Felhívás!

OLVASÓI LEVELEK

Van iskolás járat!

A pénteki lapszámunkban megjelent olvasói SMS-re válaszolva, miszerint Kézdivásárhely és Bereck között a diákok számára nincs autóbuszjárat, Nagy Ernő, a kézdivásárhelyi RO-D Transport szállítási vállalat igazgatója a következő pontosítással szolgált: Kézdimartonosról minden hétköznap reggel 7 órakor indul iskolás járat, amely Bereck, Alsólemhény és Nyujtód érintésével érkezik Kézdivásárhelyre, délután meg vissza. Felsőlemhénybe egyelőre azért nem megy fel az autóbusz, mert a megyei tanács illetékes testületéhez letett ezen irányú kérésére még nem kapott választ. „Az más kérdés, hogy ezt a járatot kevés diák használja, mert a többség alternatív utazási megoldásokat keres, de a buszjárat működik” – hangsúlyozta a vállalatvezető, aki egyben arra is felhívja a figyelmet, hogy egyelőre nincs törvényi szabályozás a diákok ingyenes bérletes utaztatására vonatkozólag, legalábbis ezt a választ kapta a megyei tanfelügyelőségtől, amellyel e vonatkozásban szerződést szeretett volna kötni.

***

Várják a gyerekeket

Indul a Berde Mózsa-kör, amelyre várjuk az 0-IV., illetve V-VI. osztályos sepsiszentgyörgyi gyerekek jelentkezését. A program fejlődési és tanulási lehetőséget biztosít a szerény anyagi körülmények között élő, nagycsaládból származó vagy egyéb társadalmi problémával küzdő gyerekek számára.

A kör tevékenységei között szerepelnek a kézimunka és kézműves foglalkozások, hagyományőrző játékok, tanulást segítő foglalkozások, társasjátékok, drámajátékok, önismeret, valamint mesés foglalkozások.

A foglalkozások segítik a gyerekeket a tanulásban, fejleszti készségeiket, bekapcsolja őket a közösségi életbe, pozitív élményeket és hasznos elfoglaltságot nyújt számukra.

A kétórás foglalkozásokra heti egy alkalommal, péntekenként 16-18 óra között várjuk a gyerekeket az egyesület irodájában (volt Tervezőintézet épülete, 48-as terem, 4. emelet). Érdeklődni és jelentkezni a turuloffice@gmail.com címen, vagy a 0742.148.702-es telefonszámon lehet. Az első foglalkozás március 5-én indul.

(közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.