Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Előbb robbant, majd hamuvá égett a családi ház

Előbb robbant, majd hamuvá égett a családi ház Kovászna megye

Nehéz hetek állnak a bibarcfalvi, háromtagú Trinfa család mögött, akiknek háza húsvéthétfőre virradólag robbanás következtében leégett. A tragédiát követően az erdővidékiek összefogtak, hogy az otthont mihamarabb újraépíthessék, a nagy értékű munkálatokhoz szükséges összeget adományokból próbálják begyűjteni.

Hirdetés
Hirdetés

Közös cselekvésre buzdítja Barót vezetősége az erdővidéki közösséget, miután a városhoz tartozó Bibarcfalván robbanás következtében elvesztette otthonát Trinfa István és családja április elsején, nem sokkal a vargyasi tűzeset után. A szerencsétlenségről a családtagok számoltak be egy Facebookon közzétett videóban.

Semmijük sem maradt, mégis hálásak

Molnár Mária, az édesanya elmondása szerint ugyan semmijük sem maradt, boldogak, hogy senki sem sérült, és hogy együtt lehetnek, egészségesen. Felidézte, a tragikus éjszakán, egy óra tájékán pattogó hangokra lett figyelmes. „Felálltam, elhúztam a sötétítőt, és akkor láttam meg a nagy lángokat” – emlékezett vissza a videóban. Kimenekültek a házból, és ugyan a férje visszament volna megmenteni néhány tárgyat, félő volt, hogy a benti gázpalack robbanni fog.

A videóban látni a hátramaradt törmeléket. Fotó: Emlékgyár

„Ahogy kimentünk a kapun, akkor robbant fel a ház” – mesélte, rögtön hozzáfűzve, hogy ekkor az egész tető összeomlott. A tűz rövidesen a garázst is elérte, az építmény az autóval együtt megsemmisült „Mindenünk benn égett, semmit nem tudtunk megmenteni. Szégyen vagy sem, egy alsóneművel és pólóval maradtam” – mondta Trinfa István, aki soha sem számított arra, hogy családja öröksége egyszer teljesen megsemmisül.

Ház nem, de hitel maradt. Ennek ellenére a család nem adja fel, dolgozni fognak azért, hogy újra talpra álljanak. A vélhetően rövidzárlat okozta tűz következtében a pár, és Molnár Mária 14 éves gyermeke, Magor maradt otthon nélkül. „A tűznek, a víznek nincs barátja. És attól menekülni nem lehet” – mondta az édesanya.

Elkél a segítség

Benedek Huszár János, Barót polgármestere már április elsején jelezte az önkormányzat segítő szándékát. Az unitárius egyház szolgálatában álló Gondviselés Segélyszervezet közleménye szerint a városháza munkatársai 13 utánfutónyi megüszkösödött famaradékot és más hulladékot hordtak el a helyszínről. Szerda délelőtt hívott össze egy találkozót a polgármester, amelynek keretében a károsult család, a bibarcfalvi református egyházközség és közbirtokosság, az önkormányzat képviselői, illetve a segélyszervezet képviselője jelenlétében arról döntöttek, hogy a család számára egy új, 50 négyzetméter lakófelületű házat építenek, miután rendezik a telek jogi helyzetét.

Ugyanitt a segélyszervezet megjegyzi, hogy a szakemberek szerint a tervezett ház munkadíjjal együtt legkevesebb 200 ezer lejbe kerülhet. A pénzösszeg összegyűjtése érdekében az önkéntesek ebben a hónapban házról házra járnak a Baróthoz tartozó településeken adománygyűjtés céljából, de az akciót kiterjesztik Erdővidék más településeire is, amennyiben a közösség megfogalmazza segítő szándékát.

A családnak bárki adományozhat a következő számlászámokon keresztül:

Trinfa István

OTP BANK ROMANIA S.A., BARÓTI FIÓK

RO27 OTPV 3000 0082 8229 RO04 – lej

RO15 OTPV 3000 0082 8229 HU01 – forint

RO65 OTPV 3000 0082 8229 EU01 – euro

Külföldi utalásokhoz a SWIFT kód: OTPV ROBU

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. április 15., 11:03
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Nem rosszindulatoskodni kell hanem segiteni!Hitelt nem csak hazra adnak!!!Es sokan bar megtehetnek es kotelezo de a hazra sem fizetnek biztositast.Es van akinek nem telik biztositasra.Aki akar jo szandekkal ad akar polgarmester akar nem.Isten orizzen meg mindenkit a tuztol es a viztol.Barkivel ,barmikor megtortenhet hasonlo eset.Es akar palota akar visko a tuznek ,viznek mindegy de az valakinek a hajleka volt ahol a fejet lehajthatta.

  • User
    Dátum: 2024. április 16., 17:42
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Napi nyolcvan baniba kerül a biztositasom … Vagyis potom pénz ha belegondolunk. Nem reklámozom csak mondom a tényt . Ettől függetlenül nagyon sajnálom a családot és a hatalmas veszteséget