Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mentálhigiénés képzést tartottak unitárius felekezetű nőknek

Mentálhigiénés képzést tartottak unitárius felekezetű nőknek Kovászna megye

Nagy igény volt az unitárius nőszövetségeken belül a vezetői és mentálhigiénés képzésekre, ezért egy képzéssorozat harmadik állomásaként az elmúlt hétvégén Sepsiszentgyörgyön is megszervezték a nőknek szóló mentálhigiénés hétvégét.

Hirdetés
Hirdetés

Mint azt Nagy Gizella, az Unitárius Univerzalista Nők Nemzetközi Szervezetének (ICUUW – International Convocation of Unitarian Universalist Women) alelnöke elmondta, 2023-ban pályáztak ennek a rendezvénysorozatnak a megszervezésére, ugyanis egy évtizeddel korábban az unitárius és más felekezetű nők marosvásárhelyi találkozóján a nők kifejezték erre való igényüket.

2014-től Nagy Gizella szervezésében elkezdődött egy ilyen tárgyú képzéssorozat különböző modulokkal, amely sikeresnek bizonyult, mindaddig, amíg 2020-ban a világjárvány pontot nem tett a sorozat végére. 2023-ban azonban Nagy Gizella és Simó Melinda „mentálhigiénés hétvége” címszó alatt novemberben Marosvásárhelyre, idén februárban pedig Székelyudvarhelyre hívták össze a nőket egy tartalmas feltöltődésre, az utolsó csoport pedig Sepsiszentgyörgyön találkozott. A rendezvénysorozat mottója: A lelki jóllét mindenkinek jár!

A sepsiszentgyörgyi mentálhigiénés hétvége résztvevői és előadói
Fotó: Szombatfalvi Etelka Babett

A péntek délutántól szombat estig zajló előadások a lelki reziliencia (rugalmas alkalmazkodási képesség) 4 alapvető faktorát taglalták: a minőségi időélményt, a megbízható környezetet, a stabil, kiszámítható kapcsolatokat, és a jól követhető mintát. Az előadások anyagából a szervezők egy gyakorlatias kézikönyvet is összeállítanak, ennek megjelenése szeptemberre várható. Angolra fordított változatát a világ bármely táján igénybe lehet venni. A könyv digitális változatát minden résztvevő megkapja majd.

A mentálhigiéné minden olyan tevékenység, melynek célja az egészséges lelki élet kialakítása és megtartása, továbbá olyan multidiszciplináris, holisztikus szemléletű tudomány, amely támogatja és elősegíti a mentális egészséget és a mentális betegségek megelőzését a pszichiátria és a pszichológia segítségével, különböző tudományterületek (szociológia, pedagógia, orvostudomány, teológia, pszichológia stb.) ismereteinek integrálásával. (Wikipédia)

Fotó: Szombatfalvi Etelka Babett

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük