező időszakban erős közösséget építhessünk” – jelentette ki.

Az esetleges visszaléptetés kapcsán először Kolcza Istvánt, az EMSZ megyei szervezetének elnökét hívtuk, aki előbb meglepettségének adott hangot, majd a kézdivásárhelyiekhez irányított. Ilyés Botond, a helyi szervezet elnöke azonban telefonhívásunkra nem válaszolt, és vissza sem hívott.

Fotó: Dénes Botond

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. április 27., 7:37
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Nyilvan a fuvezes is fontos dolog:)), de abba nem akadt meg a szemed,hogy az egyenesgerincu acs es csapata romanokkal akar szovetkezni,csak azert mert fontosabb nekuk a szek,mint a kezdii magyarsag? Itt van a baj, a fu kiegyenesedik, de a ferde gerinc a pres alatt sem…

  • User
    Dátum: 2024. április 27., 10:59
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Az a baj,hogy sok kommenthuszar a fotonal es cimnel leragad, de mar azonnal osztja az eszt. a fusztracio es gyulolet tor fel beloluk, pedig fa*bukkon mindenki csupa moka es kacagas

  • User
    Dátum: 2024. április 27., 17:18
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Kézdi már egyszer ráfázott a hülyesegére. Megint ugyan azt a hibát akarják elkövetni, csak hogy ez durvább lesz, mert betelepítik a románt is a székbe és azt onnan senki nem kaparja ki. Imre Csaba semmi újat nem fog csinálni esetleg a Bokor által elinditott munkákat sem fogja befejezni. A városvezetés nem KFT. Nem lesz sem több munkahely, sem jobb élet. Megvezették a támogatóikat. Ez durva átverés.

    • User
      Dátum: 2024. április 28., 10:12
      ÉRTÉKELÉS: 5

      A durva az lesz, hogy a román a saját érdekeit átveri rajta, s rajta elveri a port a DNA. Ezt kellene meggondolja a fiatalember. Ahogy beállt ebbe a táncba a szabadsága forog kockán ilyen emberekkel körülvéve – feltéve hogy polcra jut. Nálánál dörzsöltebbek már megjárták, okulhatott volna, hacsak a családjánál nem fontosabb a hatalom és a pénz.

  • User
    Dátum: 2024. április 28., 18:10
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Mikor jön meg az emberek esze. Municipium? Hogy többet lopjanak ezek. Elvárás a municipiumhoz 40k lakos. Kezdi már rég a felét sem éri el. És évről évre kevesebb. Mert minden tökéletes ebben a városban!