Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két háromszéki csapat az „értékes” nemzeti döntőben

Két háromszéki csapat az „értékes” nemzeti döntőben Kovászna megye

A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa a Kovászna Megyei Értéktár Bizottsággal közösen ez év februárjában hirdetett Hungarikum-vetélkedőt Értékeink nyomában címmel. A hétévégén lezajlott regionális megméretésről egy lemhényi és egy sepsiszentgyörgyi csapat jutott ki a nemzeti döntőre.

Hirdetés
Hirdetés

A versenyre négy diákból és egy pedagógusból vagy mentorból álló csapatok jelentkezhettek, amelyek az elmúlt két hónap során több online fordulón vettek részt. A legjobbak kiérdemelték a hétvégén, Sepsiszentgyörgyön megrendezett regionális döntőn való részvételt.

A szervezők részéről Szőts P. Zsuzsa szakelőadó és Jakab Barna, a megyei tanács alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Antal Andrea, a magyar Agrárminisztérium Hungarikum-főosztályának zsűritagként jelen levő vezetője bejelentette: a Kárpát-medencei döntőt május 23–24-én tartják Balatongyörökön.

A Nimród ifjai az egyik továbbjutó. Fotó: Vargyasi Levente/Kovászna Megyei Művelődési Központ

Itt – a hétvégén elért eredményei révén – két csapat képviseli majd Erdély: az 5–8. osztályos korosztályban a lemhényi Bem József Általános Iskola Nagy Zsuzsanna által felkészített Nimród ifjai (Nagy Dávid Levente, Lukács Bianka, Bene Orsolya és Zsigmond Nóra), a középiskolások köréből pedig a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium Pendely csapata (Buksa Panna, Vas Tekla, Váta Anita és Váta Brigitta), amelyet Márkosi Márta irányított.

Az általános iskolák regionális döntőbe jutott csapatai a nyáron részt vesznek egy közös kiránduláson, ahol jobban elmélyülhetnek a hungarikumok világában.

Fotó: Vargyasi Levente/Kovászna Megyei Művelődési Központ

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük