Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elhárultak az akadályok, kezdődhet az építkezés az állomási tó szigetén

Elhárultak az akadályok, kezdődhet az építkezés az állomási tó szigetén Kovászna megye

A legutóbbi rendkívüli tanácsülésen az önkormányzati képviselők aktualizálták a sepsiszentgyörgyi állomási tó közepén levő szigetre tervezett cukrászda költségvetését, ami azt jelenti, hozzá lehet kezdeni az építkezésnek, azt követően pedig a tófenék szigetelésének. A város lakossága szerint ugyan lassan, de mégiscsak közelednek a megálmodott végcélhoz.

Hirdetés
Hirdetés

A cukrászda újonnan megállapított költsége 2,6 millió lej. Mint Czimbalmos Csaba városgondnok elmondta, az aktualizálást az árak folyamatos változása indokolta, de közben kicsit egyszerűsítettek is a terven. Ezután kell közbeszerzést kiírni a kivitelezésre, illetve alternatív megoldásként a város megpróbálja saját cégével elvégeztetni ezt az építkezést, amennyiben annak sűrű teendői közé beiktatható még ez a munkálat is.

A megrendelő önkormányzat azt szeretné, ha az építkező elkészítené a szigeten az építmény alapját, és minden olyan anyagot áthordanának (a kábelektől kezdve a bútorokig), amiket később nem lehet a gyaloghídon átvinni. Miután ez megtörtént, egy másik alvállalkozó nekiláthat a tófenék szigetelésének, ami körülbelül két hónapos munkálat – magyarázta a városgondnok. Kevés olyan vállalkozás van az országban, amely ért az ilyen szigeteléshez. Igyekeznek is megfelelni az általa támasztott feltételeknek, vagyis a leszigetelt tófenéken már nem járhat jármű.

Ez lenne a végcél. Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

Az állomási tó rehabilitálása 2021-ben kezdődött, elvileg a múlt év végéig készen is kellett volna lennie, de a munkálatokat késleltette, hogy a magántulajdonban levő szigetet az önkormányzat csak hosszas alkudozás után tudta megvásárolni tulajdonositól. Most a városvezetőés úgy becsüli, augusztus végén átadható lesz a megújult szabadidős létesítmény.

A háromhektáros területen a korábban igen népszerű tavat már jó néhány éve lecsapolták, mivel a vízszint fenntartását szivattyúkkal kellett megoldani az alacsonyabban folyó Oltból. A víz folyamatos elszivárgása ezt igen költségessé tette, ezért lemondtak róla, és új koncepcióval pályázatot hirdettek meg. Eszerint az egykori tó helyén, kisebb vízfelület mellett egy szabadidős komplexum épül futó- és sportpályákkal, zöldövezetekkel, parkolóval.

Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. április 23., 8:44
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Időnként belengetik ezeket az információkat, de ideje lenne valamit konkrétan is tenni. Egy jó ideje semmi sem történik ott. Beérnénk kevesebb hírrel és több cselekvéssel.

  • User
    Dátum: 2024. április 23., 10:30
    ÉRTÉKELÉS: 12

    2.6 millio lej egy cukrazda, konyorgom az mibol lesz csinalva , mar ideje lenne a DNA utannanezzen az ilyen megaprojekteknek , mert amilyen osszegeket irogatunk ki a palyazati tablara az meg a kopacnak is hajmereszto !!!