Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy lépéssel közelebb az új orvosi lakáshoz Vargyason

Egy lépéssel közelebb az új orvosi lakáshoz Vargyason Kovászna megye

Hosszú évek után végre elkezdődhet az orvosi lakás felújítása Vargyas községben. A polgármester április utolsó napján jelentette be a jó hírt: az építési engedélyt megkapták, a következőkben kivitelezőt keresnek.

Hirdetés
Hirdetés

Hosszú finanszírozási folyamatban történt előrelépésről számolt be nemrég Imets Lajos, Vargyas község polgármestere. Mint fogalmazott, három év kitartó munka gyümölcse érett be mostanára, ugyanis sikerült beszerezni az építési engedélyt az orvosi lakásnál szükséges beavatkozásra.

Korszerű lakást biztosítanak az orvosoknak. Fotó: Imets Lajos Facebook-oldala

Az Országos Helyreállítási Alapból (PNRR) finanszírozott munkálat célja az orvosi szolgálati lakás teljeskörű felújítása és energetikai hatékonyságának növelése. A község elöljárója szerint a felújításhoz szükséges önrészt már korábban megteremtették és félretették, így semmi sem állhat az útjukba, miután kiválasztják a munkálat elvégzésére jogosult céget. A régen vágyott beruházásra kicsivel több mint 337 ezer lejt hívott le az önkormányzat, a munkát 2026 június végéig kell befejezni.

A szóban forgó épület egykor rendelőként, majd orvosi lakásként működött, az idők során azonban jelentősen leromlott az állapota. A felújítás nyomán modern, 131 négyzetméteres, négy személyt befogadó szolgálati lakás váltja a régit.

Fotó: Farkas Orsolya

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük